Träningstävling :)

Japp, igår åkte jag och min lillebror ner till Vännäs för att träningstävla och för att träffa Veronica. Träningstävlingen gick jättebra trots att Libra aldrig varit i ett ridhus förut, men vi lyckades skrapa ihop 168,5 poäng och därmed vårat förstaprist så nu ska vi träningstävla upp oss i 2:an haha :) Veronica föreslog att vi kunde bli träningstävlingslydnadschampion :) Vad sägs om det ;)?
Dem fel som blev var mest att hon nosade i marken och vägrade ta apporten :P Men jag är nöjd ändå :)

Efteråt åkte vi till frasses och åt mat och sen vidare till Veronica för att tittä på dem bedårande söta valparna, alla 12 :) Sen fick vi träffa härliga Anja som ska flytta hem till oss en tid sen när valparna levererats, så jag ska träna och tävla henne, längtarfaktiskt, vi har ju hela sommaren på oss, Tile får jag ju inte tävla fören i augusti.

Har nu lärt henne att plocka upp apportbocken från marken, sätta sig ner och hålla den tills jag tar den ifrån henne, hon är JÄTTEDUKTIG och jag blir så stolt :)

Mamma och Sören var och hämtade en liten Vorsteh-valp igår som heter "Dobby" efter alfen i Harry Potter :) Han är så otroligt söt och alldeles choklad-brun inte alls så som vorstrar brukar se ut och ett riktigt litet matvrak :)



Tile nosar på lilla Dobby :)


Hela gänget äter mat :) Fastnade för en liten kille som ville sitta i mitt knä hela tiden, kanske tar hit honom också :)


/Sanne Johansson

Våffeldagen :)

Japp idag är det våffeldag och vi passar på att åka till myckle och gå en härlig runda med alla 6 hundarna, jag och Isak i solen.

Nu håller jag på att göra våfflor som ska avnjutas med glass, grädde och sylt :) Sen är det jägarexamen som gäller denna gång har vi om eftersök, något som intresserar mig väldigt mycket, skulle gärna utbilda mina hundar så jag kan hjälpa till vid viltolyckor och skadeskjutningar :) Men då finns det så klart inget här uppe som VANLIGT :(

Håller på och lära Tile att hon ska lägga ner huvudet mellan tassarna när jag säger "plats" så det blir en härlig 10:a på platsliggningen :) Hon är så otroligt rolig att träna nu sen hon blev frisk och hon verkligen älskar att hålla på lika mycket som jag och tröttnar aldrig så man får ta sig i kragen och sluta när det är som roligast och detgår som bäst, det är inte lätt men man måste :)









/Sanne Johansson

En fantastisk helg!

OJOJ säger jag bara vad jag har lärt mig! MASSOR, och Niina var en väldigt bra pedagog samt kom med bra tips som var anpassat efter varje individ och hennes föreläsning om tävlingspsykologi var fantastisk, oj så mycket bättre man kommer att bli pga den, jag kan verkligen VARMT rekommendera den till alla som får möjligheten för jag tror jag lärde mig så otroligt mkt!!

Tile har blivit frisk och är piggare än någonsin och vi tränar lite lydnad om dagarna, fotposition, platsliggning och apportering och hon tycker det är skitkul :)

Hoppas bara att hon är lika pigg i morgon när vi ska på valpkurs :)


Hela gänget samlat och lyssnar på Niina


Niina presenterar sig och lita annat praktiskt inför dagen


Jag och Libra tränar med träapporten som Libra har en spärr emot och inte tycker om


Tile och jag tränar fotposition medans Niina ger tips


Åååå vad duktig hon är :)


Niina verkar nöjd


Föreläsning på söndagen "tävlingspsykologi"


Här sitter vi och lyssnar och tar in allt vi bara kan







/Sanne Johansson

Niina Svartberg

Japp, nu sitter jag och hundarna här i en friggebod utanför Åsele hos Kia och vi ska snart tillsammans med Niina fara till dit vi ska, ska få äta midag med Kia och Niina i kväll :)

Vi var ute en sväng nu på morgonen och Tile bajsade fast inte jättebra än så det blir fortsatt med ris för hennes del en dag till, hon var inte nöjd på mig i morse är hon ivrigt satt ner för att hon skulle få maten, hon har då fått sin aptit tillbaka. Men surast blev hon ändå när Libra fick en skål med mat och Libra brukar inte äta när man inte är hemma eller i myckle så det var så roligt att se henne äta upp hela skålen bara för att Tile inte fick, vilken liten djävul :P

Jag har då packat ner allt jag ska ta med mig nu så jag sitter här och spelar på datorn, trots att internet är världens segaste här, inte så konstigt vi är ute i skogen :)

Solen skiner och snart ska vi fara :)

/Sanne Johansson

Om en stund...

Ja om en stund åker jag ner till Åsele och ska sova hos Kia så jag slipper köra så jäkla tidigt i morgon :)

Tile har inte mått så bra dem senaste dagarna, hon har spytt på morgonen, bara galla, skitit som en kanon, det bara sprutat ut löst bajs och inte haft någon större aptit.
Så i förrgår ringde jag till veterinären, dem sa att jag skulle ge fil och knäckebröd på morgonen och kvällen, men så fort Tile fick i sig någt, spelar ingen roll vad så var hon tvungen ut och skita lösskit, så igår spydde hon igen så då ringde jag veterinären igen som sa att vi skulle fasta henne i går så hennes mage fick vila.
Hon fick bara vatten under hela dagen och idag skulle hon bara äta ris som är kokat med dubbelt så mycket vatten.
Idag är hon nästan som vanligt, är full av energi, vill äta hela tiden och hon dreglade till och med vid matbordet men hon får ju bara tråkigt ris och äta än så länge.

Så jag hoppas på en förbättring nu och att hon får sin mage i ordning för hon var väldigt seg och slö där ett tag!

Tjoooompen mår bara fint, hon håller på och fäller ur vinterpälsen så hennes päls ser glanslös och sliten ut haha, men hon är lika glad för det :) Och i morgon ska vi lära oss MASSOR av Niina Svartberg så vi tar hem ett 1:a pris i träningstävlingen i vännäs nästa helg :)

Nä, nu ska jag fortsätta packa och bära ner grejer till bilen :)







/Sanne Johansson

En otroligt härlig dag:)

Idag har det varit strålande solsken, 5 grader varmt och helt vindstilla :)

Jag, Isak och vovvarna tog vårat pick och pack inkl. varm oboy och köpte korv och korvbröd på Ica sen for vi till Kåge och Isaks föräldrar följde med med sina vovvar ut i skogen och upp till masten där vigrillade :)

Supermysigt och skönt, vovvarna älskade det :)

Föreläsningen i går med Kerstin Malm, Björn Forkman och Kenth Svartberg var JÄTTEBRA, jag älskar att 3 etologer står och säger vad för konsekvenser korrigering och bestraffning kan få för hunden:)

Till helgen blir det Åsele och kurs för Niina Svartberg, jag toklängtar :)





















/Sanne Johansson

Mina änglar som jag älskar så otroligt mycket!

Idag har varit en riktigt härlig dag, inte för att det varit något speciellt roligt väder, eller varit någon speciell dag utan för att jag känner att jag växt tillsammans med mina hundar.

Började dagen med att cykla en runda med Libra, åkte sen till Myckle och sen hem igen, sen på valpkurs, tile var loj och seg igen. Tror mer på leksaksbelöning till henne ett tag nu så man får upp lite speed på henne, hon gör alla övningar galant men det går lite sakta och det är som hon är trött eller nått.

Sen efter det var det tävlingslydnadskurs och Libra var SÅ rolig och träna och vi kom så långt och jag verkligen verkligen ÄLSKAR att träna henne, jag blev så glad när poletten började trilla ner att jag nästan började gråta. Hon var så förig, och så duktig, så fokuserad och det kändes som hon förstod vad allt betydde som jag visade. TACK Veronica för denna underbara hund som gör mig så lycklig!

Tile fick också vara med och göra små enkla övningar på hennes nivå, då hade hon hunnit vila lite så då var det lite mer fart + att jag plockade fram bollen :)





2 slagna hjältar i soffan efter dagens bravader :)





/Sanne Johansson

Utställning

Nu är vi hemma, trötta och nöjda :)

Tile blev BIR-valp med HP och sen BIS-4 med jättebra kritik så jag är supernöjd :)
Libra tyckte det var spännande med utställning, trots att hon inte ställdes :)


Kritik:

" 5 mån, utm prop, mkt feminin, välformat huvud som har bra längd, mörka ögon, bra hals och skuldra. Välvinklad, bra förbröst & skuldra, fin överlinje, rör sig m bra steglängd ännu lite flaxig fram. Bra benstomme & päls, välvisad."  


Tile med sina priser (saknas på bilden gör en leksaksmorot samt en frisbee)


/Sanne Johansson

Utställning m.m.

Ojoj, i morgon är det dags för utställningsdebut för Tile, vi får väl se hur detta går, om domaren dömer ut henne totalt pga överbettet eller :) Har som anmält henne till flera utställningar i vår och kommer då han påpeka att hon har det får jag väl vänta tills det förhoppningsvis har växt till sig :) Men Sussie sa då att det var bättre att dem hade lite överbett för då hade dem lite utrymme sen när underkäken sätter igång och växer när alla tänder ska på plats så jag hoppas på det bästa :)

Idag har jag haft en riktigt hund-badar-dag. For till myckle direkt jag vaknade, och då gick jag och mamma ut en prommis med alla 6 vovvarna, sen efter det var det bada-time. Började med Hugo, sen max, sen Diva, sen Tile, sen Libra och sist men inte minst fick även Attila sig ett bad :)

Sen fönade jag Tiles päls och borstade den, hon blev SÅ fin, hennes päls riktigt blänker :)
Libra blev också exakt lika fin, men det är roligare att blåsa henne för hon har mer päls och man ser verkligen skillnad då hennes blöta päls och vågig och när man blåst blir den superfin och rak :)

Tile och Libra fick varsinn kycklingklubba, fryst, att tugga på igår och tyckte att Tiles så VÄLDIGT blodig ut, så jag kikade i hennes mun och då var det en tand som höll på att lossna som hade börjat blöda, sen när hon var klar hittade jag tanden på golvet :) Så den ska jag spara!

Intervjun igår hos Åsa-Towa Berh gick jättebra, dock var vägen dit inge rolig, mellan Sollefteå och Näsåker SÖG vägen! Så vi kom lite sent men what the fuck :) Trevligt att få träffa Anneli och hennes Alba in real life och prata lite skit :)

Nä nu ska jag fortsätta packa och skära kassler ;)



Tiles tand :)

/Sanne Johansson

Clicker advance

Har köpt mig en DVD med Kathy Sdao om "Advanced Clicker training" och jag har bara sett 2 av 6 skivor än men redan lärt mig så OTROLIGT mycket som vi inte gått igenom på instruktörskursen, så förstår man engelska bra (ingen text) så är det SÅ värt det om man vill utveckla sig inom klicker, otroligt lärorikt :)

I morgon ska jag åka ner till näsåker till Åsa Towa Bergh på HUNDraelvan och hon ska intervjua mig och Anneli så våra vovvar får följa med för vi ska plåtas också :) Artikeln blir till Härliga Hund ang protesdoping, måste leta upp allt material jag har :)

Annars går allt bra med vovvarna, Tile har fått överbett nu när hon byter tänder, så jag hoppas verkligen att det växer till sig:) Idag tappade hon en tand medans hon åt ben som jag har sparat :) Hon är lite hängig nu också men det har ju sin naturliga gång :)

På lördag är det utställningsdebut för lillan, får väl se vad domaren säger om hennes överbett, sen nästa vecka är det föreläsning med Kerstin Malm och Kenth Svartberg bland annat :)

21-22 är det tävlingslydnadskurs för Niina Svartbeg, vilket jag TOKlängtar till :)
Sen vill jag att snön ska försvinna så man kan börja lägga spår och grejer igen :)

GRATTIS Anja och Veronic till alla 12 valparna :) 6 av varje, inte dåligt :) Kommer ner sen när dem blivit äldre, måste ju få se "sköldpaddorna" in real life ;)



/Sanne Johansson

RSS 2.0