Ingen tävling i helgen!

Tile är inte klar, inte jag heller, med tanke på att vi hade många månader på oss att träna in 1:an så nu på 2:an då det är svårare så känns det inte rättvist att bara ge henne 1 månad, inte ens det!

Så vi skippar den här tävlingen i Piteå, får se hur det känns nästa vecka om tävlingen i Åbyn, då kanske man kan starta iaf men inget hopp om något 1:a pris i år. Tänker inte tävla i Vännäs heller, Tile har ALDRIG varit in i ett ridhus för det första sen tycker jag inte om att åka till Umeå just nu!

Var på klubben och tränade Tile med Martha och hennes små charmtroll! Det gick så där, rutan gick bajs, hoppet gick sådär, inkallning med ställande gick bra, fjärren gick bajs, fritt följ gick bra, platsliggningen gick jättebra!

Så nej, inget 1:a pris i lk2 i år, det få vänta. Tile är bara 1 år gammal, vi kommer ha MASSOR med tid över att träna in det, så varför stressa :)?

Annars längtar jag tills juni, vad som kommer då är en överraskning ;)

Är fast i twilight-träsket :P Började läsa böckerna och nu kan jag inte sluta... är på 3:e boken och vet med fasa att det bara är kvar en bok sen. Vilken lipsill man är, värsta tjejböckerna om förbjuden kärlek, men efter att ha sett filmen och läst böckerna så står jag för att vara en hopplös romantiker och en mes :P!!!!








/Sanne Johansson

Iiiiiiiiiiiiiiii dessa PM!!

Blir ju nervös när jag får hem PM :P!!! Har ringt till piteås BK och frågade om jag fick tävla i lk2 ändå trots att ag anmält oss till lk1 och det fick vi så nu är det officiellt så att vi ska tävla i 2:an om 1,5 vecka och jag har inte ens BÖRJAT med hoppet och rutan :P

Var hos Martha igår och träffade underbara Diesel (ja Nike och Idefix är också fina :P). Kan man fastna för en hund mer? Trots att hon är sååååå farlig ;)

Idag har jag köpt reflexer till mina svarta spektakel här hemma så dem ska synas i höstmörkret, halsband blev det, enkelt att trä på och av :)

19 startande i lk2, det märks att det börjar vara slutet v säsongen, ALLA vill göra sista tävlingen, sista för oss blir iof i Åbyn/byske 7:e nov och jag HOPPAS (men jag tror inte) att vi hinner ta ett 1:a pris i lk2 innan juluppehåll och annat, för då kan jag koncentrera mig på det betydligt svårare i lk3 :) Vi får väl se!!









/Sanne Johansson

Lydnadsträning med Tiiile-buuus :)

Kom nyss in efter att ha varit ute en stund och tränat lilla Tile-bus :) Körde först fotgående med dem "nya" vänstersvängarna inlaggda, jag måste gå på ett speciellt sett, har inte filmat det än så jag hoppas inte det ser ut som ett dubbelkommando, vrider mig inte eller liknade utan tar bara ett steg bakåt när jag svängt.

Hon var peppad så det gick riktigt bra, men hon glömmer fortfarande av sig ibland att sätta sig när vi stannar, får typ börja säga sitt varje gång vi stannar igen!

Sen körde jag inkallning med ställande, har bara kört den första delen, dvs kalla in och göra stanna-tecknet och sen har hon fått bollen bakanför sig, var lite rädd att hon inte skulle ha någon fart in så jag provade att köra hela momenten en gång och det var som att Tile har läst regelboken och fattade precis vad som skulle göras. Hon var RIKTIGT duktig, var tvungen att springa in och hämta Isak så han fick se :)

Sen körde jag lite fjärr, den känns inte som något problem, kan gå långt ifrån henne nu :) En platsliggning han jag med också, MEN hon har börjar lyfta på huvudet när jag lämnar henne, så där är jag och petar, men när hon väl lagd ner huvudet och fattar vad jag vill rör hon knappt en fena :)

Så nu är det rutan och hoppet som inte ens är påbörjat än och det är 2 veckor kvar :O!!!! I hope we will make it :) Men med den här takten som Tile lär sig så borde det gå bra. MEN det är två moment som hon ska UT från mig och inte in eller bli lämnad, alltså en svårighet som vi inte tränat än och egentligen vet jag inte riktigt hur jag ska träna det heller :) Men jag får väl rådgöra med massor av folk, läsa "med sikte på 10:an" igen och hitta en lösning som passar oss :)






/Sanne Johansson

Min älskade Libra!!!!!!!!

Libra, jag och Isak har varit med om massor, både dåligt och bra! Hon är min läromästare och min första egna hund som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta!

Idag överträffade hon sig själv igen. Martin, min låtsasbror har en kompis som hade varit ute och jagat rådjur, han hade skjutit på en råbock som sprätt till och sprungit iväg. Skymningen var redan nära så jag och Libra ryckte ut. Libra har aldrig sökt rådjur på riktigt, utan bara rådjursklövar. Visste inte hur det skulle gå heller då spåret inte legat så länge pga mörkret. Men vi gick fram till skottplatsen, jag selade på Libra och direkt börjar hon spåra bocken.

Hon gör ett i mina ögon perfekt eftersök, hon är lugn (annars brukar hon slita sig fram), hon tappar inte spåret en enda gång, vilken terräng som är under hennes fötter spelade ingen roll, om det är snårigt eller svårt att ta sig fram pga granris verka inte röra henne i ryggen, hon har fått en uppgift och den ska hon lösa.

Linan fastnar just som hon ska sa gå in i ett tätt snår av granar så hon måste stanna upp och vänta tills jag rett ut den. Efter det säger jag bara "sök spår" och hon tar upp spåret där hon slutat, 2 meter till sen stannar hon igen, jag ser bara hennes rumpa (har pannlampa på mig), hon har stannat och står och viftar på svansen, då fäller jag upp pannlampan och ser ju att där ligger ju bocken mitt framför henne! Den var stendöd som tur var :)

Tror ni jag blev stolt????? Min älskade vän hjälpte till och gjorde det så himla bra!! Hon var så otroligt duktig och vi har hade nog inte hittat bocken om hon inte hjälpt till!!

Min fina fina vän, som aldrig slutar att överraska mig :) NU vet jag att hon är en perfekt eftersökshund som tycker det är skitkul :)



Min älskade älskling :)





/Sanne Johansson

Valpkursen avslutad :)

Wiiiie, finaly är valpkursen avslutad, tur jag hade helt underbara kursdeltagare. Fick INGEN dålig kritik på utvärderingen, bara att "kursen kunde ha varit längre 8-10 tillfällen" och "kursen kunde ha varit något längre med fler tillfällen fast med längre mellanrum" :D!!!!!!

Tränade inkallning med ställande med Tile-Bus det gick SKITBRA!!!!!!! Hon har ett perfekt stannande från ställandet under gång och hon fattar direkt att det spelar ingen roll om hon går fot samtidigt eller springer i full fart emot mig :) Wiie för henne också :)

Har även börjat träna väldigt mkt på vänstersvängarna, så hon svänger in med bakdelen istället för att "hoppa" med frambenen för att komma i rätt position  :) Sen MÅSTE hon göra ett snyggt "helt om halt" innan hon får sin mat och tack vare "bantningen" så är hon otroligt sugen på godis och mat :)

Nä nu får det vara nog med sånt här bloggande :P








/Sanne Johansson

Kommer vi att hinna :P?

Jaa, det är snart 3 veckor kvar tills tävlingen i piteå, jag har just börjat med lydnadsträningen inför Lk2, ändå känner jag att det är inte omrimligt.

Tile lär sig otroligt fort och kan det nästan bättre om man inte nöter sönder momenten. Började igår med platsliggning med dold förare, då Tile är en mammagris upp i dagen så trodde jag att hon skulle komma springandes eller åtminstonde lyfta på huvudet som annars SKA ligga mellan tassarna :) Men hon rörde inte en min, låg helt stilla. Det känns otroligt bra, kanske är hon så bra grundtränad att det spelar ingen roll om matte syns eller inte, hon har fått en uppgift och vill därför utföra den för sin belöning :)

Vi har även börjat med 2:ans fjärr, det går faktiskt riktigt bra, dock måste jag träna på med mer avstånd. Apporteringen har vi, farten in är väl det som måste tränas. Fritt följ tror jag inte är några problem alls, lite småsaker i svängar och helt om som måste justeras.

Hoppet har jag aldrig provat men tror inte detta kommer bli några problem, sen inkallning med ställande känns också som en relativt enkel sak att lära in, men om jag hinner, ja det är frågan :)

Annars har jag varit hos Martha och blivit förälskad i tollare, så underbara hundar!!! Vi får se om jag blir godkänd ;)

Igår såg jag Twilight för första gången på riktigt, har ALDRIG gillat vampryfilmer men den här var riktigt bra!!! Så nu ser vi fram emot tvåan som kommer i november tror jag :) Ska nog ta och läsa böckerna också!

Nu är vardagslydnadskursen i skråmträsk slut iaf och på tisdag är valpkursen slut, jag behöver en paus från kursandet, jag tycker inte om det! Jag tror inte att någon fattar något av det jag säger, och då är det inte dumma hundägare utan jag som är så otroligt opedagogisk!

Nu när jag börjat med lk2 funderar jag även att börja spåra med henne och se om vi kan starta i appellen till våren, men då måste jag få tag i någon klubb som gör MH där man ryms :)

Jaja, nu blir det lite mat i magen :)









/Sanne Johansson


Utställning i Sundsvall

I går körde jag ner till Timrå och fick god Tacos hos Lina med Sussie, sen på söndagsmorgon åkte vi till arenan för utställningsdags och Tile´s debut i officiella sammanhang.

Jag trodde helt seriöst att domaren skulle ge henne en 2:a, pga att hon är lite för tjock, för lite päls samt hennes tänder men hon fick sitt röda band, glad i hågen gick jag ut ur ringen, sen skulle vi in igen tillsammans med andra juniortikarna, domaren plockar fram Tile som får stå längst fram och vinner därmed juniorklassen, dock utan CK, säkert pga dem orsaker som jag trodde hon skulle ge henne en 2:a för. Men ett HP fick hon iaf :)

Tack Lina för mat, sovplats och massa roligt hundprat :)

Nu är jag då hemma, mätt och trött :)


Tile´s kritik:

"Utm. typ feminint huvud, aningen kort hals. Tillräckligt vinklad fram och bak. Bra förbröst för åldern, passande benstomme. Kraftig kropp för hennes ålder, bra pälskvalitet men ganska kort idag. Bör blir stramare i rörelse."



/Sanne Johansson

Wiiiihooooo!!!!!!! :)

Min otroligt duktiga Tile-bus :) Hon var riktigt bra idag på tävlingen!

193 poäng skrapade hon ihop och därmed klassvinst med RÅGE :)

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8,5 (satt sig ej efter "helt om halt" och något seg i språng)
Läggande: 9,5 (nosar, mkt fint läggande)
Inkallning: 10
Ställande: 10 (Mycket Snyggt!)
Apportering: 10
Hopp över hinder: 10
Helhetintryck: 10



Wiiiiie, hon är så duktigt :) Nu siktar vi på 2:an ;)


Så söt hon är :)




/Sanne Johansson

Flytt för hela slanten!

Ja idag blev jag väckt av att det ringde på dörren, där står hon som har hand om lägenheterna med nycklarna i handen till den nya lägenheten och säger förvånat varför vi inte börjat flytta än? Sen säger hon att det är lag på att vi ska vara ute klockan 12:00 på dagen, ööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööö????!?!?!?!?! VEM hinner flytita på 2,5 timme? För det var då vi fick nycklarna?

Ja sagt och gjort så har vi slitit som djur idag, min mamma har varit helt fantastisk som hjälp till, och alla andra har också varit jättesnälla och duktiga. Så 20:40 var vi äntligen klara efter att ha sprungit fram och tillbaka HELA dagen, så nu sitter vi i nya lägenheten och den gamla är helt tom. Fort gick det men oj vad jag har ont i fötterna.

Alla kläder och grejer är nedstoppade i kartonger och sopsäckar, orkar inte ställa mig och sortera nu, får bli i morgon.

Vi åt kinamat, ingen av oss orkade göra nått mer!

Jag äääääääääääääääälskar våran nya lägenhet, den är superfin och allt passar så bra :) Hundarna tycker dock det är lite lustigt att helt plötsligt börja gå in i den andra porten :)

Så numera bor vi på Bockholmsvägen 2B :) Wiiiiie!!

Tävling i morgon, sen på lördag åker jag ner till Timrå och sover hos världens bästa Lina med hennes staffar, tar Tile med mig. Söndag är det utställning, sen får vi se om jag springer på IKEA nånting, man bli ju så sugen nu när vi nyflyttat :)

Nä nu ska jag viiiila :)






/Sanne Johansson

RSS 2.0