Risberg + lydnadskurs

Ja i lördags var jag på lyndadskurs i Åbyn och GUD vad bra det var, lärde mig otroligt mkt och sättet dem tränade hund var exakt enligt mina metoder :)

Fick veta att jag måste skruva upp tempot i linförigheten med Tile för börjar hon sacka efter så drar jag ner på tempot och då blir hon osäker för hon tror inte jag vet vart jag ska. Och precis så är det, så går jag rakryggad med blicken på samma ställe och så att hon får trava i linförigheten så går hon JÄTTEBRA. Vi provade även hoppet och detska då inte vara några problem, lite mer nötning bara :)

Annars är Libra jätte-skendräktig, hon VÄGRAR att äta, är lite halvslö och trött. Så ska snart ut och springa med henne, för motion är ju bra :) Hon bäddar även, men bara i myckle :)

Så i lördags kväll åkte vi till risberg och åt god mat, hundarna fick springa runt precis hur dem nu än ville. Men det SPÖ-regnade typ hela tiden så vi åkte hem igår.

Annars händer det inte så mkt just nu, Tile får en paus i en annars ganska intensiv lydnadsträning, vill inte att hon ska tappa gnistan och det har varit lite si och så nu på slutet. Så några dagars vila och mys blir det nog bra :)





/Sanne Johansson


Update:

Kom nyss in från broarna runt, jösses vad jobbigt det var att springa 5 km, märks att jag varit på latsidan och Libra var också lite halvslö första biten, men nu är vi hemma och duschade :)

Bara lilla Ättan kvar...

Ja nu är det bara lilla Ättan kvar att säljas! Det känns väldigt tråkigt att han ska lämna oss men Isak är stenhård. Lilla "Ättan-Plättan-Pannkakan" :) Får se om jag hinner ställa ut honom dem 9/8, vore kul och hinna göra det, men blir han såld så blir han :) Han är då helt rumsren, kommer alltid när man ropar, kan slappna av bra inomhus, är otroligt lättlärd och snabb i sina rörelse som det kommer nog blir en bra lydnadshund. Han kan gå i koppel, åka bil, "sitt" och "ligg", så den som köper honom får mkt gratis! Bara dem tränar som jag gjort :P Han är otroligt chamrig och gosig, och VÄRLDENS pusshund, han ska alltid pussas :) Han biter inte i händer eller i kläder, inte heller på saker som inte är leksaker. Han har aldrig bitit sönder något alls som inte är leksak :)

Var i skogen i förrgår och la ut 2 fält med 5 dummiesar var till Tile och Libra och Libra lämnade in ALLA helt perfekt :) Så nu äntligen sitter inleveringarna :) Jag har fått slitit hårt sedan januari men NU börjar det äntligen att lossna.

Provade göra hela momentet "läggande under gång" med Tile, och hon kastade sig ner på marken och tittade på en högst förvånad matte. Var tvungen att göra om det så Isak fick se, en riktigt 10-poängare i läggningen gör hon, sen finns det annat som kan gå fel :)

 
Libra och Tile


Jag och Ättan lägger ut fältet :)


Libra har hittat en och kommer in i världens fart :)


Sen var det Tile´s tur att vara duktig :)


Min två älsklingar, Libra t.v och Tile (som nu är större än Libra) t.h






/Sanne Johansson


Jaktprov och hela baletten :)

Ja, hela den här helgen har gått åt att vara funktionär på B-provet i retrieverjakt i Medle. Det har varit väldigt intressant och lärorikt och långa dagar. Men samtidigt är jag väldigt besviken på Elit-hundarna, vissa funderade man ens på hur dem klarade sig igenom öppen-klassen, många hundar svarade inte ens på en stoppsignal, eller någon som helst signal heller för den delen. Det enda jag blev imponerad av var hundarna totala orädsla för att springa ut i vad som helst så länge dem fick tag i dummiesen.

Vi kom hem sent bägge dagarna och jag stöp i säng efter mat och dusch. Hundarna har varit i myckle bägge dagarna hos mamma och där har dem busat och badat :) Så dem var trötta och nöjda dem också.

Jag har iaf fått väldigt mkt inspiration att fortsätta med jakten, men för att klara det måste man ha en riktigt bra hund, och träna riktigt mkt. Jag tror Libra skulle klara det om hon inte varit skottberörd, men Tile som inte ens vill bada/simma vette tusan, hon skulle inte bry sig om skotten men om vattnet och vattnet är det största delen i hela provet!

Annars händer det inte mkt nu, utan ska fortsätta att förbereda Tile inför hennes lydnadsdebut! Libra ska jag börja med dirigeringar då hon är väldigt lättstyrd.






/Sanne Johansson

Nytt utseende och nya möjligheter :P

Jag blev less på den gamla designen men är inte teknisk nog att göra en egen bloggdesign så denna får duga!

Var och tränade lydnad med Maggan idag och hennes schäfer hane "Jaxon", det var jättenyttigt för Tile och få göra en platsliggning med en annan hund än Libra. Jag tyckte inte det gick nå vidare alls att träna, det åskade och mullrade som störde både mig och Tile, men Maggan tyckte vi var jätteduktiga och snart klara för Lk1, men vi får väl se hur det känns om en månad.

Isak har varit i kåge så vovvarna har fått springa av sig i skogen tillsammans med hans föräldras golden, "nova". Så dem är trötta och glada!

Sen MÅSTE jag få gratta Anna och Taurus till erat 1:a pris i Lk elit!!!!!!! Ni är helt klart bäst och ett steg närmre championatet :) Skulle vara kul och träna tillsammans någon gång :)

Sen börjar jag mer och mer tro att Tile´s tand aldrig kommer att rätta till sig! Det har stått väldigt stilla nu väldigt länge. Så jag får nog glömma cert och utställningar, igen. :( Att det aldrig ska gå min väg! Hon ska ställas på en inoff här i skellefteå och sen inte fören den 4:e oktober i sundsvall, på hennes 1-årsdag och allt :) Vet inte om man skulle kunna uppfinna någon slags tandställning. För jag orkar inte sitta och trycka på hennes tand jämt :( :(  :( Usch...

Alla 3 hundarna har föresten nu ögoninflammation, var till veterinären i förrgår och fick ögondroppar... 900:- till :(

Jaja nu  ska jag lägga mig i soffan och mysa med mina små älsklingar!



Jag och Tile tränar lydnad inför Niina Svartberg




/Sanne Johansson


Lägesrapport

Det går väldigt mkt framåt nu med Tiles lydnad och det är just nu exakt en månad kvar tills debuten och jag gör det största felet och tänker på resultatet, jag nöjer mig helt med en 2:a men sämre än så vill jag inte ha det.

Platsliggningen:
Hon har börjat förstå att hon ska ligga kvar med huvudet mellan frambenen trots att jag går därifrån, 1 minut är än så länge rekordet utan störning, inomhus. Utomhus går jag inte långt och då behöver hon inte ligga lika länge heller. Men det går framåt iaf :)

Linförigheten:
Är väl egentligen det vi övat på mest och det som känns säkrast, då hon t.o,m börjat bjuda på beteendet ute på prommenad så måste det ju betyda att hon tycker att det är jättekul :) Hon är alert och släpper inte blicken från mitt ansikte, svängarna, speciellt höger då vi tränat mkt på vänster är fortfarande lite halvtaskiga men det är små detaljer bara.

Ställande:
Går som på räls, har börjat sätta ihop hela momentet nu men kör ibland från början så hon aldrig vet när godisen kommer bakom henne eller OM det ens kommer någon :)

Läggande:
Håller just nu på att få ett snabbt läggande stillastående och det går riktigt bra, hon kastar sig ner så nu är det bara att lägga in det i rätt position och sedan få henne att göra det undergång, först framifrån och sen från sidan om mig. Men hon är jätteduktig :)

Inkallning:
Inga problem alls, förutom ingången, vill ha lite mer fart i den. Farten fram till mig är det inga problem med, men när hon ska in vid sidan går det lite segt men det är också en detalj som går att finputsa.

Apportering:
Hade först "varsego" som kommando, men det blev inte bra så nu har jag "ta den", det går att låta mkt gladare då, men egentligen är det inga problem med att hon skulle släppa eller liknande. Utan det är bara att lära in själva signalen :)

Hoppet:
Har jag inte tränat alls än så länge, har varit rädd om hennes leder då jag helst avstår en ytterliggare höftledsoperation. Men minns att jag provat på väldigt låg höjd i vintras i toto-hallen och då var hon jätteduktig :)

Så just nu ser allt bra ut, jag behöver bara träna mina tävlingsnerver, men som den fotbollsspelare jag är vet jag nervositeten kan riktas och bli till något positivt i stället :)




Tile flyger fram på vännäs-utställningen :)


/Sanne Johansson

Trötta hundar..

... ja idag åkte vi till myckle och gick en långprommis med alla 8 hundar :) Det var uppskattat och alla blev trötta, se åkte jag, min låtsaspappa, och Isak ut för att jag skulle få övningsskjuta på lerduvor med hagelgevär och JÄKLA vad jag sög! Träffade inte en enda! Haha, men det var ju första gången jag ens sköt med ett gevär, har bara skjutit på stilla mål med ett luftgevär innan. Så blir det ens någon jägarexamen för mig haha :P? Får väl be fåglarna att sitta stilla :P Teoretiska provet är ju redan avklarat så det är bara uppskjutningen kvar.

Har anmält Tile och Ättan till en inoff utställning, bara för att få träning och Ättan ska få göra utställningsdebut :) Om han inte redan är såld innan dess dvs. :(

Annars är det lydnaden på Tile som gäller och inlevereringar i apporten för Libra och jag måste säga att det går MKT bättre, är så stolt över min lilla älskling :)



Å en vattenpöl, då måste vi absolut dit :P (Tile & Ättan)


Jag och alla hundarna utom Attila som sprungit i förväg som vanligt :)






/Sanne Johansson



1 år sedan operationen!

Idag är det en stor dag, det är alltså exakt 1 år sedan Libra opererades och den egentliga anledningen till att jag starta den här bloggen. Så att alla nära och kära kunde följa hennes resa tillbaka till ett normalt hundliv och hur bra har det inte gått då:)? Jag är så stolt över min prinsessa som kämpat och kämpat, inte bara med själva läkningsprocessen, utan rehab, diverse återbesök, röntgen, små infektioner som uppstått efter operationen, oss bärande på henne upp och ner i trapporna i 2 månaders tid, inte springa eller bada på hela sommaren, vara stilla medans andra rörde på sig, ha hela lägenheten full med mattor. Jag tror inte många andra hundar hade klarat det, men hon förstod att hon var tvungen att läkas, min fina älskling.

Hon är ju min första egna hund och en helt fantastisk sådan. Hon har varit lätt att ha och göra med i ALLT. Så TACK Veronica för att jag fick förtroendet att förvalta min lilla älskling som alltid kommer ligga närmst hjärtat! 

Hur mår Libra idag då? Hon mår bättre än någonsin, hennes höft är bra, hon tar fortfarande lite kortare steg med vänsterbenet, har inte lika mkt muskler än på det, men om ingen hade vetat kunde ingen se förutom vi som vet om :) Så TACK Ole Frykman och all personal på Strömsholm som tog hand om min bäbis för ett år sedan :)

Oturs-Libra är förövrigt nu bra i örat och jag har då slutat att ge henne antibiotika. Hon äter lika mkt som Tile och är superfin i päls och annat :)

Tile är förövrigt numera en tjockis, hon ser lite fet ut haha, så hon ska få lite mindre mat nu ett tag :P


Första dagen hemma efter operationen


Och så här såg det ut när vi rastade henne, den ena höll i kopplet och den andra i selen under magen


Jag och Libra har somnat inne i Libras hage :)


Sen tyckte hon att hon skulle ligga såg här :P


Alla 30 agrafferna som höll ihop såret :) Oskönt och ligga på?


Då var alla agraffer borta :)


Och efter några veckor såg det så här fint ut :)


Då var det dags för rehab med tred-milen i luleå


Libra går på jättebra :)


Protesen på röntgenbilden


En "vanlig" höftledsbild ;)


Här är det benet som hon ligger på som protesen sitter i men det syns lika bra ändå :)


Och så här ser hon ut idag :) Vacker som en sommarnatt :)



Även TACK till alla som er som stöttat, hjälpt och lyssnat. TACK återigen Veronica för vilken superuppfödare du har varit, helt klart den bästa i sitt slag, otroligt stöttande och jag har kunnat ringa dig när som helst. Tack mamma, Tack Viktor, Tack personalen på Strömsholm och personalen i Luleå. Och sist men inte minst TACK Isak, utan dig hade detta inte varit möjligt!


/Sanne Johansson

 

Det är segt idag!!!

Ojoj, stackars hundarna, idag har vi sovit alldeles för länge och varit jättesega efter 2 dagar/kvällar på festivalen. Dem tycker nog vi är skittråkiga. Har iaf tränat lite lydnad med vovvarna, prövat platsliggning med Tile, jag ju tränat att hon ska lägga ner huvudet mellan tassarna när jag säger "plats", men det är ju när jag står framför henne, så nu måste jag börja lära henne att göra det även när jag står vid sidan av henne. Men när jag väl lämnat henne och hon har huvudet nere så tar hon inte upp det. Så det känns väldigt lovande :)

Linförigheten, den går jättebra. Tile är dock fortfarande väldigt valpigt i rörelser och lite klumpig, hon är ju bara 9 månader och redan större än Libra så hon har nog inte riktigt kontroll på sin kropp, men hon är jätteduktig nu och tycker linförigheten är skitkul och då gör jag ju med det :)

Apporten går också bra, förutom att hon vill ta den så fort jag sätter fram den framför näsan, egentligen ska jag inte bry mig om det då jag vill ha den här spontana apporteringen :)

Ställande under gång fixar hon som en dans, det har vi tränat på ganska mkt faktiskt och det ser jättebra ut, inte EN enda gång har hon gjort en dåligt stannade utan gör alltid en tvärnit när jag säger "stå" :) Så det känns skitbra :)

Hoppet har jag inte kört nånting faktiskt, har velat vänta så hon hunnit växa så pass mkt så det inte sliter så j*kla mkt :) Men det är jag absolut inte orolig för :)

Inkallning, ja det enda som man kan vara orolig för där är ju att hon skulle sticka före jag ropar, hon är het som tusan när det är inkallning och komma till matte, lilla mattegrisen :)

Jag tycker hon har vuxit(inte på höjden utan mentalt) nu bara på senaste månaden och blivit mkt bättre på att koncentrera sig, blir inte störd på saker runt omkring och framförallt VILL vara till lags mer än att springa och busa :)

Libra är också taggad som tusan på att arbeta det är riktigt kul faktiskt :)

Lilla Ättan glider med än så länge, han kan det grundliga, typ sitt, hit, sitt namn m.m :) Vi får väl se nu då om det bara bli han kvar snart, man vill ju gärna att han hamnar någonstans i närheten, men är han ensam kvar måste han ju dit till den som ringer och som Veronica känner att det funkar med :)

GRATTIS för övrigt till en otroligt fina kritiken på Jalla, hon är redan superfin och bara 4 månader :) Med den kritiken kommer ni nog gå långt ;)
Grattis även till Mascot och Helen, snyggt att plocka ett CK från den domaren :)




Ättan ligger i mammas tvättkorg med REN tävtt, den var hon tvungen att tvätta om ;)





/Sanne Johansson










RSS 2.0