Lite filmer :)

Som lovat kommer här några filmer....

Det är en på inkallningen med ett ovanligt dåligt läggande av Tile men resten var bra så jag vill inte bråka med henne :)





Sen har vi sättande under gång :)





Sen gick jag lite FF med henne, MEN jag ser att jag hade en godis i munnen hela tiden vilket resulterar i ett otroligt fult FF, det är så himla bra att filma sig själv för då ser man verkligen vad man gör fel. Tile går med rumpan utåt i stort sett hela tiden, så inga fler godisar i munnen Sanne :P!!!



Men GLÄDJEN som Tile visar och ivern att få göra rätt och känslan det känns väldigt bra i mitt matte-hjärta :) Hon vill verkligen på alla sätt bara göra rätt vilket är riktigt härligt :)



Min finaste lilla svarting :)




/Sanne Johansson

Rutan-framgång!!!!

Äntligen så har jag börjat träna "rutan" men började om från början enligt "med sikte på 10:an"-modellen :) Inte någon påhittade variant men det märks på henne att så fort hon inte ser targeten i mitten när hon kommer fram till konerna så stannar hon, men jag håller alla mina tummar att det bara är en nötningssak, när hon börjar vara säker att hon ska in bland konerna så kommer det kanske inte spela någon roll! Jag belönar ju ALLTID bakom henne och rutan. Men än så länge så får targeten ligga kvar :)

Har även provat att lägga henne i rutan på väldigt långt avstånd och det är INGA problem hon gör som vanligt, kastar sig ner på backen :) Tror jag ska maila Libras pappas ägare om lite tips, Anna är RIKTIGT duktig och vore kul om man får olika tips. Det är så jag tränar mina hundar, tar gärna emot mängder av tips sen gör jag mina egna metoder som passar mina hundar av allt jag lärt mig :) 

Annars är det inkallningen med ställande och läggande som gäller, just nu kör jag dubbelkommande då jag inte kan bestämma om det blir röst eller handtecken, så kan hon bägge så är det inte så svårt sen att välja. 

Ska även läsa "bibeln" (med sikte på 10:an) om hur dem lär in från stå-sitt och stå-ligg för är det någon bok som jag nött och läst i så mkt och LÄRT mig så otroligt mkt utav så är det den :) Önskar bara att man bodde mer söderut så man kunde åka på mer kurser för Niina och Kenth. 

Idag fick Libra och Tile gå på prommenad med Josse som var supergullig och tog dem med sig när hon skulle gå broarna runt, jag jobbade och Isak vet jag inte vad han gjorde :P Men dem fick sig en bra prommis så det tackar man ju aldrig nej till, TROTS att vädret idag var helt fantastiskt så jag hade gärna varit hemma men plikten kallar :) 

Har tagit ledigt fredag och måndag så det blir lite "långhelg" för mig, tänkt mig långprommisar, hundträning samt lite filmning av träningen kanske :)?




Tile i somras sitter och väntar på en inkallningssignal ;)








/Sanne Johansson







Helg :)

Gud vad man lär sig att uppskatta helgerna nu när man jobbar igen, förut var det ju helg varenda dag :P

Annars står det rätt stilla på hundfronten, nöter mest fjärren, inkallning och sättande under gång just nu så det ska sitta ordentligt. Har kommit på ett bra sätt att få Tile att tänka bakåt i sättandet från ställandet :)

Vittringen känns som det får bli ett projekt när snön är borta, vet inte riktigt HUR jag ska börja för att inte göra fel från början men jag har inga problem att få henne att slå på näsan direkt, det gör hon mer än gärna :)

Metallapporten kan hon redan, INGA problem med varesig greppandet eller hållandet, det som KAN bli problem är fart in, men det är detaljer.

Hoppapporten känns inte som några svårigheter att lära in alls!

DÄREMOT har vi den berömda rutan, jag har inte vågat mig på att prova den sen hon gjorde en klockren från tävlingen i november :P! Jag ska börja om från början nu och verkligen lära in att det är konerna som hon ska till, men jag vet dock inte hur. Godis i mitten funkar inte för hon börjar söka efter den 2 meter ifrån det hon lämnat mig. Lägga ut en target funkar inte heller då hon blir platsbunden till där targeten legat TROTS att jag aldrig lägger den på samma ställe eller att rutan står på samma ställe.... ja är det nån som har några bra tips så är ni MER än välkomna att delge dem :P! Men det får vänta med den tills varmare grader ute!!

Jag vill dessutom börja spåra nu, är otroligt less på vintern, det är inte mkt som går att göra med vovvarna. Jag vill spåra, söka och apporteringsträna... tycker inte om att göra det i snön!





Snygg-Tile ;)


Snygg-Libra :)









Jaja :P



/Sanne Johansson





Läser hundar böcker :P?

Ja jag hade beställt "träningsguiden 2" av kenth och niina svartbeg för att verkligen lyckas börja anteckna och planera min träning med hundarna på ett bättre sätt.

Men Isak var inte hemma när posten kom och då bestämde sig bägge hundarna att: "den boken vill vi läsa". sagt och gjort, det var bara papperstussar kvar, sidor var utrivna och jag HOPPAS då att dem lärt sig allt som stod i den för annars var ju pengarna kastade i sjön :P Ja som sagt så tänkte jag på kvällen prova gör en lång inkallning med ställande och läggande (för det borde hon har lärt sig om hon läst boken tycker jag), och lilla Tile 15 månader gammal gör en KLOCKREN inkallning och tvärstannar, galopperar i bra fart, kastar sig ner på backen, kommer in jättesnyggt och snabbt! Ja då vet jag att hon lärt sig något iaf :P Stolt man bliröver lilltjejen, ska ta och filma det nån gång också :)


Har förresten skaffat en "privat" blogg också som inte handlar om hundträning och annat runtomkring hundarna som kanske är lite mer intressant för mina vänner som inte håller på med hundar att läsa :)
Adressen till den är http://sannejoh.blogg.se

Ikväll blir det jag som ska hålla i introduktion av klicker på totohallen för SSRK så kom dit för tusan om du är intresserad :D!!!








/Sanne Johansson

2 dagar av det nya året har gott! :)

Ja nyårs firades i medle hos Elin, riktigt trevligt med god mat, tillräckligt att dricka och härliga människor!

I går var det lugna gatan här hemma, ute med vovvarna och sprang i snön, mys i soffan, filmtittande m.m. :)

Idag har vi gymat, jag och Isak. Varit i erikslidsbacken och försökt åkte ner i en uppblåsbar ring som Isak köpt, gick sådär!

Håller även på att träna Tile inför Lk3, och inkallning med ställande och läggande börjar se riktigt bra ut nu, ska ta och filma det någon gång och lägga ut på bloggen :) Och så tränar vi skiftbyten i fjärren, det börjar gå riktigt bra från ligg-stå och sitt-stå samt sitt-ligg ligg-sitt och stå-ligg, det svåra är ju från stå-sitt! Hur jag ska få henne att tänka bakåt med rumpan återstår och se ;)

Film finns här :)

http://www.youtube.com/watch?v=jfXpbOdMmSw



Annars är det FF med stegförflyttningar vi tränar, det känns som det är jättemkt jobb kvar med saker som vi inte ens börjat med men jag siktar inte på att tävla förrens i maj så vi har gott om tid på oss :)

Snart drar även inomhusträningarna på totohallen igång igen efter juluppehåll! :D
















Vill även berätta att kära mamma-Luna har nu fått gå över regnbågsbron och leker nu utan smärta på dem gröna ängarna, vi kommer alltid minnas Libras mamma med glädje, en hund uöver det vanliga med den där goa glimten i ögat men samtidigt så stabil och en otrolig mamma åt 2 kullar. Luna var en av dem första bruna flattarna jag någonsin träffat samt en tik som gett så mkt av sin personlighet till sina valpar och det ser jag absolut i Libra, man kunde sitta hemma hos Veronica och titta på Luna som gör samma saker på exakt samma sätt som Libra, så hennes minne får leva vidare genom hennes valpar och jag är STOLT över att få vara en av dem lyckliga ägarna! Sov gott nu älskade Luna du är oändligt saknad av så många!




Mamma Luna, Jag, Libra, Lena, Dolly, Elin, Lycka, Mattias, Zingo och pappa Casper





/Sanne Johansson



RSS 2.0