Gott nytt år till er alla!

Jag, Isak, Libra och lilla Tile vill önska er alla en superhärlig nyårsafton och att ni med hundar slipper smällarna.

Själv drar vi till Myckle för att slippa det värsta, men hör och häpna, jag har bara hört EN kavalkad med raketer och det var när dem hade nå tjoller på sunnanå, annars tror jag inte jag har hört en enda raket.

2008 har varit ett väldigt jobbigt år men samtidigt har det gett oss mycket.

Januari började med att vi åkte ner till Strömsholm för att träffa Ole Frykman som konstaterade att egentligen skulle inte Libra kunna gå på benet alls men i och med att hon gjorde det och så pass bra så var det inte nödvändigt att operera henne så fort hon fyllt 10 månader.


Libra provar strumbyxor...


Februari var en stillsam månad, jag anmälde mig till hundinstruktörsutbildingen i sundsvall och kom in.

Mars, då började utbildningen och jag fick vänner för livet som jag aldrig kommer att glömma. En helt ny värld av hundträning öppnades för mig.

Nike och Libra en dag mitten i Mars på väg upp till "Kågemasten"

April var också en stillsam månad, vi var ner till sundsvall och hade klicker vilket var den roligaste helgen enligt mig. Libra fick ett nytt favoritställe och tyckte det var superkul där :)

Libra trivs som fisken i vattnet, i skogen med massor av snö


Libra och jag på Hundens Hus i Sundsvall

Maj, var vi på utställning i Skellefteå, Libra fick en 1:a men blev sedan oplacerad, trots bruten höftkula! Jag fyllde år och inte mycket mer

En stolt och glad Libra efter att ha tagit årets första dopp en varm 30:e Maj

Juni var en enda lång väntat för då hade vi fått datumet för att Libra skulle opereras 8 juli. Dessutom tog jag kontakt med Ragnhild för att höra om hon hade någon tik som skulle paras under hösten.

Libra och grannhunden Nixon en solig och varm juni-dag efter bad i älven

Här är Libra på fotboll men trivs bäst bland små buskar

Juli, det blev en enda lång rehabiliteringsmånad, semester hela tiden och vi var i stort sett hemma med Libra hela tiden båda två. Operationen gick bra och vi fick spendera en mysig vecka i västerås.

Nyligen hemkommen från Strömsholm, Västerås efter höftledsoperationen,
inge roligt vara hund nu men Libra gjorde framsteg dag efter dag


Efter några dagar kunde Libra börja följa med ut i friska luften lite längre
stunder, dock i inhängnad

Augusti var det dags att börja med rehab och vi åkte upp till luleå för att träffa två stycken otroligt snälla människor, Inger och Sanna som hjälpte oss så bra med Libra.


12 augusti och pälsen har så smått börjat återkomma


14 augusti och Libra kör sitt första rehabpass i tredmilen på Djursjukhuset
Gammelstad i Luleå


Libra promenerar i vattnet för att börja bygga upp muskler igen

September, allt flöt på bra och rehaben gick som på räls, jag var ner till sundsvall 2 ggr den månaden, först med kursen och sen för att gå spel och lekar. Jag fick även veta att Iris blivit parad och väntade massa bäbisar.


5 september och dags för den första skogspromenaden efter operationen


19 september och helt svart men dock lite kort päls ännu

Oktober, Iris får massa bäbisar, vi åker ner till strömsholm för återbesök och Libra blir mer eller mindre friskförklarad. Vi köper en ny bil och jag spenderar en helg i sthml på hundens hus och åker för att träffa valparna. Jag blir uppsagd från mitt jobb pga varsel.


Mitten av oktober var det dags för återbesök i Strömsholm och allting såg
hur bra ut som helst. Strömsholm var nöjda med det jobb vi gjort och vi
evigt tacksamma för det dom gjort för Libra. Här ser ni Libras protes från
en röntgenbild



25 oktober och Libra har återhämtat sig riktigt bra och får följa med Isak
på älgjakt. Här kämpar Libra med ett älgskinn



November, 4 månader sen operationen och Libra är som vanligt, sista november åker vi ner till eskilstuna för att hämra hem lilla Tile :)


Libra och Tile 2 dagar efter Tile´s ankomst

December, en fantastisk månad som man får dela med två härligt underbara hundar. Jag ser verkligen fram emot 2009 och allt med hunderiet :) Har mycket planer för den lille och har anmält mig till många kurser, sen HOPPAS jag att jag ska kunna börja gå problemhundskonsultsutbildningen i vår!


2 dagar före julafton och en glad Tile med stora öron;)


Isak, Tile och Libra



That´s my year and we´ll wish you a happy new one :)



/Sanne Johansson

Jul jul och strålande jul kanske

Ja då var julafton över för den här gången, vi var 7 hundar i myckle och 10 personer och 1 katt :) Fullt hus med andra ord, Tile är då så framåt och inte ett dugg rädd dem andra hundarna, så där saknar hon då inte självförtroende :)

Hon blir 12 veckor nu på lördag och det känns som jag inte tränat nånting med henne förutom inkallning med och utan pipa, har börjat lite sitt och ligg och nostarget med henne men man får köra korta stunder för hon är ju så liten än :)

Libra och Tile är bästa vänner numera, dem busar så det står härliga till så man får bryta ibland när man märker att Tile börjar vara trött.

Annars händer det inte så mycket, blir nog att vara hemma på nyårs med hundarna och ta det lugnt :) Vet ju inte hur Tile kommer reagera på smällare/raketer än, hon tar nämligen åt sig väldigt mycket efter hur Libra reagerar och Libra är lite känslig, inte jätteskraj men man mäker på henne att något är fel.

Isak har börjat dra spark med Libra, hon förstår inte riktigt än vad hon ska göra men det kommer väl, hon är ju trots allt ingen utpräglad draghund :)

Fick ju massa tips på apportering, men det har inte blivit av att träna det än.

Sen har vi den där jäkla cirkuskonsten, tänkte jag skulle ta mig i kragen nu och verkligen få den att sitta. Men då vägrar Libra ta godis och vill bara gå och lägga sig, hon gör så där i bland utan någon som helst anledning och det är ju så frustrerande när jag har ett beteende som måste vara inlärt innan 10 januari. Då vi ska kunna visa upp det!

Just nu ligger då iaf båda nedanför soffan och sover, det ska jag också snart göra så god natt och gott nytt år!













Ojoj vad länge sen sist!

Har verkligen inte orkat skriva på ett tag, men nu när jag jobbar natt kan man ju alltid passa på. Maskinen sköter sig mest själv ändå så :)

Ja för det första har jag fått svar av SKK och fått protokollet från telefonmötet dem haft ang. dispens för höftledsoperationer. Det stod ungefär så här "för att det inte kan ges full garanti på hållbarheten efter sådant ingrepp så ska dispensansökan alltid avslås oavsett vad som föranlett ingreppet". VAAAAAAA?!?!?! FULL GARANTI!!?!?!?!? Det finns väl för F*N ingen operation i hela vida världen där man kan lämna ut full garanti på att det blir bra? Lina som opererade sin Kerran har te.x. haft mer komplikationer efter operationen än vi, men det spelar tydligen ingen roll. (Inget ont mot er Lina, ni är värd allt men jag blir bara så sur på hur dem resonerar).

Människorna som var med på mötet var tydligen en FÖRE DETTA ortoped, visst en jättekänd sådan vid namn Håkan Kasström som nu är 67 år gammal. Har han ens provat operera med den nya tekniken "press-fit"? Har dem ens träffat en hund som är helt återställd efter en operation? Vad föreslår dem då da? att jag ska hålla Libra inom lås och bom för att det finns ingen garanti på att hon håller? Vad spelar det för roll om jag apporterar hemma eller på tävling då? Jag fattar ingenting!

Den andra filuren som var med var någon professor i kirurgi som förmodligen aldrig heller träffat en hund efter ett ingrepp. Usch busch vad arg jag blir. Det är ju inte direkt att man får en garantisedel när man gjort en operation på sin hund med sig hem, eller har jag missat något?

Nä det ska överklagas med stora bokstäver! Ska ringa ner till strömsholm och få lite mer kött på benen ang den här nya metoden dem använder, få lite statistik m.m.

Dessutom var det här bestämt 2004, alltså 5 år sen i janurari, tekniken går framåt hela tiden vad är det som stöttar att det inte skulle göra det med det här också? Dessutom, Ole:s åsikter då, spelar inte dem någon roll alls? Det är ju trots allt han som nu är en av dem ledande ortopederna i sverige, han är ju upp i det varje dag och vet ju hur det går, han skulle väl aldrig uppmana oss att söka dispens om han visste att det skulle vara skadligt för hunden? BAJS PÅ ER SKK!!!

Jaja, nog om detta, blir så arg!

Tile mår superbra, hon växer och äter som en häst :) Vilken liten vilde vi har fått hem :) Hon fick följa med i torsdags upp till luleå då Libra skulle simma och då fick hon följa med på en rundtur på djursjukhuset av en i rehabpersonalen som sprang omkring och visade upp henne :) Dem sa att hon var en otroligt lugn valp haha, om dem bara visste ;)

Nu ska vi köpa en dragsele till Libra så ska hon börja dra pulka, vi ska börja med 1 kg sen öka upp till 8 kg på 6 veckors tid! Får se hur det gå, ska iaf på stan i morgon och köpa sele :)

Nu är jag inne på min sista jobb-vecka sen blir jag arbetslös! Vad ska man göra dåda? Hmm, inge kul alls! Men men, jäkla varsel överallt!

Är på jobbet och har tyvärr inga bilder här men kan lägga upp när jag kommer hem!




/Sanne Johansson
 

Söker med ljus och lykta!

Nu när jag jobbar natt har jag sökt med ljus och lykta efter det protokoll där SKK bestämt att ingen hund med höftledsprotes ska få användas i tävlingar, utställning m.m. Har googlat på ALLT jag kan komma på, läst igenom ALLA protokoll sedan 1998, dvs 10 år gamla protokoll fram tills idag. Jag har läst igenom nationella dopingreglamentet men jag hittar aboslut INGENTING! Har mailat till SKK och frågat om dem kan skicka protokollet från det möte då det beslutades, får väl se om dem svarar. Jag skulle gärna vilja höra deras förklaring hur en höftledsprotes är mer doping än te.x. en kastering som verkligen påverkar resultatet på hunden!

Sen en JÄTTEKONSTIG sak är när Isak ringde till dem så sa dem att " Ja ni kan ju överklaga men det kommer inte att gå igenom och efter nyår kommer det stå i dopingreglamentet att det inte ska gå att söka dispens på höftledsoperationer". Har läst igenom dem nya reglerna som SKK skickar ut inför 2009 och där står återigen INGENTING om höftledsoperationer!

Jag fattar absolut ingenting! Den paragraff och det protokoll dem hänvisade till i brevet finns ju inte änns, inte offentlig iaf och det måste den väl göra så att alla hundägare ser den? 

Ska ringa strömsholm i morgon och be Ole Frykman skriva ihop ett brev till SKK och sen skicka upp det till mig och sen ska jag be rehab-personalen i luleå att skriva ett, sen några uppfödare, Lina som är hundpsykolog på hundens hus har lovat att skriva ett intyg. Sen ska jag själv skriva ett brev, om att det första man möter när man söker på SKK är "man ska värna om hundarna bla bla bla", hur kan man värna om en aktiv ras när man tar ifrån den dens rätt att tävla? Libra och jag är ju ett sånt JÄKLA bra team när vi jobbar ihop och det är så fantastikt roligt att jobba med henne men man tappar glöden. Sorgligt men sant!

När jag fått alla intyg är det bara att skicka med en ny dispensansökan och se vad som händer, mer än så kan jag tyvärr inte göra! Deusstom ser jag INGEN veterinär som varit med på dem möten som NatDopK har haft! Hur kan man då grunda och lägga ett sådant beslut? Usch jag blir bara så sur!

Annars går allt bara bra med Libra och lillan, dem kommer bra överens, det blir bara bättre och bättre för varje dag men Libra ser så rolig ut när Tile sätter av i världens fart mot henne och börjar bita henne i öronen, då vänder hon huvudet mot mig och ser ut som "Mamma, titta vad hon gör, ta bort henne" :) Hon är så söt!

Var på totohallen idag med båda hundarna, SSRK har öppen träning där på torsdagar så vi åkte dit för lite socialträning, Tile somnade och Libra tyckte jag var supertråkig som inte tränade med henne! Men det får bli nästa vecka :)

Jag HOPPAS att det blir någon apporteringskurs nu i vår så jag kan få lite mer kött på benen, tycker synd om mina stackars hundar som har en matte som bara kommer till steg ett och inte längre, för jag VILL ju lära mig men det går å långsamt när man inte får gå någon kurs! Hoppas dem skulle ha "jakt-internat" på ssrk i umeå över en helg! Det vore skoj och gå! Sen har jag anmält mitt intresse till Kia om att gå en spårkurs för henne, vi gick "spel och lekar" tillsammans i sundsvall!

I morgon blir det nog att gå en långprommis med Libra sen försöka mig på lite dirigering :) Har köpt en superbra bok om hur man ska använda retrievrar i jakten och hur man tränar det :)

På söndag drar jag igång allmänlydnadskursen! Ska bli kul faktiskt :)


/Sanne Johansson

Massa snö och bus

Ja då har vi varit hemma i ett dygn drygt :) Libra och Tile har varit ute i snön och busat massor fast lillen fryser ganska lätt, inte så konstigt med den bara bäbismagen :)

Hon äter som en häst och jämt hungrig :P Har lyckats pinka inne 3 ggr och bajsat 2 ggr :) Men det är ju den bästa tiden, valptiden så kiss och bajs hör bara till :)

Nu sover både hon och Libra i soffan, söta som dem är :)









Ursäkta att bilderna är lite "dimmiga" men Libra eller Tile hade slickat på linsen :)

ÄNTLIGEN!!!










Visst är hon väl det sötaste i världen :)? Här har vi alltså Almanza Cosy Candlelight "Tile" i eget högt format (eller litet format som det egentligen är :))

Hon var SÅ duktig den lååånga vägen hem 80 mil är ingen kort bit! Men det var pyttelite gråt när vi just for sen var det bara bus, nyfikenhet och sov som gällde :)

Libra tyckte det var kul med en ny liten en i familjen :) Men hon vaktar sina saker, hon är ju inte van att behöva dela :P 

RSS 2.0