Ojoj vad det är stressigt just nu!

Ja allt ska ju vara klart innan söndag och jag ska iväg på apporteringskurs då med Libra så jag kommer måsta vara klar på fredag och det är mycket kvar och som vanligt så skjuter jag fram allt till sista minuten :P

Lina hittade en tjej som hade en schäfer som också genomgått en höftledsoperation och inte heller varit  medveten om att man inte får tävla efter en sådan och var besviken på avslaget hos SKK, jag hoppas att vi ska kunna tillsammans med dem material jag har och som Ole Frykman själv uttalat sig om att vi ska kunna överklaga det konstiga beslut som tog mig 4 månader att få protokollet ifrån som dessutom var ett telefonsamtal mellan olika människor.

För jag skaffade mig en mycket aktiv ras för att kunna tävla och hålla på sen nekar dem mig det och jag blir så förbannad för en kastrerad hane får tävla men inte en tik som opererats för något som inte ens var medfött utan en skada!
Deras anledning var som sagt "det finns ingen full garanti på att en sådan opartion kommer att hålla" men det kan man ju inte ge på någon operation, så vad vill dem jag ska göra med Libra? Låsa in henne och ha henne i ett pytterum där hon inte kan röra på sig och dö av understimulering? För om det inte finns någon "garanti" att det håller så kan jag ju inte göra ett piss med henne då måste hon sitta still annars "vänar man inte om hunden" som det så fint står på deras start-sida.

Och om deras argument då blir "med du kan ju apportera hemma" JAHA varför hemma men inte på tävling? CP CP CP, men det som gör mig mest förbannad är att det tog så jäkla lång tid för dem att hala fram protokollet, sen dessutom att det INTE finns offentligt någonstans, inte för någon. Hur ska då alla som genomgår en höftledsoperation veta?

Gubben som är en jättekänd ortoped som var med och tog beslutet är 67 år gammal och pensionär sedan länge, har han ens provat operera med den nya tekinken "press-fit"? Har han ens träffat dem hundar som Ole opererat nu förtiden? Jag skulle vilja ha 4 st flatcoated och gammel-ortopeden skulle peka ut av vilken av dem som är libra som opererat sig, det skulle han inte klara, inte en chans!

DESSUTOM så togs beslutet för 4 år sedan FYRA ÅR!! Det är en oändlighet om man ser på teknikens framgångar, titta bara på mobiltelefonerna som fanns för 4 år sedan är dem lika Hightec som dem som finns idag? Tror nte det, tekniken går framåt och dem är kvar i sin stenålder!

Sen förstår jag inte, Ole som lever upp i det varje dag, opererar flera hundra hundar om året, borde inte hans åsikt räknas istället för en pensionerad gammal skrutt? Om han säger att är hunden friskförklarad av honom så går det att tävla med hunden, varför lyssnar dem inte då da?

Nä jag ska jäkla iden överklaga detta och jag har tävlingsdomare, uppfödare, veterinärer, hundsjukgymnaster, hundpsykologer och hela hundvärlden med mig förut SKK som kan intyga att det visst går och som ska skriva några rader om deras uppfattning om det hela.

Därför hoppas jag verkligen att den här tjejen är med mig och verkligen vill överklaga domen ,för jag tror att det kommer att gå. Deras argument är så otroligt vaga och gamla gammeldagsa och absolut INTE offentliga!

Ursäkta att jag låter så arg, men varje gång det blosssar upp igen blir jag förbannad!!!!!!!


Libra nyopererad i Juli


Libra 23/12 alltså över 5 månader sen operationen och enligt Ole är hon FULLT återställd!

Uppdrag granskning

Såg idag på SVT på "Uppdrag Granskning" där dem granskade ett rescue från spanien från en organisation som heter "Julie Rescue". Där man alltså importerar in sjuka hundar till sverige och veterinären i spanien har inte ens undersökt hundarna, bara skrivit på deras pass (som han förövrigt inte heller skrivit bara stämplat) att dem är fullt friska! Det var hundar som bar på en fruktanvärd sjukdom som heter Lehismania, det finns inte ens ett svenskt namn för det så ovanlig HAR den varit här i Sverige.

Nu har alltså hundar som påståtts vara 100% friska som skickats hit från spanien fått den här sjukdomen som sakta men säkert "äter upp" immunförsvaret och JA människor kan också få den!

Julie som äger hela organisationen hade hundarna inhägnade, valpar med sjuka hundar, hundar i bilar för dem inte rymdes någon annanstan där dem fick sitta i 34 graders hetta och endast en liten springa på ETT fönster var nervevat. Dem var magra, parade sig hej vilt och dem hade nog haft det bättre om dem fick förbli gatuhundar! Dessutom, hur dem färdades hit sen då, i trånga brurar, gärna flera hundar i samma bur ihoptryckta så många som det bara går! Man stannade inte den första transporten på alla hundar milen utan körde non stop! FY FASIKEN!!!

Jag mår illa när jag tänker på hur det såg ut och veterinärens försvar var "det är inte mitt problem" och kvinnans var "vi är i spanien och inte i sverige + jag har inte tid att gå till veterinären" Hon hade alltså över 200 hundar som mådde så dåligt att jag själv mådde illa. Allt för att tjäna pengar! USCH! Köp inga hundar från organisationer då man tror sig rädda en hund, utan ta hellre en av dem stackars svenska hundar som sitter utan hem som är helt friska!

Annars är allt bara bra med oss, jag är supersugen nu att börja apportkursen, ska äventa jägarexamen den här våran så jag kan jaga fågel med mina små älskade apportörer :)





/Sanne Johansson

 

Aktiveringshelgen

Ojoj, nu är jag iaf hemkommen från sundsvall, vilken otroligt kul helg det har varit :)!

Vi har kört cirkuskonster, och Libra förvånade mig genom att klockrent göra tjaba utan några som helst hjälpmedel, jag sa bara "tjaba" och hon nickade lite coolt på huvudet :) Så stolt matte :):) Sen fick vi prova dem andras cirkuskonster vilket också var superroligt och en helt ny värld öppnades för mina ögon. Det var verkligen kul att se hur kreativa alla var för att lyckas lösa sin cirkuskonst, och kreativas av alla måste Lina ha varit som använde en kvast som "armförlängare" haha ;) Otroligt roligt iaf!!!!

Men nu är det panik att hinna klart allt innan 2 veckor! Jag har några tillfällen kvar på kursen, en aktiveringshund och en vardagslydnad- avståndslydnadshund kvar sen 3 böcker!!! JÖSSES!!!

Tile har då verkligen fått jobba den här helgen på att vara passiv och att klara av att vara ifrån matte mer än 1 meter!! Det gick jättebra tillslut :) Just nu är hon bara massa energi, hon springer omkring och är alldeles tokig, glad att vara hemma i guess :)

Men en SKITSAK fick jag reda på nu, det var att Eva Bodfälts kurs var inställd :( :( :( Jag som var så otroligt peppad och superladdad! Buuuu!! Men en positiv sak då är att då fick jag istället chansen att gå en apporteringskurs i a-jaur hos Mattias på "hundskolan vision" som är lördag-söndag och DET är om nånting vad jag har längtat efter!!!!!! Att äntligen få börja apportera och det står att han kommer individanpassa på hemsidan så jag hoppas att vi få lära oss massor!! Är supertaggad! 

Jaja, nu ska jag nog gå och lägga mig, jag är så himla trött :)


Det verkar inte gå att ladda upp kort just un så jag får göra det sen!!!



/Sanne Johansson

Hund-dag

Japp, idag har jag hållt på med hundarna nästan hela tiden, har trimmat och badat Libra, försökt träna på "tjaba" men jag kommer inte klara av att visa upp det på lördag för jag vet fortfarande inte hur jag ska få henne att göra som jag vill för vissa stunder vill hon träna, andra går hon bara och lägger sig.

Sen har jag varit på totohallen och tränat lite lydnad med andra SSRK-medlemmar, alltid lika kul att träffa andra hundmänniskor. Tile fick följa med som smycke idag, visa upp min lilla snygging och alla ville ta henne med sig hem :) Libra var nybadad så pälsen stod och alla håll vilket såg rätt roligt ut men hon är fin ändå och jäkla vad hon har byggt på sig nu när jag ser på dem vuxna flat-hanarna så är hon nästan grövre än dem :) Men det kan hon behöva om protesen ska hålla i 10 år :)

Västerbottens kennelklubb ska annordna så proffshandlern Marc Linnér ska komma till umeå och DÅ ska jag vara först och anmäla mig, Jag behöver verkligen hjäälp, skulle vilja bli en duktig handler speciellt till flat för jag älskar när dem bara står där så snygg och svansen det bara går :)

Annars går jag bara i väntans tider på att alla kurser ska dra igång, är grymt sugen nu på att börja apportera på allvar! Så man kan starta i b-prov, a-prov, workingtest, retrieverprov etc etc :)

Längtar iaf också till Eva Bodfälts kurs med tävlingslydnad, ska bli superkul :)

Nu ligger både Tile och Libra i soffan och sover, vilka stjärnor :)




/Sanne Johansson

R.I.P Silpa

Min låtsaspappa hade en Vorsteh-tik som tyvärr hade många problem med osäkerhet och inget hundspråk överhuvudtaget. Hon har huggit mamma, hon har huggit alla hundar i Myckle och Libra har också fått sig en smäll. Men nu på nyårsafton gick det för långt, för då helt oprovecerat gick hon till attack på lilla Tile som är 13 veckor gammal som enbart skulle gå ut till mig i köket och råkade då gå förbi Silpa som hoppade på henne och försökte hugga henne över nacken och halsen.

Som TUR var så hände inget, jag lyckades bryta det hela men blev själv huggen efter och fick en "rispa" på fingret efter hennes tand. Och tur i oturen så är Tile så himla cool så ho gnällde lite, skakade på sig och sen var det bus igen :)

Senare på kvällen så högg hon mammas kinesiska nakenhund så illa att hon fick ett djupt hål vid ögat efter tanden, det forsade ut blod och jag klippte bort pälsen, tvättade rent såret och fick sen äntligen slut på blödandet.

Igår fick Silpa somna in, varken hon eller vi mådde bra av att ha det sådär och tyvärr är det otroligt långt till en bra hundpsykolog härifrån. Dessutom tror jag inte det hade gått att hjälpa henne, hon var så inrutat i sitt mönster och hon var verkligen en svår hund, men i sina stunder så var hon även fantastisk, lättlärd och rolig att ha och göra med.
 
Skulle man ha omplacerat henne hade kraven varit:
1. Ensamstående, helst man.
2. Jägare
3. Inga hundar
4. Att personen orkar ta sig an problemet och verkligen jobba med det

Tyvärr finns det inte några sådana människor, så det var rätt beslut att ta. Hon fick ett år extra efter hon huggit första gången, men efter att ha gått igenom nästan alla så fick det vara nog.

Så tyvärr så är hon nu borta men jag tror hon har det bättre där hon är nu lilla tjejen :)


R.I.P Silpa



Då var det gjort!

Japp, nu har jag anmält mig till problemhundskonsultsutbildningen, det får bära eller brista, skulle typ vara skönt att kunna bo och jobba i sundsvall i ett år, men det finns ju inga jobb någonstans så är det ingen som vet något är det ganska svårt.

Igår hade vi en "sök-bollen-dag" jag och Libra, jag sprang runt och gömde tennisbollen på diverse svåra ställen och hon fick söka efter den, jösses vilken näsa hundar har egentligen, men kul tyckte hon det var iaf:)

Om en vecka ska vi ner till sundsvall för sista blocket innan examenshelgen, känns lite trist må jag säga. Sen ska jag dit ner i slutet av januari igen för att gå kurs för Eva Bodfält som jag tok-längtar till :)

Det har tyvärr inte blivit så mycket aktivering för dessa små damer senaste tiden, men jag har börjat spåna på en plan för dem båda så då är det enklare att lägga upp planeringen utefter vad jag tänkt mig göra :)

Jag tycker det är OEHÖRT svårt nu när man vet mer om hundträning än tidigare att planera vilket beteende jag ska lära in, Tile kan nämligen ingenting just nu, bara komma på kommando men inget, sitt, ligg eller stå eller vacker-tass eller liknande. Men det är ju inte bråttom, bara det jag vet inte vart jag ska börja :P

Det var då som tur var inte många raketer i Myckle på nyårs, Tile och jag var ut just när det smällde till, hon sprang först mot dörren in till huset men sen när jag lockade på henne och lekte med henne så brydde hon sig inte ett dugg sen. Då var hon med ut på 12-slaget och sprang och viftade på svansen, åt snö, busade på Hugo m.m. skööönt, Libra däremot tvärvände i dörren då hon hörde smällarna, men hon var inte rädd eller liknande, bara berörd.

I morgon blir det hundkurs OM det inte är så jäkla kallt som det är nu, 14 minus! USCH!

Jaja, nu ska jag då äta något iaf!


Yeah, i'm flirting whit you ;)


/Sanne Johansson

RSS 2.0