Valborgsmässoafton





Lite utställningsbilder på mina 2 älsklingar!! Libra är finare än någonsin och Tile är också supertjusig, men som det ser ut just nu kommer jag inte kunna ställa någon av dem :( Känns ju lite trist, men jag HOPPAS innerligt att hennes tand rättar till sig, som Gittan och Ingela sa, har jag inte haft nog med otur snart?

Dem har iaf fått bada i älven idag vilket var VÄLDIGT uppskattat :) I kväll blir det lugnt med grillning så hundarna får vara med oss hela kvällen :)

Det blev lite ändrade planer, Anja kommer redan på lördag, hon följer med Helen upp på utställningen så en dag tidigare än beräknat men ganska skönt för då slipper jag stressa på söndag för jag har jaktkurs i yttervik klockan 14 :)


Annars får man önska er alla en trevlig valborgs :)




/Sanne Johansson

FIIIINALYYYYYYYY!!!

YEEEEE-HEEEES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÄNTLIGEN en bra bajskorv! Vet inte om så många andra runt omkring blir så glada över en bjaskorv men i morse blev då jag det, helt perfekt, inte det minsta missfärgad eller lös, bra size och allt!!!!!

Bara för att det är bra väder eller:P? Det är första gången hon bajsar bra på 10 dagar! USCH vad skönt!

Nu ska vi bege oss ut i skogen och fira med en härlig vår-prommenad :)


See you!

Uppdatering med lite bilder från skogen och ett besök hos gråhundsvalparna i Kåge...


Libra får sig en genomkörare med den införskaffade furminatorn


Libra och Tile har en tendens att dra sig till allt vatten som går att hitta


Tile busar i vattnet =)


Vattentokarna ;)


Libra mitt i en tvärvändning



Libra ute på fågelsök


En av Zorbas valpar..., inte bara lite söt heller ;)


Matdags för alla fem valparna som nu är 10 dagar gamla







/Sanne Johansson

Jäkla SKIT!!!!!

Ja rent ut sagt jäkla SKIT, i bokstavlig bemärkelse!!!!!! Usch vad sur jag börjar bli nu, Tile bajsar fortfarande rinnskit!
Var till veterinären idag och fick något som hette diarsanyl, någon pasta samt ett intestinal-foder som vi ska ge, och har hon inte blivit bra på 3 dagar så ska hon få antibiotika... jag börjar vara jäkligt less på denna skit just nu! I morse var då inte bajset grönt iaf, snarare oranget pga morotspurén.

Jag frågade även veterinären ang. Tiles tand och hon trodde INTE att de skulle växa till sig, hon sa att man får ju inga 1:a pris på utställning men många hundar kunde leva med det så, eller så får vi slipa ner den eller dra ut den.... jäkla SKIT en gång till, jag vill ju ställa ut. Nu har jag 2 hundar hemma som inte går att ställa ut... :(
Jag hoppas innerligt att veterinären har fel och att dem är lika dåliga som dem alltid varit så jag återigen kan överbevisa dem!! Det har ju blivit mkt bättre sen från början!

Har köpt en "FURminator" som kom med posten igår, alltså en kam som drar ut löspäls på hundarna, alldenna gråa pälsen som ligger kvar och som i stället samlas i hörnen hemma eller i sängen. Den var helt UNDERBAR!!!!!! Fick bort jättemkt grå päls på Libra, nästan lika mkt så jag kunde bygga en ny Tile :) På Tile fick jag inte bort lika mkt för hon fäller inte nu men det gör Libra som tusan så detta var ett JÄTTEBRA köp, kan VARMT rekommendera den till ALLA flatägare, vet inte hur bra den är på andra pälsar och raser men på alla hemsidor jag läst om den har den fått superbra kritik från alla med olika raser. Den kostar visserligen en slant men det är det värt!!! Dem blir så otroligt fina i pälsen och man slipper springa omkring och plocka tussar överallt :) Finns på www.canis.se :)

Annars hoppas jag att bilburen jag beställt ska komma nu till veckan om vi ska hämta Anja på söndag :)

Såg nu på Veronicas hemsida att en tjeje skulle komma och kika på hanarna nu på lördag, jag hoppas inte att hon tar min lilla älskling, för jag vill hinna träffa honom en gång till iaf! Helt otroligt att en valp kan fastna så bara "kaaaboooom" i huvudet på en:) Min lilla "Ättan" :)

Dessutom har jag nu hört av mig till Nordic om att få bli återförsäljare av deras färskfoder! Har bara hört bra om det och dem få gånger mina vovvisar har smakat har dem älskat det. Dessutom finns det ingen återförsäljare i hela västerbotten eller norrbotten så jag hoppas att dem godkänner min ansökan :)

Har även hört av mig till SSRK om dem behöver en valpkursinstruktör, det börjar nämligen klia i fingrarna i atthålla i kurser nu!

Måste lära in att Libra ska sitta på pipa, det hade vi i läxa tills nästa kurstillfälle på jaktkursen så det måste startas snart :)





"Snääälla Sanne, får inte jag följa med dig hem"? OJA :)


Jag vill ha dig min lilla gosse :)



Snygg-Anja som kommer på söndag :)



/Sanne Johansson


Trimning och bajs!

Ja tydligen var det inte bara Tile som är lös i magen utan Veronicas valpar + Anja hade sprutbajs :P Tile har inte blivit bra än, vart inte ett dugg bättre efter canicuren!! Så då vet vi att det är skit!

Så idag har hon inte fått någon mat alls och i morgon blir det ris med kokt torsk eller fiskbullar.. hjälper inte det och hon inte blivit bra snart så får jag ringa till veterinären!! För så här kan man ju inte ha det!!!

Anjas valpar var nog dem sötaste jag någonsin sett och speciellt en hane som jag verkligen fastnade för :) Han med det vita strecket fram på bröstet som ser ut som en 1:a och som kom först i Anjas första kull :) Om jag skulle haft han skulle han heta "Ättan" :) Han var bedårande söt och hans huvud stack verkligen ut ur mängden, lugn som en filbunke och jättegosig!! Ja drömma kan man ju alltid :) Hoppas han får ett jättebra hem annars kommer jag och kidnappar honom :)

Anja såg ut som en tik som haft 12 valpar, mager och tissarna hänger :)  På söndag nästa vecka, den 3:e maj flyttar hon hem till oss :)

Fick även träffa Libras bror, Zingo som var där och skulle jucka på Tile hela tiden!! :P




"The one" ;) Min lilla favorit, kolla in huvudet :)


"köp mig, nej välj mig, eller mig.. " :) Såååå söta :)



Sööööta






/Sanne Johansson

Tile lös i magen....

... ja enda sen jag avmaskade Tile och Libra och Tile varit lös i magen, har provat fasta henne en dag och sen gett ris, men det funkade inte så nu gick jag och Libra upp till veterinären och köpte "Canicur", stora jäkla tabletter som dem ska äta 3 stycken av 4 ggr, alltså 12 jättetabletter.
Ingen mat, bara vatten, sen får man koka grötris och torsk till henne ett tag så hennes mage blir bra igen :)

Jag drömde i natt att jag skulle på utställning, när jag kom dit var ringen pytteliten och alla hade redan kommit så jag fick knappt någon plats, sen hade jag tappat bort mitt utställningskoppel, Tile satt i buren och skrek för hon ville inte vara där och jag hade tappat bort Libra, sen ska ju valparna in först så jag kände mig något stressad, som TUR var det bara en dröm och jag hoppas inte det kommer hända i verkligheten:P

Jag och Tile har börjat träna ganska ordentligt nu med linförigheten, det går jättebra, skulle bara vilja ha henne lite närmre mig, hon kan ta ett steg för långt ut. Men hon håller ögonkontakt hela tiden, men går jag lite fortare så hamnar hon efter, belönar bara famåt men får henne inte framåt ändå... ja det är ju några månader kvar tills debuten så jag hoppas att poletten trillar ner snart :)


Nu kräktes Tile nyss, hon gör det när man inte ger henne någon mat på ett tag... stackarn, hoppas hon blir bra snart!

Har börjat kika lite på vilken dag som ska bli tävlingsdebut för mig och Anja, hittade en tävling i skellefteå 12 juni, så om vi får hem henne nu i början av maj så har det gått 11 veckor den 20:e maj från det hon fick bäbisarna om jag räknat rätt. Min födelsedag och allt :) Så då har jag nästan hela maj och nästan halva juni på mig att lära känna henne och träna så alla moment sitter :)  Vi siktar på det men får känna hur den känns när hon kommer hit :)








/Sanne Johansson

En valp död.....

Idag ringde Isaks pappa och berättade att en av valparna, en tik, hade dött och försvunnit. Förmodligen har Zorba ätit upp den, inte för att jag vet om detta är vanligt men det hade hon nog gjort ändå för den är helt borta.

Idag gick jag och Libra en långprommis, från oss till myckle, kanske 8-9 kilometer :) Skönt väder och bra bok i lurarna :)

Igår var vi ute och tränade lydnad, mest linförighet och sen gick vi och köpte glass, riktigt skönt att man kan vara ute senare på kvällarna nu!

På tisdag ska jag följa med mamma som ska vaccinera Dobby och Max så får veterinären kolla på Tiles tand och se vad dem tror, om det kommer växa till sig eller om vi måste dra ut den! Vore ju surt att behöva dra ut en huggtand, då är ju utställningskarriären körd iaf!

På söndag ska vi ner till Vännäs och få Tile trimmad av Veronica, hälsa på alla 12 valpar som då är 7,5 vecka gamla, tror ni man kommer vara sugen att stoppa alla i bakluckan på bilen och sno med sig dem hem :)?


En av Anjas valpar när vi var ner sist, söt som socker :)





/Sanne Johansson



Zorbas förlossning

Idag vid kvart över 11 på förmiddan fick vi ett telefonsamtal som sa att Zorbas valpar var på gång.
Så vi lämnade våra hundar i Myckle och begav oss mot Kåge, innan vi hade kommit fram hade hon hunnit föda 2 st tikar.
Just nu har hon fått 5 sammanlagt, 3 tikar och 2 hanar. Men det verkar som det är mer på gång!!

Fortsättning följer!!

Uppdatering: kl 16.13 kom det en hane.

3 av varje kön och nu verkar det vara lungt, så med största sannolikhet kommer det ingen fler.














2 veckor kvar till utställningen..

.. och Tiles tänder är inte braän, jag funderar på att ringa veterinären och låta dem titta på det för nu börjar tandköttet vara irriterat pga tanden som växer upp i det :( Jag vill ju inte behöva dra ut en canis-tand heller :( Ingår det i "doldafel-försäkringen"?

Igår så blev Libra trimmad och badad i en ny såpa som jag fick av Lena som jag hjälper med apporteringen på hennes labbe. Hon vart SUPERMJUK i pälsen och den glänser, sen blev trimningen jättebra, den bästa jag gjort. Det känns som bra att trimma Libra för hon ska liks väl inte ställas ut så då finns det ingen press så hon blir en bra läromästare i även detta :) Fin blev hon iaf, luktar gott och pälsen glänser :)

Avmaskade även hundarna i förrgår, Tile hade spytt för någon dag sedan pga något skit hon stoppat i magen ute, så det var lika bra att ta båda två på en gång. Dem blev lite dåliga i magen bägge hundarnaefter avmaskningen men det hör kanske till?

Har fått veta att det blir problemhundskonsultsutbildningen iaf :) Längtar som en toook :)

Som sagt 2 veckor kvar till utställningen i skellefteå, över 250 hundar var anmälda tror jag, Tile ska debutera i valpklass 2 :)

Började även jaktkursen i torsdags med Libra. Men jag tycker inte om hans metoder, det var mkt "man måste dominenisera hunden" "bli arg så den fattar" m.m.m. Jag gillar INTE sånt skitprat.

Men jag kan ingenting om jakten med en retriever så jag får stå ut och göra det på mitt eget sätt, måste ju iaf lära mig hur momenten går till m.m. :)

På lördag åker vi ner till Veronica och tittar på valpar, får Tile trimmad samt prata massa strunt :)

Nä nu ska jag packa lite saker och sen åka till myckle :)



SötLibra :)




/Sanne Johansson

Risberg risberg ... :)

Ja då var vi hemkomna från risberg, nyduschade och slängt ut alla kläder som luktar grillrök, skoter och kläder man sovit med på på natten :P

Vi kom väl dit kring 14 i lördags, solen hade börjat lysa och det var underbart väder, dock ville inte värmen infinna sig innanför dörrarna, så jag sov med långkallingar, 2 linnen, en polotröja, täcke samt 2 filtar så jag inte skulle frysa :P Vi satte t.o.m in kupévärmaren i rummet och stängde dörren så det skulle vara lite varmt när vi skulle sova:P

Hundarna fullkomligt älskade att få vara där, dörren står öppen så dem kan springa in och ut bäst dem vill, det kommer inte heller några bilar och det är massa öppna ytor så dem trivdes veeeerkligen :)

Vi har kört skoter, grillat, ätit fantastiskt god mat, degat i solen, gått promenader, trampat igenom snön och skrattat en massa :)

Så nu har vi 2 stycken otroligt trötta flattar här hemma :) Dem har fått mat och nu sover dem som klubbade :)


Otroligt snygga Libra poserar framför kameran, synd jag inte får ställa ut henne för nu är hon finare än någonsin :)


Jag har lyckats trampa igenom snön, det var ganska djupt och det hände mer än en gång :)


Kan det bli bättre:P?


Isaks mamma och isaks pappa, don´t even ask ;)


Haha JA jag har filt på mig när vi ska äta middag, det var kallt inomhus :P


Lillgumsan (Tile) har hittat sig ett fynd, en älgklöv och den var inte lätt att bära men har man viljan så går det :)


Hiiiimmelriket :)


Libra hittade sig en klöv hon också, så då tänkte hon försöka stoppa in hela i munnen så ingen annan kan smaka :P


Yeah :)


Tjooompen känner lukten av hamburgare :)


Hamburgare på muurikkan ;)


"Ge oss hamburgare nuuuuu" ;)


Nike hade hittat en rådjursklöv som Libra här tagit över ;)


Två slagna hjältar :)


Allt som allt, en heltrevlig påsk  :)



/Sanne Johansson

Mätning av hundarna :)

Vi är nu i kåge och ska äta mat här. Isaks pappas gråhund, Zorba är på smällen så hon är tjockis, vi hoppas på 7 valpar ;)

Isaks pappa har även mätat Libra och Tile, Libra var 56,5 cm hög och Tile 54,5 cm drygt så det är bara 2 cm som skiljer dem åt nu. Vi plockade även fram vågen för kontroll av Tiles vikt, den stannade på 23,4 kg!!

Annars så ska vi nog firas påsk i Risberg med Isaks föräldrar, skönt att bara kunna släppa ut hundarna utan för huset så får dem springa som tokar och man behöver inte vara rädd för att det ska komma bilar :)

Annars får man passa på och önska Libras halvsyskon grattis på födelsedagen, 4 år och snart fyller Libra 2 år. Tiden går fort när man har roligt ;)


Tile tigger tårtbotten av Isaks mamma :) Så sööööt :)


Jag har många beundrare medans jag skär upp fläskfilén:)



Libra verkar något sugen på en tallrik full med fläskfilé;)



Här är tjocka Zorba som beräknas valpa under v 17:)


/Sanne Johansson

Kunde inte hålla mig längre...

Nä, jag kunde inte hålla mig längre utan var tvungen att kika på Tiles tänder. Det ser faktiskt MKT bättre ut än vad det gjorde innan. På högra sidan växer tänderna precis som dem ska och på vänstra sidan ser det ut som det gjorde på den högra förut så det ska nog ordna sig, så nu är det bara överbettet som ska ordna till sig :) Vi hoppas på en mirakelvändning till skellefteåutställningen :)

Annars händer det inte så mkt, har beställt en bur till bilen, äntligen. Så Libra inte kan hoppa fram längre, dubbelbur med botten och mellanvägg och två dörrar. Blir bra sen när Anja kommer också tror jag :)

Dem ringde från studiefrämjandet idag och vi ska börja en jaktlydnadskurs i mitten av april med SSRK, jättebra att kurserna äntligen börjar ta fart så man får komma igång med jakten, det är där jag inte vet hur jag ska gå vidare men jag VILL så det ska bli jättekul :)

Besöket hos Johanna var väldigt givande och självklart jättekul att få träffa henne igen :) Jösses vilka fina lokaler hon har fått tag i :)

I morgon fyller Anjas valpar 5 veckor, kan tänka mig att det börjar bli full rulle. Det finns fortfarande valpar kvar att tinga så är någon sugen på en mycket lovande valp från världens goaste Anja kan ni gå in på www.alljaktens.se där finns all information telefonnummer :)

I morgon är det jägarexamenskurs igen, jag tycker det är riktigt kul faktiskt, roligast är Dick när han berättar sina historier :)

Solen skiner då idag iaf, men det är väl bara "fake-vår" som tidigare, det har varit fint en dag med sol och det töar och smälter för fullt sen nästa dag är det grått och disigt sen börjar det snöa igen, så har det hållt på nu jättelänge. Så NU vill jag faktiskt ha vår, så man äntligen kan få ge sig ut i skogen och spåra!

Libra mår som en prinsessa och jag märker absolut ingenting från operationen, förut var hon lite stel och tog lite kortare steg med det opererade benet men nu är hon 100 återställd och älskar att springa som en tok och leva loppan :) Det är så SKÖNT, tänk för ett år sedan var operationen ogjord, jösses vad jobbigt det var då. 

8,7 grader visar våran temp, men då är den något för varm, men det är plusgrader iaf :)



Om man äger flat så ska man inte lägga sig ner på golvet såvida man inte vill bli ordentligt upp-pussad :)



/Sanne Johansson 

Tiles förbaskade tänder!

Ja är det inte valptänderna det är något fel på så är det dem nya, en huggtand växer rakt upp i tandköttet och alldeles för långt bak så den hamnar bakom den övre. Så nu har jag bestämt mig att inte titta på det på en vecka och se om det blivit bättre för annars tittar jag typ 20 gånger om dagen och hoppas på en förändring! Hon verkar då inte lida av det. hon äter och biter bra ändå :P
I morgon ska jag och mamma åka ner till östersund och hälsa på Johanna och hennes hunddagis där :) Ska bli intressant och se hur dem har det :)

Har lärt Tile att när jag säger "plats" då ska hon ligga ner och ha huvudet mellan tassarna, hon är JÄTTEDUKTIG nu, ska ta och filma det och lägga ut det på bloggen sen när jag kommit underfund med hur man gör :P

Vi gick en ganska lång runda idag med vovvarna, dem tycker det är jobbigt att springa i djupsnön nu när den är så tung :) Bra träning ;)

Dem ringde från studiefrämjandet i går och frågade om jag ville gå en eftersökskurs som jag anmält mig till för jättelänge sen och JA det vill jag mer än gärna, så 15,16,17 maj skulle den bli av :) WIiiiiiieee! 

Jst nu vill jag bara att snön ska försvinna så man kan börja träna utomhus ordentligt och dessutom SPÅRA!!! Har längtat hela vintern och är supersugen :)

Nä nu ska jag iväg och träna fotboll (nope jag kunde inte hålla mig borta, 4 månader klarade jag mig utan det)



Dobby, det lilla matvraket försöker komma på hur han ska kunna komma åt sophinkarna bakom luckorna :)


/Sanne Johansson 

RSS 2.0