Viltspår och nej till dispens

Ja vi fick tillbaka dispenspapprerna från SKK i veckan och har mått ganska dåligt för vi fick avslag på allt. Kommer alltså aldrig kunna tväla med henne i någon gren eller ställa ut henne överhuvudtaget!
Så här stod det i brevet:

"SKK har ej beviljat dispens. Detta mot bakgrund av principiella ställningstagande som _Nationella Dopingkommissionen uttalat 8NatDopK nr 1/2004 § 3); Beslut att dispensmöjlighet inte ska föreligga efter insättande av höftledsprotes, oavsett som föranlett ingreppet."

Åååååh, varför kunde kvinnan jag pratade med från BÖRJAN sagt att det inte ens skulle ge något att söka dispens för jag skulle ändå få avslag? Jag mailade ju och frågade om vi var tvungna att söka, i och med operationen, och då sa hon ja och skickade dispenspapprerna till oss. Kunde hon inte bara sagt nej?

Sen har jag varit in på SKK:s hemsida och försökt leta igen den där himla paragrafen som dem skrivit i brevet om men hittar den absolut INTE! Dessutom står det att dispensmöjlighet finns för dem som opererat höftledsdyplasi och då gör man väl ett höftledsbyte? Säger dem inte emot sig själva lite då?

Jaja, Libra får väl bli våran familjehund, men SURT är det i alla fall!

Idag har vi provat på viltspår, vi la ett spår med ganska mycket blod ungefär 150 m långt och så en älgklöv dragandes efter. Det gick kanon! Hon var så himla duktig, vi gick på den "traktorväg" för att underlaget skulle passa Libra och Isak bytta hjulspår lite då och då med klöven och jag med blodet för att se om hon följde ett hjulspår eller hur hon skulle göra och hon följde det galant :)! DET var kul och se, sen vek vi av lite och la älgklöven lite mer in i skogen och hon följde även det skitbra! Så det var riktigt kul och Libra verkade tycka det också! Men hon brydde sig inte så mycket om älgklöven när den låg på marken, men när Isak plockade upp den för att börja gå tillbaka, ja då skulle hon ha den :)

I morgon åker vi till Sundsvall för "spel och lekar" ska bli skitkul! Tur vi början kl 13:00 så då slipper man köra så himla tidigt härifrån:P

Jaja allt går bara skit, allt gå emot en hela tiden men jag försöker hålla humöret uppe. Libra är ändå värd allt! Då får valpen vi hämtar istället bli tävlingshunden och Libra får bli alltiallo, göra viltspår och apportera men för privat bruk :) Bara hon blir stimulerad iaf :)

16:e oktober ska vi ner till Strömsholm på återbesök hos Ole Frykman. Han ville att vi skulle ta med dispenspapprerna så vi får väl se vad han har att säga om saken!



Libra är och nosar i väskan där älgklöven ligger innan vi ska åka


Libra är i fullgång och jag håller i linan stenhårt så hon inte ska dra iväg :)


Libra hittade älglöven perfekt :)


/Sanne Johansson

September

Ja nu är det snart 3 månader sen Libra opererades på strömsholms djursjukhus. Hon är så gott som återställd, lite muskler saknas och lite stel är hon fortfarande men annars frisk som en nötkärna (om man bortser från allt annat som drabbat henne senaste tiden).

Ögoninflammationen har då gett med sig men det är några dagar kvar på "kuren", hon är så duktig och tittar hela tiden medans vi droppar i ögat, tänk vad hon får utstå våran älskling men oj vad hon kan sen :)

På måndag blir det att åka ner till sundsvall på hundens hus och gå "spel och lekar" som tillhör hundpsykologsutbildningen som jag ska gå :) Vi ska bland annat få lära oss luffarschack, bowling, dogzilla, blindbock, hela havet stormar, stafetter i inkallning, gå fint, hantering m.m. ALLT med hund såklart :) Ska bli jättekul!

Sen är det avkommebeskrivning som gäller för Libra och hennes syskon 11 oktober. Vi skulle egentligen ner till sthml på intensivkurs i apport, viltspår och jaktlydnad men min uppfödare sa att dem skulle ha sådana helger till våren i umeå så då bestämde vi oss för att vänta på det i stället. Både för att då är Libra 100% återställd och att vårat nytillskott har kommit då.

Vi har tingat en valp hos kennel Almanza, med tiken Almanza Living Daylight "Iris" som nu är med valpar och beräknas valpa i början av oktober, föds det ingen svart tik med massor av tempo och utstrålning i skulle vi få ta en valp i deras andra kull med Almanza Sweet Georgia Brown "Saga" i stället. Så vi lämnade det lite öppet men i december i alla fall ska vi få tillökning så är det någon som har ett bra namnförslag till en svart tik med massor av tempo i kroppen och som inte är allt för likt "Libra" vore det snällt att lämna en kommentar :)

På torsdag ska min mamma (hon är utbildad undersköterska) ta stygnen på Libra ALLA fyra ;) Det blir lite billigare än att återigen åka till veterinären. Dem är väl less oss vid det här taget! Tack MAMS :) Du är bäst!

Vet inte om det blir återbesök till strömsholm nu i början av oktober, det vore kul och åka dit för att höra vad dem har att säga om hur det ser ut med Libra men då måste jag återigen ta ledigt från jobbet och köra enda ner dit men det kan det vara värt! Vi har inte bestämt oss än, ska ring till dem och höra vad dem tycker. Sen ska man ju inte på återbesök fören månad sex. Skulle i alla fall vilja ha lite fler tips på strechövningar till henne för hon är så stel i jumsken. 

Måste också få skryta lite över min hund, idag var vi ute och gick "broarna runt" i det underbara höstvädret. När vi kom fram till sunnanås kyrkgård stod det två mammor med barnvagnar och två äldre barn (3-4 år) som sprang runt och lekte. Libra är absolut inte van vid barn över huvudtaget men dem frågade snällt om dem fick hälsa på Libra så jag satte henne ner och dem fick gå fram och klappa. Libra satt snällt kvar och nosade väldigt nyfiket på dessa små människorvarelser. Jag gav barnen en varsin hundgodis som dem kunde ge till Libra (hon tar väldigt fint från handen så det var ingen risk). Libra blev överförtjust över att få godis av dessa konstiga små människor och tyckte det var jättebra. Vi fick supermycket beröm för hur lugn Libra var av mammorna som stod och iakttog oss. Det är egentligen helt fantastiskt att hon kan vara så lugn efter allt hon varit med om, egentligen borde hon varit ett nervvrak som skulle gå omkring och vara orolig för att vi ska åka till veterinären igen vilken sekund som helst. Men Libra är väldigt stabil och underbar i dem flesta situationer och speciellt nu med barn. Kändes skönt att få göra ett "bra möte" som vi säger på instruktörsutbildningen, barnen och Libra blev en positiv erfarenhet rikare. :) 

Jaja det var en liten uppdatering för den här gången!


Från utställningen i maj i skellefteå.
Fr. v. Mamma Luna, Jag, Libra, Lena, Dolly, Elin, Lycka, Mattias, Zingo och pappa Casper

Libras mamma, pappa och några av kullsyskonen :)

/Sanne Johansson

  

Ska man skratta eller gråta?

Ja snart ger jag upp!

Har varit nere i stockholm nästan hela veckan och tror ni inte att Isak ringde då och sa att Libra fått ögoninflammation! Ta med tusan alltså!!!!!! Jag hade visserligen fel, gissade att det skulle vara något md tänderna men NÅGOT var det i alla fall! Så ska man skratta eller gråta?

Ja då var det bara att fara till veterinären IGEN!!!!!!! Hon fick någon savla som skulle smorslas dag och kväll i 10 dar! Är det för vi slutat med rimadylen och hennes immunförsvar är skitkasst som allt det här händer?

Stackars min lilla söta älskling som verkligen blir utsatt för allt mellan himmel och jord, ska ringa ner till strömsholm och höra vad dem har att säga om saken, om det är normalt efter en längre tids rimadylintag att dem får massa inflammationer i kroppen då.

Jaja sitter i alla fall på arlanda nu och väntar på planet hem som går 22:45, har typ varit här sen 17:00, är måttligt less! Fick dock 40 minuters gratis datortid av någon snäll tjej som inte skulle använda sitt längre!

Jaja jag vill bara hem till mina älsklingar (både Isak och Libra såklart). Sen blir det kanske sundsvall mån - tis med spel och lekar, beroende på om Cicci skulle med eller inte! Skulle tydligen inte bli någon kurs om inte hon skulle vara med.

Jaja nu är det bara att lägga ögoninflammationen på Libras meritlista över sjukdomar dem senaste 10 månaderna! Stackare!




/Sanne Johansson

Hudtumör

Ååååååååh, tar det aldrig slut?

Libra hade ju fått en röd "knöl" på magen, ja en jäkla hudtumör dåra! Veterinären opererade bort den direkt så nu är hon återigen rakad på magen och sydd med 4 stygn! Suuuuuuuurt, tar det aldrig slut? Ska hon inte bara få leva ett vanligt liv utan att allt som kan hända en hund ska hända just henne.

Nu är visserligen det här rätt vanligt speciellt  på flatar men kunde inte hon ha fått slippa det här, så från november 2007 till september 2008 har Libra haft:

1. fraktur på höftkulan
2. analsäcksinflammation
3. operation för höften
4. öroninflammation
5. hudtumör

Hon är alltså 16 månader gammal och har redan hunnit med fler veterinärbesök än vad miljoner andra hundar inte ens hinner med på en livstid! Vad ska hända här näst? Jag gissar något med tänderna! Eller vad tror ni? Livet är jävligt ironiskt ibland!

Jaja lilltumpan ligger då och sover ni ,veterinären gav henne inget uppvaknande-medel. Bättre att hon får sova ut det så hon ligger still. Så nu är det tratt på och sova på golvet igen.... ååååååååå!

Jaja what to do? Bita i det sura äpplet som det heter, hoppas valpen vi ska ha blir en frisk hund och sen ska jag försäkra upp Libra till maxbelopp!!!!!!




Frääääääscht? Näe!



Libras päls som hade vuxit ut så fint!




/Sanne Johansson

Jakten har börjat!

Haha japp, nu är Isak och jagar älg i Risberg, då var det bara Libra och jag kvar hemma. Som igår då låg Libra och jag i soffan och smaskade i oss grillad kyckling. Libra åt såklart från gaffeln och när hon inte fått kyckling på ett tag la hon sitt huvud i mitt knä och tittade på mig med sin underbara bruna vackra ögon och då smälte jag direkt såklart :)

Så fick hon följa med mig på jobbet, vi har gått långa prommisar på fikarasten och busat en hel del. Snart ska vi hem till sängen och sova en massa också! Ganska mysigt när det bara är vi två :) 

Jag har gått och blivit PANG-förkyld. Kan inte andas genom näsan alls och huvudet känns som det gått upp 10kg. Glömde såklart ta med nässpray till jobbet så hela natten har jag snörvlat och haft ont i skallen. Jaja, bara det blir bättre till helgen. Stackars Cicci som ska sitta bredvid mig i bilen från umeå till sundsvall :)

Både jag och Libra hoppas att Isak får med sig massa älgklövar och innehåll så vi kan börja lägga viltspår m.m. :) Det är väl det enda positiva annars blir det nog lite tomt i sängen, men Libra är ju världens gosigaste så jag klarar mig nog.

Ingen rehab denna vecka för rehabpersonalen skulle också ut på jakt tydligen! Såg Susannes nya bäbis "Mormor" (förövrigt det sötaste namn jag hört) på Linas hemsida, guuuuuuuuud så töt man får vara då :) En staffe-tik, det blir nog hur bra som helst tror jag! Längtar tills vi får våran lilla bäbis som kanske blir i början av december :)

Jaja, ska göra ett sista jobb-ryck nu innan nästa skift kommer för avlösning!



/Sanne Johansson

 

Dag, eller 2 månader sen kanske?

Japp, nu är det 2 månader och en dag sedan Libra blev opererad och nu syns såret inte alls utan pälsen har växt ut superfint! Hon är väldigt pigg och extremt peppad på livet, vilket man kan förstå. Tänk att ha levt så länge hon nästan kan minnas med smärta och nu äntligen kunna röra sig utan att det gör ont.

Nu har vi också utökat promenaderna, både igår och idag gick vi broarna runt jag och "tjompen". Hon tyckte det var riktigt skönt att få gå en längre runda men man märkte att hennes kondis inte är vad den brukar vara, tungen hänger ner som en slips efter halva vägen och då är det inte ens speciellt varmt ute!

Oj vad jag är dålig på strechingen och massagen, jag försöker så ofta jag kommer ihåg det men det borde säkert göras betydligt oftare. Libra har så korta muskler att hon inte kan ligga på rygg och låta bakbenen ligga rakt ut frn sidan, utan hennes ben står rakt upp i luften. Kanske dags att ta tag i det där :)? Trappora börjar gå bättre och bättre, det känns som det "vanliga" livet börjar ta form igen :)

Min uppfödare ringde idag och berättade att hon skulle debutera i Lk1 i slutet av november med sin andra flat (inte Libras mamma) och jag blev supersugen på att haka på och göra samma sak. Måste bara träna in "apporten" flör det är verkligen något jag skjutit upp trots att min ras är en apportör så backar Libra då jag tar fram apporten och sätter den framför näsan på henne. Ska prova klicka in den :) Det var i vännäs 30:e november, vet dock inte om vi är i sundsvall då. Men det vore verkligen superroligt. Vet du det Lina ;)?

Sen ska vi till jämtland/härjedalen i mitten av november på en 2-dagars utställning, ska bli riktigt kul faktiskt :) Längtar tills hundlivet tar fart igen :)

Nu till helgen ska jag ner till sundsvall och vi ska lära oss att läsa hund, guuuuud så intressant! Jag vill lära mig allt! Vi skulle låna in valpar och läsa hur dem pratar med varandra m.m. Längtar redan :)

Sen blir det spel - och lekkurs i sluter av september i sundsall också, den tillhör visserligen hundpsykologsutbildningen men vi får gå den ändå :)

Har provat med "vom" till Libra nu och hon har faktiskt ätit bara torrfoder med lite "vom" som topping 3 gånger så jag är hoppfull, och fick mail idag om att mitt blodpulver har skickats så då ska vi även prova med det :)

Mycket hund nu och det är livet. Jag önskar att mina dagar kunde kretsa kring hundar jämt! Jaja back to work!



Libra på valpåterträffen förra hösten, 4 månader gammal ungefär :)


/Sanne Johansson

Dag ??

Igår var vi till Luleå för fjärde gången och det är konstaterat att Libra är väldigt stel i några muskler som vi nu helst ska massera 2ggr/dag. Annars gick träningen riktigt bra faktiskt, hon tuffar på i vattnet men hon tycker fortfarande inte om det!

Libra har nu fått börja gå i trappor, men det är typ omöjligt att gå med henne ner för trapporna. Hon slänger sig nästan ner och ska man då hålla selen under magen och lyfta lite så slutar det med att hon glider fram på bara framtassarna. Så vi beslutade att hon bara får gå uppför i trapporna tills hon slipper ha hjälp.

Har köpt "vom" till henne för det verkade hon gilla, EN gång. Varför kan hon inte äta som en vanlig hund? Har provat he i whiskas för det ska hundar tydligen tycka om men inte hon, har även beställt blodpulver som man kunde blanda i maten med vatten. Får väl se om det hjälper så att hon börjar äta någongång!

Har beställt ett "OBTRACK"-täcke som vi skulle göra enligt Vet. i luleå. Billigt? Nope!

Annars händer det inte så mycket, vi tuffar på och har tagit bort alla mattor, så det går mot ljusare tider och halva tiden har i alla fall gått!

Idag var vi även i skogen för första gången sen operationen, det står i hemgångsråden att "efter 8 veckor får Libra gå i lätt skogsterräng". Då kom Isak på den smarta idén att vi kunde åka upp till el-ljusspåret på sunnanå som är 3km långt och har barkunderlag så det var perfekt! Hon verkar då lycklig över att få börja gå lite längre rundor och nu även i skogen igen!


Jag och Libra i skogen idag:)


/Sanne Johansson

Dag ?



Ojoj, jag minns inte ens hur många dagar det var sen sist jag skrev! Allt flyter i vilket fall som helst på hur bra som helst!
Vi har nu hunnit vara till luleå 3 gånger och man ser redan stora förbättringar från gång 1 till 3! Hon sträcker bak benet mycket bättre och orkar dessutom mycket mer.

Hon har fått börja följa med på mer saker som fotboll och längre promenader. I morgon ska vi dessutom ta bort mattorna från golven och Libra ska för första gången på 8 veckor gå i trappen!

Tror ni vi varit tappra? Vi har alltså bärt på Libra upp och ner för 3 trappor kanske 5-6 gånger per dag i snart 8 veckor! Men vad gör man inte för henne, bara allt blir bra så står jag ut med vad som helst!

Vad har hänt mer sen sist? Jo vi var till veterinären här i Skellefteå förra veckan för Libra har kliat sig jättemycket så fort vi varit ute och gått, det handlar om 5-10 gånger på en kort runda. Löss var det inte för det har hon haft förut, läste i hälsoråd för hund som vi ska ha läst till kursen om diverse olika allergier, svamputslag, exem m.m men inget som stämde överens, för Libra kliade sig bara, hon hade inga utslag eller angripna områden, så vi har konstaterat tillsammans med veterinären att det är halsbandet hon kliar sig för. Hon fyller 16 månader på torsdag och kliar sig fortfarande för halsbandet, märks det att våran hund jämt får gå lös:P?
I vilket fall som helst så provde vi med sele och tro det eller ej men hon kliade sig inte en enda gång och veterinären kunde precis som vi inte hitta någon annan anledning. 

Pälsen har växt ut superfint men hon har fått mjäll tack vare klorbadet i luleå trots att vi sjöljer av henne blir huden torr.  

Vi har även börjat utställningsträna ganska mycket och Libra står nu och viftar på svansen, hon kanske inte står perfekt men hon viftar i alla fall på svansen:)
Hon har även följt med på mina valpkurser och varit så himla duktig, både som visningshund och rymmarhund (ja hon rymmer för hon blir svartsjuk och tycker att jag ska enbart träna henne).

Vi var ut på en mycket längre prommis idag än vad vi gått på länge och det märktes att hennes kondis inte är på topp, hon flåsade nästan och tungan hängde när vi var nära hem.

ÅÅååååååå vad jag längtar tills vi kan tävla och gå massa kurser etc, då börjar hundlivet på riktigt :)


Libra före operationen, lycklig med sin boll under sitt träd :)


/Sanne Johansson

RSS 2.0