Härliga hund och lite annat

Fick ett mail av Åsa att "Härliga Hund" har gått med på att göra ett repotage om oss (mig och Anneli) ang våra opererade hundar och hur allt ser ut.
Vi hoppas att det ska röra omkring i grytan litegrann!

Annars så händer det inte så mycket, några personer tycker man är dum i huvudet för att man vill tävla utan att ha en aveltanke bakom det hela, tydligen kan man inte tävla bara för att det är roligt utan man ska vinna och man ska ha meriter för att sen kunna avla vidare och inget annat, SORGLIGT säger jag bara till er!

Jag personligen vill tävla för att det är skitkul, jag vill vara med i gemenskapen och förberedelserna som allt vad hunderiet är, man står som utanför när man inte får vara med och det var inte det jag ville. Jag vill känna pirret inför tävlingen och hoppas att jag och min hund gör det bästa av situationen, jag vill se min hund sträcka ut, tänka och vilja vara till lags och verkligen älska det hon gör. Jag vill att hon ska må bra, få göra det hon älskar och samtidigt som nerver spökar för matte så blir det extra spännande.
Varför kan inte vissa personer förstå att allt här i livet handlar inte om att vinna utan att njuta och ha så roligt så länge det varar. Vinner man är det alltid ett plus, men hur kul är det att alltid vinna och inte ha något att förbättra och inte ha några mål? Är inte det de som driver oss alla, att ha mål med våra hundar?

Jag skiter FULLSTÄNDIGT i om det inte står några "fina bokstäver" framför Libras stamtavlenamn, det rör mig inte i ryggen, jag skiter också i om det läggs avelsförbud på henne, det kan jag till och med göra själv för jag vill ändå inte avla på henne då min ras är en sådan ras då båda höfterna måste vara godkända, annars är man inte speciellt seriös och jag ÄR seriös! Jag vill rasens bästa men också min egen hunds!

Man kan tävla utan att behöva avla på hunden sen, och får jag bara ett pappersdiplom på att vi klarat det vi gjort så räcker det för mig! Jag förstår mig verkligen inte på vissa människor, VARFÖR måste allt ha en baktanke? Får man inte bara ha roligt längre? Tragiskt, sorgligt och nästan patetiskt!




Idag firar jag och Isak 3 år tillsammans, så grattis till oss:)!

På söndag åker jag ner för att titta på "tjock-Anja" och Tile ska klippas hos världens bästa uppfödare, Veronica :)





/Sanne Johansson

Lite nytt

Ja idag är jag i myckle, vi har varit ut med hundarna en sväng nu när det inte är så jäkla kallt ute längre så får man passa på :)

Anneli ringde igår, hon tyckte tydligen att vi ska börja skriva i alla gästböcker vi bara kan hitta, typ dildohemsidor haha :)
Eller hur ;)?

Tog en "printscreen" på SKK:s hemsida idag om dispensmöjlighet för operativt ingrepp för HD. Det står då fortfarande att det finns och har dem inte orkat skrivit ut det på dem 5 åren som "lagen" har funnits så kommer dem väl inte göra det dem närmsta 5 åren heller.

Sen är det otroligt konstigt att protokollet inte finns offentligt, eller egentligen är det konstigt att ingenting som har med det här att göra är offentligt!

Nu är vi inne lite på att skicka runt en protestlista, många kanske inte bryr sig om det här men för oss som har arbetande hundar och som vi köpte för att kunna jobba och tävla med blir nekade det pga vi gjort så dem slapp ha ont och lida. Vi har ökat deras livslängd med mängder med år och för det blir vi straffade, paradoxalt nog!




http://www.namninsamling.se/index.php?Namn=Namn&sida=2&nid=2992&fnvisa=namn
Gå in här och skriv under så vi kan använda det som underlag för att få söka dispens och tävla med våra hundar :)


Okej nu syns det inte jättebra men jag vet ju vad som står :)

/Sanne Johansson

Ole Frykman!

Idag ingav Ole Frykman ett nytt hopp i mitt och Annelis hjärta för våra älskade hundar! Han ringde för en stund sen och var tvungen att ringa till Anneli direkt och berätta nyheten att NU har vi äntligen underlag för att lyckas överklaga detta dumma beslut om dispensansökan för hundar som gjort en höftledsoperation.



Protokollet från SKK:



Utdrag ur justerat protokoll fört vid telefonmöte med Nationella Dopingkommissionen 2004-01-22.


Närvarande: Anders Eriksson (ordf), Håkan Kasström, Åke Hedhammar

Förhinder:                          Carin Ahlstedt

SKK kansli:                       Brith Andersson

Vid protokollet:                 Kjell Bräster


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NatDopK 1/2004


---


§ 3                 Principiellt ställningstagande vid ansökan om dispens


Förelåg från SKK/DopK VU hänskjutet ärende med begäran om principdiskussion avseende dispensmöjlighet för hund vilken erhållit inopererad höftledsprotes.


Tog NatDopK del av föreliggande handlingar. Efter genomgripande diskussion fann NatDopK att det ur djurskyddssynpunkt inte finns tillräckligt underlag för att dispensmöjlighet ska få föreligga efter insättande av höftledsprotes då det inte går att ge full garanti avseende hållbarheten efter ett sådant ingrepp.


Beslöt NatDopK att dispensmöjlighet inte ska föreligga efter insättande av höftledsprotes, oavsett vad som föranlett ingreppet. Beslutet tillställs SKK/DopK som underlag för handläggning av enskilt ärende.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Nationella Dopingkommissionen


Brith Andersson

eu



1.
Ser ni datumet? 22 januari 2004, alltså över 5 år sedan dem tog beslutet, idag fick jag veta att den nya tekniken som Ole är först med att använda i Sverige började inte användas fören årskiftet 2004-2005, alltså ett helt år sedan. Deras (SKK) beslut är därför tagit på den gamla tekniken och DET bör höjas på ögonbrynen åt.

2.
Ole Frykman har fört prokoll på alla hundar han opererat sedan 2005 med den nya tekniken, vet ni vad procentenheten för hundar som kommer tillbaka vid 6 månaders-kontrollen och kan leva ett normalt hundliv är? 96,4%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alltså så nära man nu ens kan komma 100%-strecket klarar sig alldeles utmärkt efter en operation. Inte ens många av operationerna på oss människor har den statistiken utan ligger kring 90%-strecket.

3.
Ole har haft 2 fall där en hund med en protes behövt komma tillbaka efter dem klarat den mest kritiska perioden som är mellan 1-2 månader efter operationen. Första hunden hade blivit påkörd och fått en fraktur på samma sida som protesen satt på, inte så konstigt med andra ord att dem kom in med hunden. Den andra hade fått någon infektion i tandköttet så bakterierna hade spridits via blodet och satt sig på metallen. DOCK måste jag tillägga att detta var hundar med den gamla tekniken, alltså "cement-tekniken" inte den nya "press-fit"-tekniken som är en inväxtningsteknik.

4.
Ole sa också att ska man avslå dispens på en höftlesdopererad hund måste man göra det på alla frakturer och NEJ veterinärerna kan INTE ge full garanti på NÅGON SOM HELST operation what so ever. 

5.
Ole brukar också roa sig med att hans otropedkollega får kika på hundarna och gissa vilken sida som är opererad efter 6-månaderskontrollen. Denna ortoped jobbar på heltid med hältor och kan inte HAN säga vilket ben som är opererat, ja då tyder det helt och fullt på att hunden är symmetrisk, den har bra med muskelatur och rörelse! 

6.
Den kritiskaste perioden är som sagt mellan 1-2 månader efter operationen och det som kan hända är att man överbelastar höften så att protesen trycks ner i lårbenshalsen, men detta har inget med operationen att göra utan bara oförsiktighet hos ägare och opererad hund. 

7. 
Ole sa också att det finns en liten paradox i det hela, en hund som HAR ont får tävla så länge den inte går på medicin, men har man då gjort något åt det onda och hunden fungerar utmärkt, har muskelatur och rörelsen är helt återställd får man inte det. Alltsåen hund som har ont får tävla en hund som är "åtgärdad" för sitt onda får inte. Paradoxalt när man ska "värna" om hunden. Anneli hade dessutom läst att det är vår SKYLDIGHET som djurägare att se till att våra djur inte lider och har ont, men då blir man bestraffad om man gör det!!!

8.
Håkan Kasström må vara ett namn som många vet vem är det MEN han har aldrig någonsin använt sig av denna teknik och min fråga är om dem någonsin ens sett en hund efteråt som gjort denna operation idag. 




Så jag VÄRNAR till alla er som läser detta, hör med era hundvänner och deras hundvänner m.m. om det finns någon fler än min och Annelis hundar som är opererade och som vill vara med och slåss. Jag värnar också till alla att ni går ut med detta, prata öppet med folk som ni träffar, veterinärer, m.m. så att det blir offentligt vad SKK håller på med! För er kanske det inte är en stor grej men för oss är det hela världen! Sprid det vidare SNÄLLA!



Länk till höftledsoperations-infon man får på strömsholm innan operationen:

http://www.regiondjursjukhuset.se/listfiler/koppladefiler/info_hoftledsprotes_hund.doc




/Sanne och Anneli!




________________________________________________________________________________________


Just hemkommen från träningstävlingen 155 poäng för första gången, jag är SUPERNÖJD :)

Platsliggningen: 8 (nosar)
Tandvisning: 10
Linförighet: 9,5 (snett sättande)
Läggande: 9,5 (enstaka steg)
Inkallning: 7,5 (lägger sig, snett sättande)
Ställande: 8 (dk, sätter sig)
Apportering: 9,5 (dk)
Hopp över hinder: 0
Helhetsintryck: 8


Platsliggningen, haha ja var ska jag skylla på där? Det hade varit kaninhoppning i tot-hallen före så det luktade kaninpiss över hela mattan och Libra var inte den enda med problem :)
Linförigheten tyckte jag inte hon var med från start men det tyckte domaren, snett sättande haha, ja det var det Maria sa igår till mig att jag måste backa i träningen på :P
Läggande gick över in förväntan, jag hade ingen godis bakom henne så det brukar då inte gå bra men det gjorde det :)
Inkallning, ööööö sen NÄR började Libra lägga sig när jag lämna henne sättandes :P? Första och enda gången, men hon kände nog att matte var nervös :P
Ställande, det gick också bra men jag använde mig av handtecken också då jag inte kommit så långt i träningen än att jag vill plocka bort det.
APPORTERINGEN!!!!! YES YES, har inte tränat det nånting!! Var dock tvungen att säga apport 2ggr men hon höll och tittade på mig tills jag tog bort den!!! OJ OJ OJ vad jag var stolt över min prinsessa :):):)
Hopp över hinder, inte så mycket att snacka om, har inte tränat det sen före operationen, alltså över 7 månader sen och lydnad är ju som sakt en färskvara :)

Så jag är SÅ nöjd över min prinsessa och det var så kul och jag hoppas verkligen nu att jag och Anneli lyckas så jag verkligen får tävla med henne :):)

Långt inlägg idag!!


/Sanne

Jägarexamen och tävlingslydnad

Nu när jag är arbetslös och har all tid i världen så ska jag verkligen passa på att utbilda mig så mycket jag bara kan! Går nu en tävlingslydnadskurs med Libra, Maria instruktören kör med godis godis och ännu mer godis och belöna på rätt ställe vid rätt tillfälle och den enda bestraffning som ges ut är utebliven belöning och DET gillar jag skarpt!!!!

Började i dag jägarexamen så jag ska kunna jaga pippi med men älskade retrievrar senare så någon gång i juni skulle vi vara klara med teoriprov och skjurprov :)

Sen är det tävlingslydnadskursen med Niina Svartberg som jag TOKLÄNGTAR till! Jag kommer suga åt mig ALLT hon säger för vem vill inte bli lika duktig som hon?

Sen föreläsningen med diverse etologer känns också jättespännande att fara på speciellt när dem är så kända, man har läst deras böcker och nu ska man få träffa dem in real life :)

Det blir tyvärr inte mycket hundträning just nu för det är så SATANS kallt, -26 grader visade tempen i bilen på väg hem från kursen, USCH BUSCH jag vill ha sommar. Inte ens hundarna vill ju gå ut när det är så här kallt!!!

Libras uppfödare hade lagt ut en bild på sin andra tik (Anja) på sin hemsida och hon har ungefär 2 veckor kvar och redan nu ser hon ut som en ballong :) Jag gissar på 12 valpar :) www.alljaktens.se

I morgon är det träningstävling lydnad på SSRK och då får jag iaf vara med, det behöver man ingen dispens för :P

Ole Frykman ringde då inte idag, han skulle ha gjort det men hann väl helt enkelt inte så jag får väl gå med mobilen i fickan resten av veckan och höra av mig om det blir så att jag inte hört något innan fredag :) Vill ju fråga honom tusen frågor och se om vi verkligen har en chans att kunna överklaga det här Anneli och jag! För våra stackars hundar som annars klättrar på väggarna :)



Tiles pappa (Almanza Crash N´Burn) "Pheonix" hos Ragnhild i oktober





/Sanne Johansson

Jipppppppie :)

Äntligen, nu är vi klara med utbidlningen, jag blev godkänd på både teorin och praktiken så numera är jag diplomerad hundinstruktör :) Det är något att hänga i julgranen det för det är en bra och lång utbildning som verkligen förbereder en :)

Sorgligt dock att måsta ta farväl av världens underbaraste människor som hjälpt mig och verkligen gjort kursen ännu roligare. Lina, Stina, Lina V, Sussie, Cissi, Jenny, Johanna och Ingela TACK TACK ska ni ha för den här helt fantasiska tiden som varit och jag hoppas på att vi kör en återträff i sommar och då blir det "PARY" ;)

Vad ska man nu se fram emot då? Problemhunskonsultutbildningen börjar ju inte fören i juni OM det ens blir så att den bli i sundsvall!

Åkte med bussen från sundsvall klockan 10, var hemma drygt 16:10 så har suttit på en buss hela dagen, var trött efter lite sömn och hade ingenting i huvudet, så jag glömde bort att jag och Tile hade valpkurs idag :( SURT, jag hade verkligen sett fram emot den men får väl komma på nästa gång hoppas jag :)

MEN en rolig sak är att jag ska till Åsele på tävlingslydnads kurs och föreläsning och tävlingspsykologi för Niina Svartberg i slutet av mars, och jag LÄNGTAR!! För det blev ju inget av med Eva Bodfält men Niina är då minst lika duktig och jag gillar deras tänk att träna hund :)

Har nu anmält mig till en föreläsning i Skellefteå den 14:e mars:

Föreläsare: 
 
Kerstin Malm 
FD i etologi 
'Att leva med hund, så olika det kan vara' 
 
Björn Forkman 
Docent i etologi 
'Inlärningsmetoder och olika effekter' 
 
Kenth Svartberg 
FD i etologi 
'Helhetsperspektiv på ett lyckat hundägande', 'Belöningsträning' 

DET ska bli intressant och lyssna på! :):)


Annars är det utställningsdebut för lillan den 7:e, och jag är typ nervös redan när jag tänker på det :P























/Sanne Johansson

Vilket väder :)

Steg upp ca 9:15 idag och gick ut och gick en långprommis med vovvarna, eller så pass lång så Tile orkar med :)

Fick PM:et idag från piteåutställningen som är 7:e mars då är det debut för lillan :)

18:e feb ska Ole Frykman ringa och då ska jag fråga alla dem 1000 frågor jag har om det här med SKK:s beslut m.m. :)

Har införskaffat mig en bärbar dator idag, otroligt användbart och nödvändigt :)

1:a mars ska vi ner till Veronica (Libras uppfödare) och hälsa på, titta på Anja som ska ha bäbisar en vecka senare, små flattebäbisar :) Sen ska hon hjälpa mig att trimma Tile också. Vill ju hon ska vara superfint inför utställningen, är typ redan nervös :)

Apporteringsträningen går jättebra, Libra kan nu sätta sig och ställa sig med apporten i munnen utan att tappa den  och börjar man gå sen så blir hon överlycklig och svansen den bara går :) Så det går framåt, på tile är jag fortfarande i "hålla-fasen" alltså att hon först och främst ska lära sig att hålla apporten i minst 2 minuter utan min hjälp på olika ställen innan man kan gå vidare :)

Sen funderar jag på om jag ska köra alla valpövningar till kursen på Tile och Isak, dem får vara min provdockor och sen "vuxen"-övningarna på Libra och Isak :)

Har även hittat en tjej som är superduktig på att förklara allt det här med a-prov, b-prov workingtest etc när det gäller jakttävling för retrievrar så där har jag fått massor av hjälp. Sen är det väl bara att fara omkring på alla olika tävlingar och spana in hur det går till :)

Jag har stora mål för min lilla dam och jag hoppas verkligen att det ska gå bra :)

Valpkursen börjar nu den 16:e, ska bli kul och lärorikt som alltid att gå på kurs :)














/Sanne Johansson

Finally!!!!

Efter 8 år i skell-hell har jag fortfarande aldrig införskaffat mig ett par vinterskor utan har traskat omkring i mina Ascis-jympagojor flera vintrar, mamma har sagt TUSEN gånger "du måste köpa dig ett par vettiga vinterskor"... jaja mamma tänker man och slår bort den tanken.

Men nu är det min andra vinter som hundägare och jag inser att det är ohållbart att vara ute och gå i skogen m.m. i jympadojor, speciellit nu när det är typ snöstorm och 1,5 meter snö överallt! Man blir blöt om tossingarna innan ens jag kommit utanför ytterdörren!

Så NU finally har jag införskaffat mig ett par, fick nog i morse när jag hann gå 2 meter sen hade jag snö in på bara skinnet på fötterna.

Så nu blir min mamma glad:)




Bra va mamma :)?


Nä nu ska vi ut med vovvarna i snön :)


/Sanne Johansson

P.s. ÄNTLIGEN är jag klar med alla inlämningsuppgifter till kursen, nu är det bara att plugga sista vecka i  sinne :)

Idag är en vanlig dag

Ja idag är det måndag, som vilken måndag som helst, den andra februari och inte mycket som händer.
Försöker göra klart så mycket jag bara kan till examenshelgen, är skitnervös inför tentan!

Var ut i skogen igår med vovvarna, det var strålande sol och -2 grader ute, helt perfekt att traska omkring i hästspåren runt travet :) Dock är det hästbajs överallt, tur man har lydiga hundar som spottar ut då man vill det :)

Tile är fortfarande otroligt otränad, hon kan i princip ingenting, känns det lovande :)? Men söt är hon och vuxit mycket har hon gjort :)

Apporteringskursen var bra, dóck lite för hårda metoder när det gällde jaktlydnaden som jag inte gillar, jag gillar inte när dem provecerar fram en hund till att vara aggressiv mot en annan och sen korrigera hunden så den flyger baklänges! Men alla har ju olika sätt att träna hund på :)












/Sanne Johansson

RSS 2.0