Pilates

I går åkte vi till luleå för rehab, Libra fick köra ett riktigt "mördar-pass" på tredmilen, hon var riktigt slut efter andra toppen! Efteråt skulle dem visa hur man gjorde balansövningar så Libra börjar använda alla sina småmuskler i låren, jag tänka ALDRIG att dem får upp Libra på en pilatesboll med framtassarna, dessutom skulle hon locka upp med frolic, vilket Libra inte tyckt om sedan hon var valp!

Tro det eller ej, men efter några få pockande och lockande klev Libra galant upp med frambenen på bollen och stod kvar där, man såg hur hennes muskler jobbade när bollen rörde på sig lite men hon tyckte det var alla tiders. Nu var ju inte detta en rund boll utan det såg ut som två bollar som satts ihop så den var ganska stabil men dem sa att vi likagärna kunde använda oss av en rund, men det blir lite svårare både att få upp Libra på den och sen för hennes muskler i och med att det blir instabilare.

Lånade mammas pilatesboll, en helt rund men ganska liten och ganska opumpad, det gick galant men hon fick inte jobba så mycket för hon skönt ner rätt bekvämt med armbågarna i bollen och tyckte det var helball att stå sådär och få massa godis ;) Så idag när jag var på Ica Maxi köpte jag den största bollen jag kunde hitta, det tog mig ungefär 30 minuter att blåsa upp hela med både egen lugnkraft och den lilla pytte-handpumpen man fick med! Den var betydligt större än mammas och Libra hoppade glatt upp på den och åt godis tills och började dregla! Efter det vilade vi lite (kör ungefär 30 sekunder åt gången). Sen tog vi fram kameran och tog kort när Libra utförde detta, blev så imponerad av henne att hon faktiskt gjorde detta utan några som helst frågetecken :)

Annars har vi bara tagit en långprommis idag och sen åkte vi till myckle där Hugo och Libra hade kalaskul :)

Kanske blir El-ljusspåret i morgon och kanske någon apport! Får väl se ;)


 
Libra i tredmilen


Libra är SÅ duktig :) Stolt matte ;)




/Sanne Johansson

Stockholm + valpar!

Ja, då var man hemkommen från stockholmsresan, har varit på rasspecialen med Cilla Danilesson på hundens hus där, mycket trevligt och roligt. Vi gick igenom alla olika raser och vad man bör tänka på när man arbetar med vissa raser och vad som kan vara orsak till stress m.m. hos andra raser. Otroligt lärorikt och något som nästan ALLA instruktörer idag saknar! Även något som är bra att kunna inför hundpsykologsutbildningen! Problemhundsbiten börjar i juni så då blir det att börja lära sig hur man tränar problemhundar!

På fredagen tog jag och Cicci tåget mot Esiklstuna för att hälsa på Ragnhild och kennel Almanza med Iris valpar :) Ojojoj vad söta dem var och Iris, vilken fantastisk hund! Jag villa bara ta henne i koppel och ta med henne hem direkt, vilket temperament och vilken utstrålning! Underbar mamma till valparna var hon också. Fick även träffa Pheonix som är pappa till valparna, vilka ögon han hade! Mörkbruna vackra ögon! Det var lite mer fart i honom men hans rörelsemönster är vackert och han har det temperament jag söker! Ska bli RIKTIGT spännande och se vad det blir av dem 3 svarta tikar som jag har att välja bland!

Ragnhild var också urtrevlig och jag tyckte vi kom bra överens! Det ska kännas så tycker jag när man ska köpa hund!

Hemma här har allt gått bra med Isak och Libra! Dem var i myckle i söndags, eller Libra var det medans Isak spelade match och då passade mamma på att ta ut "kineserna" och Libra i skogen, sen kom Isak och åt middag där så Libr fick busa en massa!

Jag såg skillnad på henne från i torsdags tills i går på hullet, hon har lagt på sig. Idag ville hon dock inte äta, men jag undrar om inte hon också är lite förkyld, näsan rinner!

Själv är jag pangförkyld så det blev ingen stockholmsresa för min del den här veckan! Har knappt fått ut ett ord ur munnen, har varit/är superhes!

Har blvit uppsagd från mitt jobb (för lite jobb och för mycket anställda) hjälpte inte att man var fastanställd! Så det blir lagom tills den nya valpen kommer! Så det blir perfekt :)

Idag har jag och Libra legat i soffan nästan hela dagen, jag har legat och hostat, snörvlat, kraxat och sett tv, Libra har gosat, sovit busat och snorat lite hon också :) Skönt för henne att slippa vara på jobbet iaf!

Nä nu blir det mer TV!



















Lite bilder på Iris och henns valpar :) En av dem ska få följe med oss hem om ca 5 veckor :)
Här är dem 3 veckor gamla:)


/Sanne Johansson

Strömsholm

Torsdag klockan 04:20 satte vi av mot strömsholm. Vi skulle vara där 15:00 för återbesök hos Ole Frykman, den veterinär som opererat Libra och är ortoped.

Efter många timmars körning var vi äntligen framme med god marginal, halv 3 var klockan då vi stapplade in i väntrummet och anmälde våran ankomst. Vi fick träffa Ole som ville se hur Libra gick så då fick vi gå till ett rum där vi varit tidigare. Rummet är helt gult och långsmalt, ganska långt. Där jag och Libra först gå fram och tillbaka och sedan småspringa så Libra travade några vändor. Därefter kände han på musklerna och sa att vi gjort ett riktigt bra jobb med henne, skojar han eller? Det är ju HAN som räddat våran ängel, det är han som gjort ett helt fantastiskt jobb för oss och för henne! Efter det var det röntgendags, 3 bilder togs och Ole kikade på dem sen skrev han ut en kopia på varje bild som vi fick med oss hem. Han sa att allt såg precis ut som det skulle och att hon från och med nu sakta kan återgå till ett normalt hundliv. TACK TACK TACK som fan!


Vi diskuterade även SKK:s beslut ang. dispensansökan och han tyckte att det var helt fel för dem har ingen som helst kunskap om detta och har ingen fakta att luta sig beslut emot. Han sa även att han skrivit ett öppet mail till SKK men det verkade då inte som han fått någon respons från deras sida, så han tog en kopia på vårat papper som vi fått med beslutet. Han skulle samla in material nu och göra allt han kunde för han tyckte också att det var SÅ fel! Likaså alla veterinärer i luleå, hela djursjukhuset hade blivit upprörda sist Isak och Libra varit dit och dem fått reda på det. Så vi får väl se vart det här bär av! Men jag skaffade för tusan en aktiv hund för att få tävla och hålla på men så tar dem ifrån mig den möjligheten med ett beslut som ingen veterinär har varit med om att bestämma.

Förresten så hade Veronica hittat paragrafen som dem hade hänvisat till i brevet, jag har själv sökt med ljus och lykta.
Tydligen var den paragrafen "dagordning"?!!?!!!?!!?!?!! VA?!! SkitSKK!! 

Efter strömsholmbesöket åkte vi och köpte en ny bil, efter det hem till pappa och sova där, träffa Tea (deras hund, blandning mellan alaskan malamute och collie och nå mer tror jag). Dagen efter startade vi strax efter 11, men den här gången med 2 bilar så då fick man köra hela vägen utan att sova något. Klockan var väl efter 20:00 nån gång innan vi kom hem.

Det var då otroligt skönt att Ole sa att Libra är så gott som återställd, men man ska alltid ha i bakhuvudet vad hon gått igenom och inte överanstränga benet nu till en början. Sen också att om hon får en infektion i sig med bakterier ska hon ALLTID ha bredspektrat antibiotika för bakterier gillar tydligen metall så dem måste DÖ :P!

Libra fick välja en leksak i shoppen på strömsholm, hon valde leksaks-and som låter ungefär som en riktig, den skulle hon ha och hon älskar den med hela sina tänder ;)

Annars är en annan god nyhet att Libra  äter numera SUPERBRA!!!! Idag har vi varit i myckle och då åt hon två stora potioner där utan "klass", bara torrfoder och sen när vi kom hem fick en mindre potion av det hon brukar äta och det sa bara slurp så var hela skålen tom! Åååååå vad det är skönt, känns som en sten lättade från mitt hjärta!


I morgon blir det lite spår och kanske någon apport :)

Provade förresten att ta med Isaks mamma och pappas hund, Nova, en golden retriever när vi skulle apporetera med Libra. Hon är HELT otränad men fattade precis vad hon skulle göra! Hon hämtade dummiesarna och kom in med dem riktigt snyggt! Libra satt och pep och ville såklart visa vad hon kunde! Hon blev dock lite störd då det just gått förbi rådjur och dem luktade ju så himla gott :)




Libra och hennes and :)


/Sanne Johansson

Bilder

Iris med alla 12 valparna :)






Några bilder från skogsturen igår :)

Avkommbeskrivning

I går (lördag) åkte vi ner till umeå för att träffa 5 av Libras syskon + morsan (Luna). Det var dags för avkommebeskrivning, vilket går ut på att se hur mycket jakt som finns i dem som är medfött. Det är ju viktigt att bevara dem jaktliga egenskaperna hos en flat så det skulle bli jättekul att se hur det gick.

Vi började med en övning som var en vanlig marking, Det stod en tjej längre bort som "kvackade" och slängde en dummie, jag fick  skicka iväg Libra och hon skulle därefter komma tillbaka med dummiesen till mig. Som den tappra apportör hon är så gjorde hon faktiskt det. Har knappt övat på apport överhuvudtaget så det var riktigt kul att se. Man fick lite tips och så på hur man skulle träna det bättre!

Sen var det dags för en sökövning, Veronica la ut 6 dummiesar medans Libra tittade på, några kvackade hon och kastade, några kastade hon bara och någon la hon bara ner på marken. Det var otroligt att se att Libra faktiskt litade på mig att det fanns fler än bara en där ut som hon skulle hämta in. Jag fick hjälpa henne lite grann men det gick över förväntan och  jag var megastolt :)

Sen gjorde vi vattenapport, det gick bra med lite tvekan på första simningen, sen skulle vi gå två och två för och se hur hundarna va mot varandra. Libra och Nora brydde sig inte om varandra alls.

Apportering av riktigt fågel är något vi aldrig hade provat förut och DET var roligt att se, Libra blev intresserad men tyckte det var lite skumt att bära fåglarna i munnen. Men till slut gjorde hon det också:) Trots att duvan var lite äcklig då den dunade av sig jättemycket så Libra fick fjädrar i halsen :P

Sen var det dags för Libras mindre bättre del, skottet. Jag har ALDRIG provat skott med henne och hon skötte sig galant på första skottet men satt mitt emellan dem två syskonen som blev berörda mest så på andra skottet blev hon orolig och började skaka, då var det bara att fara hem till Veronica och invänta dem andra :)

Vi fick varsin skriven kommentar på protokollet och Libra fick strålande kritik :) Hon var en "guldklimp" :) STOLT matte :)

Idag var vi ut i skogen och gick, vi gjorde 3 sökövningar med dummiesar (3st) sen gick vi en lång prommis och Libra fick dra med sele i en uppförsbacke och det gick riktigt bra:) När vi kom tillbaka gjorde vi 3 enkla markeringar, Libra hade lite svårt att lokalisera dummiesen men hon var ganska trött då!


Så den här helgen har det varit väldigt mycket hund och det är ALLTID så jäkla roligt:)

(Det var tänkt att jag skulle lagt upp lite bilder men tydligen så funkar det inte!)


/Sanne Johansson

Massor av nyheter!

Ja, igår då åkte vi till luleå för simträning nr 6! Dem är så himla nöjda och facinerade för hur bra det gått för "Tjooompen" :) I vilket fall som helst så har vi fått lite nya uppgifter för Libra! Hon ska ha sele på sig och dra i uppförsbackar så hon börjar jobba med baksida lår, för i vattnet blir det mest framsida som jobbar. Ska bli kul och se :)
Sen två nya strechövningar, den första var väldigt simpe, bara sträcka ut benet så långt bakåt som det bara går! Den andra ska hon hoppa upp med framtassarna på bröstet på mig eller Isak och vi ska hålla i henne så hon står rakt med bakbenen så hon sträckar ut på så sätt också! Sen skulle vi börja ta småsteg för att hon skulle följa efter!

Sen efter luleå så tänkte vi åka förbi djurmagazinet för och se om dem sålde färskfoder och DET gjorde dem. "Klass" plus fick det bli och Libra SLICKADE rent skålen när hon ätit. Det har hon ALDRIG gjort och guuuud vad bra hon åt, likadant i morse åt hon också superbra. Fungerar det här i längden så blir det "klass" för fulla lass:)

Sen fick jag mail av Ragnhild Ulin idag om att valparna är födda. 14 st(!) hade Iris i magen, men en var dödfödd så det blev kejsarsnitt och så dog en till. Men 4 bruna hanar, 4 svarta hanar, 1 brun tik och 3 svarta tikar blev det som överlevde. Så vi har 3 svarta tikar att välja på, ska ner 26:e oktober och hälsa på! :)

Sen blev det ingen bil för oss, inte den vi tänkt köpa iaf. För säljaren drog sig ur och ångrade sig och ville behålla bilen, WIERD! Men vi har hittat en likadan i sthml men en -06:a, vit. Så vi får se om vi kommer hem från strömsholm med två bilar :)






/Sanne Johansson

Trimning

När vi kom hem från jobbet idag gick jag och Libra ut och gick broarna runt (ca 5km), hade henne lös hela vägen och OJ vad hon tycker det är skönt att slippa kopplet!  16:e ska vi ner till strömsholm för återbesök hos Ole och jag hoppas och tror att han kommer säga att hon är så gott som återställd! Lite mer muskler och fett bara:)
Efter det så medans Isak lagade maten så tog jag tag i Libras päls och trimmade öron, tassar, "kragen" och svansen VÄLDIGT välbehövligt :) Så nu är hon superfin :)

Det stod i papprerna efter operationen att rehab-tiden skulle vara ungefär 4 månader, det har inte ens gått 3 månader än men hon har stött på benet sen dag ett. Läste även i papprerna att "det KANSKE inte går att tävla i dem högre bruksklasserna, för det är så indiviuellt hur bra dem återhämtar sig". Då måste man väl få tävla om det står sådär? Jag är väldigt sur på SKK just nu och jag ska överklaga och dra med mig alla uppfödare och veterinärer som jag redan pratat med som tycker det är helt FUCKED UP! (Ursäkta språket)

Lite glada nyheter då da, ja vi ska köpa en ny bil, troligen. Alltid kul med nytt och nått nytt för Libra att tugga sönder ;)

På lördag åker vi ner till umeå (pengsjön) för avkommebeskrivning hos uppfödaren, ska bli riktigt intressant faktiskt!
6 st ur kullen ska komma, så det saknas 3 valpar"
Funderar på att åka in till umeå stad och gå på en djuraffär som säljer färskfoder och köpa det för att prova på Libra om hon nu vill äta det.

På torsdag blir det luleå iaf för att simma! 6:e gången om jag inte räknat fel! Får väl ringa ner till strömsholm och höra om det blir någon rehab när vi är där på besök också!

Hmm, har betalt in pengar till uppfödaren för en valp jag tingat och har mailat 2 ggr, skickat sms och INGET svar. Dem är ju så himla seriösa uppfödare men det känns lite nonchalant att inte höra av sig, Iris skulle ha valpat i måndags och jag har inte hört ett ord! Man vill ju veta! Men det kommer väl!

Funderar på att åka till brukshundsklubben i morgon och hälsa på, det är ju faktiskt ett riktigt bra tag sen! Nu när Libra får röra på sig lite mer så tycker jag det kan vara kul :)




En kullsyster till Libra när dem var 3 veckor gammal, tror det är "Lexie" Lääängtar efter valp :)

/Sanne Johansson

Bullbak för hela slanten

Japp, idag åkte vi till myckle för att baka bullar och Libra gick inte ut ur köket en enda gång, hon tyckte det luktade väldigt gott :) När vi gjort degen så åkte jag och Isak ut i skogen och la ett längre viltspår till Libra i svårare terräng. Sen åkte vi hem till myckle igen för att fortsätta bullbaket.

När alla bullar var gjorda och nerpackade (alla hundarna hade fårr smaka av bullarna :) )åkte vi ut i skogen det var halvskymning och det hade regnat ganska mycket och regnade fortfarande så inte världens bästa förutsättningar för ett spår. Libra gick väldigt bra, hon tappade bort spåret en gång men lyckades korsa det och hitta igen det. Hon har börjat pipa i bilen när vi stannar och hon vet att vi har med spårgrejerna så kul måste hon tycka att det är :) 

Men hon är inte så brydd om klöven direkt, så vi får börja ta med leksaker för att göra det mer roligt i slutet!

Annars har det inte hänt så mycket, Libra ligger nu med bullmage och sover. Har inte hört något från Ragnhild som är i budapest om "Iris" fått några valpar än! Men jag längtar verkligen tills december då lilla "Tile" kommer! :)

På torsdag blir det återigen luleå för simning, Isak och Libra var dit i torsdags då jag jobbat natt och sov. Veterinärerna tyckte OCKSÅ att det var otroligt konstiga regler som SKK har enligt dispens, men positiva nyheter fick vi om Libras ben iaf, dem tycker inte det syns alls längre och att hon har fått mycket mer muskler! Nu behövs bara en massa mat så hon går upp i vikt! Hjälp, någon som har nå bra tips?

Nä nu blir det mys framför TV:n med bullar och mjölk :)




/Sanne Johansson 

Viltspår igen

Idag har vi återigen lagt ett viltspår åt Libra.

Åkte till mamma i myckle vid 14:00 och då tog vi med Libra och "kineserna" ut i skogen. Där la jag och mamma ett längre spår än förra gången och lite svårare terräng + en vinkel skarpt åt vänster. Hon fixade även detta galant :) Jösses vad hon är duktig men hon verkar inte fatta att det är klöven hon ska hitta utan vill fortsätta spåret åt det håll vi sedan fortsatt att gå för att inte gå i spåret. Så jag vet inte om hon spårar blodet eller våran doft men hon lyckades kanon iaf :)

Efter det åkte vi hem till myckle och där skulle Libra få mat (hon äter ibland då det finns andra hundar omkring) men då satte hon bara ner nosen och "sköt" i väg alla kulor över hela golvet. Varför kan hon inte äta? Jag blir typ ledsen när hon inte vill äta, det är skitjobbigt och jag blir orolig.

Fick tips att prova ett färskfoder som heter "nordic light" men fortfarande, ska man då beställa hem från internet och det kostar en massa så äter hon inte det. Då blir det som vanligt att det står massa fodersäckar överallt i lägenheten för hon vill inte äta något av det!




/Sanne Johansson

Skellefteå - Umeå - Sundsvall och tillbaka

Ja då var vi äntligen hemkomna från Sundsvall där jag och Libra varit på "spel-och lekar" med Cilla Danielsson. SKITKUL, vi har kört stafetter, hela havet stormar, luffarschack m.m. Gud vad mycket roligt man kan göra för att lätt träna in allmänlydnad på ett extremt roligt sätt! Jag är helnöjd! Libra och jag vann "hela havet stormar", känns bra att slå ut både Lina och Cilla ;) Libra var king så därför vann jag :)

Hann även slinka förbi Veronica (Libras uppfödare) för en kaffe, massor av kakor och ännu mer prat. Disktuerade bland annat SKK:s beslut ang. dispensansökan och både Veronica och Isak har ringt dit och det verkar omöjligt. SKIT, så tyvärr Lina, ingen bruks eller lydnad eller what so ever :(!

Efter det så satte vi oss i bilen hem.

Valparna beräknas födas 6 oktober och jag längtar redan till december då vi får hem det lilla knytet :) Har ett namn på lager tack vare Cicci ;) Mycket fint, sött och samtidigt starkt och det är den personligheten jag vill ha på valpen :)

Nä nu ska jag gå och lägga mig medans Isak är ute med Libra på en kisserunda!


/Sanne Johansson

RSS 2.0