Nytt namn på G :P








Ja i och med att man går i "väntans tider" så är det namnfunderationer som gäller. Det står väldigt stilla i mitt huvud, namn jag hittar är antingen för svåra att komma ihåg eller för lika något av mina hundars namn.
Mitt nya är "Showtime", visst var det lite gulligt :P?

Jag har mailat uppfödaren om mina önskemål om hur jag vill att valpen ska vara, mina 2 här hemma är så lugna att det ibland blir lite tråkigt. Så jag vill ha ett energiknippe som har så mkt energi att ta utav att man inte ska behöva "vila sig i form". Vill ha en hund som orkar träna och VILL träna så ofta som möjligt. En hund med hög energinivå :P!! Så man kan komma lååångt i alla grenar :)

Annars händer det inte mkt just nu, för det har SNÖAT hela helgen, jag blir så less så jag spyr snart på all denna snö. Vi måste ju ha näsan 1,5 meter snö nu!

Här kommer lite bilder iaf från totohallens träning i torsdags!



Tile väntar på att få träna



Elvis inväntar kommando från matte Katarina för att få komma på inkallning



Neo tar en liten paus medans matte "Siggan" tar sig en pratstund




Bamse söker kontakt med husse




Är man lite stolt eller är man lite stolt, Jack och Lena OJ så duktiga :D!!



Royce har kört rutan på ett ypperligt sätt, matte Ingrid är nöjd ;)







/Sanne Johansson

Sjuk matte = uttråkade hundar :P








Ja jag har varit sjuk sen i söndags, ont i halsen, bihålorna, tät i näsan, hör nästan ingenting, hostat, ja och mått allmänt pyton. Har iaf orkat mig ut på längre prommisar med vovvarna varje dag, men det är den kraftansträning jag orkat med sen ligger jag däckad hela dagen. Men hundarna verkar lite deppade, eller så känner dem på sig att matte inte orkar, för dem ligger mest och ser uttråkade ut. 

Jag ska försöka jobba i morgon, får se hur det går. Isak ska vara borta hela helgen så jag vill som bli frisk så inte jag måste ligga själv och ha det förbannat tråkigt :P

Såg en dokumentär i går i "Uppdrag granskning" om en flicka på 14 år som blivit våldtagen av en kille på 16 år, han dömdes för detta, menhör och häpna när hela samhället vänder sig emot tjejen som redan blivit utsatt för ett av dem mest människokränkande handlingar man kan bli utsatt för. Hon blir smutskastad och pratad bakom ryggen på. Killens familj är tydligen stor del i detta. Inte nog om det, trots att samhället, skolan, prästen, kompisarna ja alla har vänt tjejen ryggen så tvingas flytta 50 mil ifrån sin hemstad för att kunna leva ettt normalt liv så hyllas killen. "Pengakåta" "borde bli våldtagen på riktigt" är kommentarer som skrivits på en sida på facebook.

Det är inte slutet, killen HAR erkänt i förhör att han våldtagit tjejen, trots detta så blundar samhället och dem vuxna, efter skolavslutningen händer det igen. Han våldtar ytterliggare en tjej som också HON blir utsatt för denna TERROR som vuxna skapar genom att vända ryggen åt och blunda. FY FAN, ibland skäms man rent för att vara människa när man ser vad den är kapabel till, vuxna människor, präster, rektorer som BLUNDAR, vad sänder der ut för signaler till dem andra ungdomarna?

Jaja nog om detta.... nu ska jag lägga mig i min invanda position i soffan och se TV!!








/Sanne Johansson

Filmer till Monika :P









Här har du lite filmer Monika :P



Apportering med metallapporten och dragning bakåt



Fjärrdirigering


En KORT inkallning med ställande och läggande :P


En kort "Rutan", med dålig fart :P


FF, lite halvtaskigt med positionen :P






/Sanne Johansson

Märgben och massa mys i solen!!

....ja idag har det varit fantastiskt väder! Jag och Isak gick broarna med vovvarna, sen åkte jag på lantmännen och köpte JÄTTEMÄRGBEN! Skulle direkt till Lena efteråt och hjälpa henne med träningen av Jack, nu siktar vi på apporteringen, eller rättare sagt inlevereringarna :)

Så Jack blev otroligt glad för sitt STORA märgben :) Träningen gick jäkla bra alltså! Nu kan han sitta med apporten framför sig, jag backar ifrån honom, han plockar upp den på mitt kommando och kommer med den i handen :) Lite stolt man är när lilla bubben fixar det så fort :)

Efter det åkte jag hem, gav mina hundar varsitt märgben. Åt världens godaste spagge och lagge, snart är det Greys :) Wiiiie :)

Jobbar i helgen så är ledig på fredag, då blir det prommis med mamma och vovvarna sen till Lena och träna med Jack :)


Fick min Hurtta-jacka idag, MEN tyvärr var det fel strl :( Så måste skicka tillbaka den och invänta en jacka i 2 storlekar mindre!! Den satt som ett tält på mig!


Ja nu har det nästan gått halvtid i dräktigheten hos tiken som vi förhoppningsvis ska ha valp ifrån, vad tror ni om namnet "Artali", betyder "måne" på isländska :) Jag vill att dem ska vara födda och 2-3 veckor så jag kan förstå det på riktigt, nu känns det som på låtsas :P 




SNYGG :)




Libbe med sitt märgben :)


Tile med sitt ben :)





/Sanne Johansson

 

Röntgen inbokad!



Ja nu har Tile fått kritik 2 gånger av olika domare att hennes rygglinje är lite "mjuk", hon behöver alltså mer muskler. Muskler som fås av att galoppera eller simma. så för att kunna cykla med henne måste hon ha godkända höfter, eller måste och måste, enligt mig måste hon det :)

SÅ därför tog jag tag i saken, hade egentligen tänkt vänta tills slutet av maj, men varför då egentligen? Hon är ju 16 månader nu, så tid för HD och AD röntgen är inbokad, 31/3 klockan 13:00 i Piteå. Då hinner man få resultaten innan sommaren och då blir det cykling och simning :) Simma kan hon ju göra ändå :P

Jag saknar ALLT vad träningsmotivation heter just nu, kommer ingenvart alls!

Vittringen, ja hon fattar absolut inte vilken av pinnarna hon ska välja utan chansar och hoppas att det är den hon ska markera, klicka jag inte, "nähe - då tar jag väl den andra då". Det stod i boken att man skulle göra detta i gräs så hunden inte skulle se pinnarna direkt utan var tvungen att använda nosen, JA det är ju lätt när det är 43987239857283084093489284 meter snö!!!!!

Rutan, ja hon fattar att hon ska in i rutan när targeten ligger där, ibland utan och ibland fattar hon ingenting...... jag blir less :(

Fjärren, så fort jag står den där magiska gränsen för långt bort så tar hon ett steg fram i ställandet och kommer längre fram när hon sen ska lägga sig eller sätta sig, på nära avstånd går det riktigt bra men den där fina gränsen är ett helvete och det lossnar inte heller :(

Så att vi ska kunna tävla i 3:an i mitten av maj känns just nu jävligt långt borta! Dessutom så saknar jag ju motivation att alls träna, så jag lägger det på hyllan ett tag!

1 månad och 1 vecka kvar tills valparna planeras att födas, jag längtar och HOPPAS att en liten flatte-tik tittar ut och vill bli norrlänning :) Jag och Lena har stora planer för våra valpar, som blir 3 veckors skillnad i ålder :)

Jag längtar även tills snön är borta så man kan börja SPÅRA!!! Jag tror att Tile skulle vara riktigt duktig på det :)






Min finaste finaste Tile-tuuuuus :)





/Sanne Johansson

Utställning och skogen :)

Ja idag har vi varit på utställning i Piteå!

Hade egentligen inga förhoppningar om nånting bara ha roligt inne i ringen :)

Först ställde jag Kålle, en brun hane som slutade 3:a i konkurrensen i juniorklass med CK men oplacerad i bhkl!


Här står Kålle snyggt :)


Sen var det Tiles tur :) Hon skötte sig kanon inne i ringen och var på G hela tiden vilket var riktigt roligt :)
Hon fick bra kritik förutom att hon behöver bli lite stabilare i rörelser samt mer ryggmuskler... vilket man får av att galoppera och Tile är en travare :P
Hon fick ett första pris, sen blir hon placerad 3:a i konkurrensen, dem som stod före henne fick CK och hon fick HP. Hur ska man tolka dessa HP:n? Tile har fått HP på varenda utställning, hon är 100%-ig!!!!



Finaste älsklingen :)


Ja sen var det Jacks tur, haha vad ska man säga.. han skötte sig jättebra med tanke på att Lena endast haft honom i 8 veckor, och när han kom kunde han inte gå i koppel alls, brydde sig om precis allt och kunde inte koncentrera sig. Han fick ett 1:a pris sen placerad 4:a i konkurrensen :) Haha domaren skrev att han behövde lite mer träninginför framtiden :P Men vi jobbar på det :P!!!


Duktiga Jack :)





Efter det åkte vi på frasses och käkade, Isak körde hem och jag sov hela vägen. Sen åkte vi ut i skogen för det var så underbart väder :)


Tiles nos


Libbe :)










Finaste Libra


Tiles tass, full med snö mellan tårna :P!


Tile är stolt över sin pinne :)









/Sanne Johansson

RSS 2.0