Apelltävling...

Maggan ringde idag och undrade om jag inte ville skriva under brukstävlingen i Åbyn idag, apellklass eller vad det nu kallas :P Är inte så insatt i brukset :P

I vilket fall som helst så skrev jag på lydnaden, och om jag skulle vara dem som tävlade så skulle jag aldrig ha startat min hund, för många av hundarna kunde ingenting och tyckte det var skittråkigt. Varför vill man tävla med sin hund när den inte tycker det är kul? Visst nu är inte lydnaden viktigast i brukset men en hund som inte ens kan komma på inkallning utan stannar efter halva biten och börjar lukta i gräset... hmm...

Ja jag vet, jag låter dömmande, men jag tänker mest på hundarna, hur kul kan dem tycka det är att bli runtsläpade på och ägarna blir arga på dem trots att det är ägarnas brist på träning, inlärning och nötning som är boven i dramat.

När jag tränar och så småningom tävlar så vill jag att det ska synas på min hund att hon älskar att göra det som jag ber henne om, jag vill ha en positiv attityd och att hon ska känna att det är lika kul som jag gör. Vad är annars vitsen? Det är ju lyckan att man lyckas utföra något tillsammans, bli ett med sin hund och känna glädjen som gör tävlingen värt det, man får se resultaten på hur hårt man jobbat och hur duktig ens hund är. Man vill känna sig stolt och man vill att hunden ska vilja jobba. Annars kan man lika gärna ligga hemma i soffan!

För varför skapa en konflikt, eller varför ska man göra saker som gör en besviken och drar ner humöret på både en själv och hunden?

Efteråt så stannade jag och Katarina för att träna lite, har haft lite problem med att Tile sätter sig för långt fram i halterna i linförigheten, så nu har jag fått massor av tips på hur jag ska få henne att sitta snyggt. RAKT däremot sitter hon alltid, har nog aldrig gjort ett snett sättande, dock sätter hon sig för långt fram... men det är detaljer :) Sen är det farten i ingångar som ska tränas, samt lite mer nötning på hoppet :) Men hon var het och verkligen taggad med rätt attityd så det var kul. Har ju inte tränat lydnad med henne på ett tag nu då hon varit i höglöpen men nu börjar det vara över :) Så det är 2 veckor kvar tills tävlingen och sen ska jag nöta ordentligt på bra sättande :)

Ska träna på tisdag med Katarina också, har äntligen hittat en bra träningskompis som har samma tänk som jag och som vill träna lika mkt, är alltid ledig och samma positivia metoder :)

Man lär sig otroligt mkt av att titta på varandra och att ge varandra tips och ideér :)

Nu har hundarna ätit Nordic sen i onsdags och Libra äter som en häst och börjar redan se MKT bättre ut, inte som en mager sticka!! Så det känns jättebra, har bara hört bra om Nordic så ska nog fortsätta med det, dock jobbigt att jag måste så långt söderut för att skaffa det men men :) Vad gör man inte för sina älsklingar?

Vi var i skogen idag, Ättan fick springa lös för första gången på länge och han var då inte halt när vi kom in, är bara nojig och vågar knappt tro att han slutat halta!


Tile vattenapporterar, från sist vi var och badade med vovvarna :)






/Sanne Johansson

Äntligen hemma och mätt på kycklingsallad :)




Ojojojoj, vilka otroligt roliga dagar jag haft i sundsvall. Lärt mig otroligt mkt om hur man ska jobba med aggressivitet som är det STÖRSTA av alla problem som finns bland hundar. Riktigt lärorikt och nyttigt, vi hade en liten dvärgpincher som hade problem med andra människor och var otroligt osäker som mynnade ut i skäll-attacker och utfall.

Sen åkte jag till Veronica, hon bjöd på god tacos, vin och massa hundprat :) Hela dagen idag har det varit en massa kullsyskon till Ättan hos Vernocia på valpträff, vi hade 4 olika stationer där hundarna fick prova på, utställning, lydnad, apportering och viltspår.

Sen körde jag hela vägen till myckle, lastade in nordic färskfoder, vidare till Ica och handlade saker till kycklingsallad, åkte hem packade upp och gjorde mat. Så nu är jag mätt och trött!

Nu är det iaf bestämt att nästa helg då vi åker ner till Veronica kommer inte Ättan att följa med oss hem igen utsan stanna så hon kan satsa på att få honom såld nu när han är ohalt. Det känns annars som om någon ringer så måste hon alltid kolla med mig om jag kan komma ner med honom vilket blir jobbigt för henne, samt att jag sitter hellre och gråter inför Veronica om att jag inte kommer få träffa honom lika mkt än att det ska sitta en valpköpare som ska försöka vara gladöver att köpa en hund och så sitter jag där och tjuter :P

Sorgligt med tanke på att han snart ä 6 månader och vi har haft honom sen han var 12 veckor! Kommer kännas tomt utan min lilla Ättan-Plättan-Pannkakan!!!

Har haft en fulladdad kamera med mig hela tiden men inte tagit ett enda kort, antingen har jag inte hunnit eller inte orkat, dettar extremt mkt energi men det är kul :)

Nu ska jag lägga mig i soffan och ta det lugnt och i morgon ska jag och vovvarna ta en lång sovmorgon :)

Tack Veronica för en toppendag, tack Emma för världens godaste blåbärspaj, tack alla i sundsvallsgänget för de här dagarna :)






/Sanne Johansson

Aggression och inbrott!!!

Vaknade vid 06 i morse då väckarn ringde, steg upp hos underbara Stina, tog ut dogsen, käkade frukost och sen begav vi oss mot sundsvall, anlände i perfekt tid :)

Dock möts vi av 2 poliser och en polisbil, det har tydligen varit inbrott här i går natt. Läraren, Pia hade sovit här men på nedervåningen och hade inte hört något, utan trott att det var hundarna som var kvar på hunddagiset som drivs i samma hus som lät. Dem hade stulit projektorn, dator, dvd pengar m.m. Men tur i oturen så var det inte i natt, skulle nog få en smärre chock om det kom in människor när jag ligger här och sover!

Aggression har stått på schemat hela dagen och ska göra det i morgon och på fredag också! Det är väldigt intressant men man inser HUR j*kla mkt jobb man måste lägga ner på en hund för att lyckas träna bort dessa beteenden.

Hundarna har skött sig riktigt bra, Ättan tycker det är lite tråkigt att vara i en inhägnad men det går bra :)

I morgon kommer en "problemhund" hit som Pia ska intervjua ägaren till och så får vi se hur en utredning går till :)

Ja vi får väl se om jag kan sova i natt, som tur är har jag mina vakthundar med mig, dem skulle nog pussa sönder tjuvarna :)







/Sanne Johansson



P.s orkar inte ta nå kort idag, det får bli i morgon :)


 

Usch ja, vilken dag....

...var ut igår, mår väl inte jättedåligt men är så seg så det finns inte. Har iaf hunnit gå broarna med dem äldre dogsen och myst en massa i soffan!

Ättan är en riktig liten kåt-bock han vet PRECIS vad han ska göra och försöker varje gång jag inte ser att rida på Tile. Och hon gör ju inte saken bättre genom att ställa upp sig framför honom. Han är ju bara 5 månader men tydligen förstår han redan vad som förväntas av honom.... men det går snart över, hon har löpt i 12 dagar nu så det är väl nu det ska vara som värst :)

Annars en glad nyhet är att Ättan har varit helt halt-fri både igår och idag! Ser jättebra ut nu när han går, så det känns jäkligt skönt!


Annars är det andra saker som jag funderar på, som är tråkiga men också viktiga så vi får se......




/Sanne Johansson

Tile höglöper, Ättan friskförklarad och Libra äter jättebra :)

Ja, idag har Tile börjat höglöpa och det märks inte minst på herr Ättan som tydligen vet vad han ska göra trots att han bara är dryga 5 månader. Han ligger och piper och vill rida på henne :P

Dem ringde från veterinären igår, dem hade fått svar från Luleå och dem kunde inte heller se några förändringar SÅ SKÖNT!! Men skulle det inte vara bra om 3 veckor så ville dem ta nya plåtar, men han har blivit mkt bättre sen jag slutade ge honom smärtstillande :)

Libra äter numer jättebra, både morgon och kväll ,men speciellt på kvällen.. SKÖNT!

Hade vardagslydnadskurs igår, det märks tydligt att det är "landet-hundar" som ej kan gå i koppel, blir jätte upp i varv av att vara runt andra hundar m.m. Men det var bara första gången och jag misströstar inte än om att alla ska kunna lugna ner sig :)

På tisdag kommer Stina till Skellefteå, hon ska ögonlysa sin RR, Baloo :) Han ska få bli pappa så då ska vi passa på och ta en fika :) Sen onsdag åker jag ner till sundsvall, fredag till vännäs, lördag är det valpträff och sen söndag blir det nog matfesten :)

Veckan därefter är det träningshelg hos Veronica hela helgen + utställning och helgen DÄREFTER får jag äntligen debutera med Tile i Piteå!


Jag och Ättan tränar lite :)



/Sanne Johansson

Lydnadsträning och skogen :)

Idag åkte jag och stor-vovvarna ut i skogen och gick en långprommis, Tile behöver banta lite. Typ 3 kg ska bort, hon har knappt någon midja längre :P Så hon fick springa i skogen :)

Sen ikväll åkte vi upp på klubben och tränade, Tile hade återigen en härlig attityd och var på hugget :)

Filmade när vi gick "fritt följ", dock fick hon just då för sig att sätta sig alldeles öfr långt fram alla gånger och sätta sig sent :P Men annars gillar jag hennes attityd, jag ser henne ju bara uppifrån så det är nyttigt och se sig själv och hunden på film :)

Libra fick köra lite när-söks-träning med Isak och det gick jättebra efter det fick hon köra lite agilityhinder och hon ÄLSKAR agility, har anmält henne till en kurs så det blir väl nästa år :)


Haha vilken härlig attityd :)

Ättan är förövrigt MYCKET bättre, sen jag slutade ge honom smärtstillande blev han typ bättre! Så nu hoppas vi på en ohalt Ättan när vi åker ner till Veronica :)


Återigen en jätteglad Tile :)



http://www.youtube.com/watch?v=AMAbRwAi0wo


/Sanne Johansson

Ättan röntgad...

Då har jag varit hos veterinären med Ättan-Plättan.Pannkakan :) Dem tog 8 bilder, men veterinären sa att hon aldrig brukar röntga om hunden in visade någon smärta när man rörde i lederna så det var bara för min skull som hon gjorde samt tog så många bilder för hon vet ju vad jag gått igenom med Libra och allt.

Ja, vad såg veterinären då? Ingenting på bilderna, ingen fraktur och inget som såg konstigt ut, hon tog bilder på både höger och vänster så hon kunde jämföra men såg inga skillnader, så hon skickade vidare bilderna till Gammelstads Djursjukhus i luleå som ska titta på dem och hör jag inget innan måndag skulle jag ringa. Men förhoppningsvis är det ingenting!

Ska inte ge nå mer smärtstillande iaf då det inte hjälper.

Han var så duktig hos veterinären och charmade alla som jobbar där, han är så söt och gullig och glad :) Han fick uppvaknade-medicin medans jag och veteirnären gick och tittade på bilderna, sen när jag kom tillbaka låg han där och viftade på svansen, såååå otroligt söthan är gullegrisen :)

Det känns då OTROLIGT skönt att det inte var något fraktur eller lös benbit eller liknande :) Förmodligen något i tillväxtzonerna som möjligt växt lite olika men man kan ju bara spekulera :)

Idag kommer någon och ska titta på våran lägenhet, för vi ska flytta :) Hela 10 meter :) Till huset intill vårat, på markplan, inglasad balkong, stor kyl och frys, egen tvättmaskin och torktumlare, öppnare planlösning m.m. :) Hela den lägenheten är ju fräschare och nyare än våran :)

Var i Åbyn igår och tränade lydnad, Tile var supertaggad och jätteduktig :) Körde lite att Maggan fick kommendera mig, har inte blivit det så mkt med Tile förut så det gick jättebra. Tyvärr släpper hon blicken på mig och trycker huvudet mot mitt vänstra ben i högersvängarna. Det ska jobbas bort fortast möjligt innan det blivit en för stor vana! Hur vet jag inte, men får väl komma på något :)


Ättan och Libra, visst är han sååååå söt!




/Sanne Johansson

Lydnadstävling och träning

I går bestämde jag mig för att åka upp på klubben och kika på lydnadstävlingen som vi egentligen skulle ha varit med i. Domaren var STENHÅRD och höll hårt i poängen, tror av 17 par var det 2 som fick ett 1:a pris. Men jag tror att Tile hade gjort ett bra programm, hon var superhet i fredgas och efter tävlingen åkte jag till Åbyn för att träna med Maggan och co, då var hon också het och gick jättebra.

Vi gjorde en platsliggning och Tile låg med huvudet mellan tassarna i dryga 3,5 minut med 3 stycken helt främmande hundar, 2 av dem har hon aldrig ens träffat förut som det var en bra grej :)

Efter det åkte vi till myckle och käkade kräftor så det stog härliga till ;) MUMS!

På tisdag ska Ättan röntgas, jag är så nervös inför detta att jag har konstant ont i magen, tänker på det typ jämt och HOPPAS för allt i världen att det inte är något fel på skelettet!!!

26:e åker jag ner till Sundsvall för att fortsätta problemhundskonsultsutbildningen, aggression ärdet som står på schemat den här gången. Men ska ta med hundarna för åker sen på fredagen hem till Veronica så jag kan vara med på "valp-träffen" den 29:e :)



/Sanne Johansson

Vardagslydnadskurs m.m.

Idag påbörjade jag min vardagslydnadskurs med 9 deltagare, alla med olika raser och åldrar :) Ska bli jättespännande för alla verkar vara väldigt positiva till det här träningssättet. Så måste göra en bra planering till nästa gång :)

Annars har det inte hänt så mkt, har avanmält Tile från tävlingen, kändes verkligen surt hon kunde hålla igen kranen 5 dagar? Antingen har jag en hund som SKK vägrar låta mig tävla med på dem mest mystiska grunder. Sen skaffar jag en annan hund som jag väntat i 8 månader på att få tävla med, och när hon äntligen är tävlingsredo och gammal nog, ja då får jag inte tävla med henne pga löp.

Är det någon Gud där uppe i himlen som inte vill att jag ska vistas på en lydnadsplan eller? Jag har 2 HELT fantastiska hundar som är HELT underbara och träna med, varför får jag inte då visa vad dem går för på planen? Okej, Tile får jag tävla med igen om 3 veckor men TRE VECKOR känns som en evighet nu när jag längtat så mkt, det var dessutom här i skellefteå på hemmaplan. Nu måste jag åka till Piteå för att tävla! Dit kan jag ju inte åka på en kväll för att kolla av stället och ge Tile en positiv bild.... Blöööö för tikar ibland!!!!

Var ute med mamma i skogen idag på en låååååååååååååååååååååååångprommenad. Vovvarna var med och sprang som tokar så "slipsarna" hängde ut munnen på dem och dem somnade gott sen när vi kom hem :)

Libra äter jättebra nu, hon får 3,5 dl per mål. Har beställt Nordic färskfoder av Johanna har hört att det är SKITBRA, så då kanske jag kan få Libra att gå upp i vikt :) Hon vägde drygt 24 kg igår, Tile vägde 30,4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vilken tjockis, måste typ dra ner på mat och godis, hon är ju inte fullvuxen än så det är inte bra om hon väger för mkt, leder och grejer.

SHIT vad jag är nojig om mina hundar.... jag vill ju bara att allt ska vara perfekt för dem och att dem ska må bra! Men ändå blir det bara fel, man kanske ska sluta oroa sig hela tiden och bara "go with the floooo". Men det är faktiskt 2 LIV jag har hand om, deras liv ligger i mina händer så det känns som jag har en stort ansvar och då blir jag nojig, speciellt efter allt med Libra :)


Ättan-plättan-pannkakan :) Han är lite rak i vinklarna bak, annars en riktigt go-bit :)


Libra poserar, dock yvig päls på rumpan och väldigt mager :P

Det blev ingen bra bild på Tile-bus som dessutom är helt urfälld i pälsen så hon får ge lite plats åt dem andra två stjärnorna :) Mina små gullegrisar :)


Var ute med Tile vid 23:00 och tränade lydnad bara här utanför lägenheten, det är två lyktstolpar så det är ganska ljust iaf. Och Tile hade VÄRLDENS bästa inställning, hon var jättepigg och peppad. Provade göra dem flesta moment och det känns så SURT att inte få starta på lördag, jag vet att jag sagt det många gånger men jag hade verkligen sett fram emot det.
Hon KASTADE sig ner på läggandet, hon tvärstannade vid ställandet, hon kutar in till mig på inkallning, hon går snyggt vid min sida vid linförigheten, hon tar apporten snyggt och håller den still :) Min lilla älskling :)


/Sanne Johansson

Men åååååååååååååååååååååååååååååå......!!!!!!!!

Tile har börjat löpa idag :( Så ingen tävling alltså på lördag, känns skittråkigt!!! Jag som hade sett fram emot det jätte mycket! Hittade en tävling i piteå den 12 september, så får väl ta den i stället! SURT!!!!!

Ättan är fortfarande halt, så ringde veterinären idag och bokade in en röntgen-tid nästa tisdag så jag slipper gå och ha ont i magen hela tiden om att det är en "Libra-repris" som händer... Han ska även ha mer medicin nu men jag ser fortfarande ingen skillnad alls, så skulle det var smärta som orsakar haltande så skulle det väl ändå minska om han får smärtstillande, eller har jag fel?

Jaja, det här var inge kul alls.. eller ja Tile blir ju en stor tjej som inte längre är en valp, men SURT är det iaf, jag som har förberett den här debuten sen hon var 5 månader gammal!
Men det är väl min vanliga tur, nu måste jag skaffa löp-intyg och tjoller så jag får igen mina pengar! :( Buuuhuuuuuu!!!



/En nerstämd Sanne Johansson


Utställning i Skellefteå

Igår var i på schäferklubben här i Skellefteå som anordnade en inofficell utställning för alla raser. Tile Ättan och Dobby var anmälda men Ättan fick strykas då han fortfarande haltar och går på medicin.

Ut först var iaf Tile som till slut blev BIM med bra kritik trots att hon var helt urfälld pälsen. Sen var det Dobbys tur som fick lysnade kritik men som ensam Vortseh valp blev han BIR direkt.

Sen efter en lång väntan och dålig info så blev det äntligen dags för BIS-finalen och då var ALLA valpar med från 4-9 månader i samma ring. Vi fick först ställa upp i storleksordning, Dobby först då han är så stor redan.

Det var 16 valpar med i ringen så hon delade upp oss stora och små hundar så det stora fick springa med dem stora så det inte skulle bli massa tjoller :) Efter vi ställt upp och sprungit så plockade domaren ut 10 st. Först tog hon ut mig och Dobby sen 9 till. Efter det ställde vi upp och så skulle hon plocka ut 5 till som skulle placeras. Här tänkte jag att nu åker jag och Dobby med flaggan i topp :) Men då plockar hon ut oss först så vi skuttar gladeligen till den plats där hon sagt att vi skulle stå. Efter det fick vi springa och ställa upp, hon började med BIS-reserv som blev en bedårande liten flat-kille från Almanza som hade världens finaste huvud!

På BIS-4 blev en foxterrier, BIS-3 en Golden. Nu var det bara jag, Dobby och en vit dvärgschnauzer kvar, vi fick springa ett extra varv och sen säger domaren : "Till BIS-valp idag vill jag ha...... den korthåriga Vorstehn"!

WOoooohooooo, det var riktigt kul, för jag har aldrig ställt Vorsteh förut utan hade googlat på bilder på hur dem skulle stå, och sen gick det så här bra :) Det var jättekul och Dobby var nöjd han fick ju en massa korv i ringen :)

Efter det åkte vi till medle och badade med alla hundarna för det var ungefär 29 grader varmt ute och dem hade stått ut hela dagen på utställningen så då fick dem svalka sig. Vi beställde hem pizza och åt sen var alla trötta och glada :)


Så GRATTIS Sören och Dobby och tack för att jag fick visa honom, det var jättekul och jag gör gärna om det:)



Den otroligt fina lilla flat-killen som också kommer från Almanza :)


Jag och Dobby och han bara svichar förbi med sina härliga rörelser som domaren föll för :)


Dobby var en stjärna i ringen, stod där jag ställde honom, dock kanske jag inte behöver krama svansen så där :P


I BIS-finalen


Dobby står högst på prispallen och blev BIS av 16 valpar :) Det var riktigt kul :)



Tile´s kritik har jag tappat bort men hon fick bra kritik, det enda var att hon var lite slängig i rörelserna men det är ju tack vare åldern, så hon behövde mogna lite mer.

Dobbys kritik kommer här:

"Hanvalp av utm. typ. vackert mask. välskuret huvud, väl ansatta öron. Utm. över - och underlinje, utm.vinklar bak och fram, härlig benstomme, rör sig ursunt m bra steglängd mkt lovande valp"

I Veckan blir det hårdträning inför lydnadsdebuten på lördag :) Klockan 09:00, kom gärna och heja :P Eller nä, då blir jag för nervös :P





/Sanne Johansson

Jag glömde ju säga det världsomvändade som hänt....

..... *trumvirvel*........ TILE SIMMAR, TADA!!!!!!!

I förrgår var vi i hampen och vi tänkte prova som vanligt och kasta en dummie till Tile, hon gjorde som hon alltid gjort, gick ut så långt hon kunde så hon fortfarande nådde botten. Står där och vevar med ena framtassen oci piper i frustration att hon inte når dummiesen. Hon har ALLLTID gjort så där, vi har provat bära ut henne och låta henne simma in och hon KAN simma men har aldrig vågat kasta sig ut från att stå på botten till att simma. 

Så då gick Isak ut och lyfte henne under magen och då börjar hunden simma ut mot dummiesen, plockar in den i munnen och kommer in med den till mig. Jag så paff att jag var tvungen att prova kasta ut den en gång till, då simmar hon ut och hämtar den igen :)

Så i går var vi ner till ävlen så dem skulle få bada, provade kasta ut en dummie till Tile, hon gjorde som hon alltid gjort stod där och vevade med tassen. Då gick jag ut och följde bara med henne till dummiesen, rörde varken henne eller dummiesen och då simmade hon ut och hämtade den sen kastade hon sig i vattnet resten av gångerna.

Idag var vi återigen i hampen och nu hann jag bara ta av henne kopplet sen hade hon kutat i vattnet och simmat :)

Jag blev så glad i mitt matte-hjärta. Hur ska det gå med en retriever som inte ville simma, men hon behövde mogna och fylla 10 månader ;)

Var ju till veterinären igår med lilla Ättan-plättan, veterinären drog, slet, böjde och klämde. Hon hittade INGET tecken alls på smärta. Han reagerade exakt lika på både höger och vänster. Så hon trodde det kunde vara en liten muskelbristning och i och med att han växer så gör det lite extra ont. Så han fick medicin och är satt på sträng vila i 14 dagar.

I morse var han stel efter veterinärens behandlning men på eftermiddagen har han varit helt fri från haltningar. Han gick klockret :) Så det känns jättebra att han svarar så bra på en sådan liten medicineringsdos han fick.

Sen fick vi en annan sak som vi måste göra av veterinären, dra ner på MATEN :P Lilla grisen börjar bli tjock, han vägde 22,3 kg hos veteterinären :P Haha, vilken knubbis, nä så nu ska han ner några kilo men han ÄLSKAR ju mat och är alltid hungrig, sen är han så otroligt söt så då vill man ju skämma bort honom :P


Ikväll ska jag upp på klubben igen och träna med Tile och Libra :)


Tile i "fritt följ" :)








/Sanne Johansson

Lydnadsträning och Ättan är bättre!

Idag åkte vi till Skellefteås Brukshundsklubb, vi vär där igår också, så att Tile ska få nosa av området och få en positiv bild av att vara där innan hennes första tävling nästa helg :)

I går var Tile ÖVERTAGGAD och hoppade på mig när vi skulle gå fot, vilken härlig känsla :) Att ha en hund som ÄLSKAR fotgåendet :)

Idag var Tile en gud på planen, helt fantastisk, orkade hålla i positionen, trots mkt svängar och stopp. Hon gjorde "hoppet" helt felfritt, läggande och ställande var underbara :) Platsliggningen gick så bra som jag förväntat mig, att hon lyfter på huvudet ibland men sen lägger hon ner det igen :)

Det enda jag måste träna på är att få henne att skilja på "läggandet" och "ställandet", samt att kunna sätta sig när jag kommer tillbaka från läggandet och platsliggningen, då hon ligger med huvudet mot backen när jag kommer tillbaka sätter hon sig inte direkt utan jag måste säga "sitt" två ggr. Men det är SMÅsaker :)

Ättan är förövrigt mkt bättre iaf, inte helt hundra. Så jag HOPPAS att det inte är något speciellt, veterinären i morgon får väl utvisa vad som gäller. Veronica nämnde att det var en som mailat om honom, så vi får väl se om han flyttar snart :( Sorgligt!


Jag och Tile går "fritt följ" :) Hon ÄLSKAR att göra det :)


Tile på en platsliggning, har lärt henne att lägga huvudet mellan tassarna, så sööööööt :)

Här kommer två filmer, en med ställande under gång och en med läggande under gång :)

http://www.youtube.com/watch?v=Gi_ZUYN3YUM

http://www.youtube.com/watch?v=x3tcISMm19o



/Sanne Johansson

Ättan halt, Tile urfälld päls och Libra mår bra :P!!

Ja det är lite ombytta roller just nu, Ättan är halt på höger fram, har kännt och klämt och böjt i leder och annat men han säger ingenting, och visar inga som helst tecken på att det skulle göra lite ont. Masserade hans muskler och då somnande han! Det syns ingenting när han går men när han travar så linkar han fram.

Ringde till veterinären idag, dem skulle se om dem kunde trycka in honom i morgon eller på onsdag. Dem hade tydligen ont om folk och många sjuka djur! Men hon sa då att det skulle bli koppelprommenader och helst bara ut och kissa. Börja bära honom i trappen igen (han väger nästan 20 kg nu så det blir tungt, men vad gör man inte).

Jag ska tydligen inte ha hund, dem blir bara sjuka av att vara hos mig. Jag tycker jag gör allt rätt, är skit-nojig över allt och är extremt noga med mina hundar. Sen ser man folk som inte bryr sig nämnvärt, dem motionerar knappt dem och dem får ändå ha friska hundar. Orättivst, eller har jag gjort något så Gud måste straffa mig för varje hund? Libra, ja höften, Tiles tand, och nu Ättans framben..... Alltid är det nånting.

Sen får jag skitdåligt samvete, för det är ju hos oss som han blev halt men det är än så länge Veronicas hund. Känns jättejobbigt OM det nu skulle vara något allvarligt. Men jag kan inte komma på att han gjort något, eller busat för hårt eller stukat sig eller liknande... Vi får väl hoppas på en stukning eller växtvärk. Annars dör jag av skam!

Tile är helt urfälld i pälsen, ser jättefult ut och hon ska ställas i helgen :P Haha det blir ingen utställning typ, om Ättan haltar och Tile är dålig i pälsen :P

Annars är det 2 veckor kvar tills lydnadsdebuten och Tile har hittat tillbaka och älskar att träna igen, hon hade en liten svacka :) Men nu känns allt bra, hoppet är väl det enda som vi måste träna mer på :)

Libra mår faktiskt bra, det är inget med henne just nu, vilket känns jätteskönt :)

Jag och mina bröder + martin och Isak åkte med Tile till ett ställe där vi skulle skjuta på lerduvor. Jag lyckades äntligen börja träffa :) Tog med Tile så hon fick prova vara med på skott och hon blev HELT galen, hon skulle bara ut på fältet och söka lerduvor. Det var precis som hon fattade att efter skott är det jobb som väntar. Hon blev inte galen på ett dåligt sätt, utan ett brasätt. Hon ville jobba och visade verkligen att hon är en äkta apportör :) Så hon är absolut inte skottberörd :)


Min fina Tile-bus :)




/Sanne Johansson

RSS 2.0