Öroninflammation

ÅÅÅÅÅååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå
......Libra har fått öroninflammation, var till veterinären idag, 600:- i sjön! Men som veterinären sa "Hon har då kommit till rätt ägare". Många hade kanske redan givit upp....

Jag har dessutom inte fått mina pengar från försäkringskassan, dem skulle ha kommit i torsdags! Så jag blir så sur för jag kan inte göra nånting alls!


Sen kollade jag i Ättans mun idag, han har ju också överbett, får väl se hur det rättar till sig snart då han börjar tappa tänder!

Funderar på om jag ska sitta och börja trycka på Tiles tand varje gång jag sitter framför TV:n då kanske den rättar till sig!

Ja jag vet inte vad jag ville med det här inlägget, bara HOPPAS att min jäkla otur med Libra snart ska vända.........





Söta Tile :)



/Sanne Johansson

Avslutning jaktkurs m.m.

Jag har sagt upp mig från mitt jobb,jag vantrivdes som fan haha, så nu är jag arbetslös igen! Dumt kanske vissa tycker, men när man redan efter 2 veckor vill sjukskriva sig pga man mår dåligt av att vara på jobbet så är det nog så att det var bäst det jag gjorde. Det är inte arbetskamraterna som är problemet utan alla är superhärliga människor utan själva jobbet som är otroligt påfrestande. Att sitta 9 h om dagen och bara lyssna på sura, missnöjda och upprörda kunder drar ner mig och jag blir själv väldigt nedslagen och negativ och jag är INTE en negativ människa. Jag beundrar dem som har mer skin på näsan och kan sålla bort sånt men jag är en känslomänniska och klarar tyvärr inte av det.

Så nu har jag återigen massa underbar tid med mina vovvar :)

Idag har vi varit i "hampen" och badat med alla vovvarna, det var så pass varmt i vattnet så man kunde bada själv, så den här gången tänkte jag att Tile bannemej ska lära sig simma!! Hon brukar sjunka som en gråsten annars! Hur gick det det? Jo ganska bra, men hon plaskade i vild panik till en början och använde sig inte utav bakbenen alls men efter ett tag gick det mkt bättre. Men hon går fortfarande inte ut på djupt vatten själv utan man måste dra med sig henne eller lyfta ut henne där hon inte bottnar :P

Efter det hade vi avslutning på jaktkursen, vi gjorde ett "mini-workingtest" och Libra var SUPERDUKTIG :) Efter Libra kört satte jag in henne i bilen så hon inte skulle vara för nära skotten då hon är skottberörd. Tile och Ättan brydde sig inte alls om skotten, dem var bägge lugna som filbunkar så det var jättekul och se. Sen när vi grillat och ätit så fick instruktörernas labbar hoppa i sjön där vi befann oss och Ättan "trillade" i och satte efter dem. Haha ett riktigt litet vattendjur, han tyckte det var skitkul och simma och blev helt galen sen när han kom upp, sprang omkring och rullade sig som en tok haha :) Så söt han är!!! Så den som köper honom får då inga problem med skott eller vatten :)

Libra reagerade som hon brukar på skott, drar ner svansen och vill springa till bilen och bara ligga där. Så det måste tränas på, dock är det SVÅRT att träna bort skotträdsla och det tar oehört lång tid och chansen för "återfall" är väldigt stor.

Nu är alla kurser klara så nu ska jag ta och börja med projektkurser och projekthund, har hittat med hjälp av Lena en labbe som var rädd för gångare med stavar som ska bli kul och jobba med om ägarna fortfarande är med på det :)

Sen ska jag nu satsa stenhårt på lydnaden och viltspåret på Tile, då hennes debuter för bägge inte är allt för långt borta och lydnaden är jag egentligen inte orolig för, inte för hennes del för hon tycker det är så otroligtkul utan mer min egen del. för att jag ska få tummarna ur röven och verkligen ge henne den tid och förtjänar så vi kan gå ut på planen och göra bra saker :)


Libra hämtar in dummiesen i "hampen" :)


Libra, Ättan och Tile ÄR retrievrar och älskar vatten, även om det kommer från vattenspridaren ;)


Libra posar snyggt :)


Tile visar upp sin blöta fina päls :P


Sen var det snygg-Ättans tur att visa upp sig :)






/Sanne Johansson






Jaha, då var vi där igen då.....

mmm.... mamma plockade ju stygnen på Libra igår, det såg jättefint ut såret och det såg ut att ha läkt riktigt bra på dessa 10 dagar som dem suttit. MEN i dag upptäckte Isak att såret har gått upp igen :( Och nu är det öppet och varar så Isak får åka med Libra till veterinären IGEN i morgon och se om det ska sys om eller hur vi ska göra och sen måste det ringas till strömsholm och höra om hon ska fortsätta att äta antibiotika...... JÄKLA SKIT SKA DET ALDRIG TA SLUT?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!??!

Stackars min fina älskling som måste stå ut med allt mellan himmel och jord!!!!! Har iaf tvättat rent såret men det kommer fortfarande var ut ur det och det är inte torrt och fint som man hoppats efter 10 dagar ihopsytt!!!!

Vi har köpt ett utställningstält tillsammans och tyvärr så måste jag prioritera Libra så veterinärbesöket kostar lite men Helen, du får pengarna till veckan!

Annars har jag tänkt göra anlagsprovet i viltspår med Tile i slutet av juli, sen är det ju lydnadsdebut för henne 15 augusti här i skellefteå som gäller. Har kört ganska mkt fotgående och nu tycker Tile typ att det är det roligaste som finns så det är kul:) Ställande under gång är också något som går riktigt bra, hon är så söt för hon tvärstannar och står där och viftar på svansen och väntar på godisen som kommer bakom henne :)

Funderar på om man skulle filma och lägga ut på bloggen men jag vet inte hur man gör, än iaf :P









/Sanne Johansson

Midsommarafton i bilder


Libra hänger med slipsen:)


Ättan och Hugo


Ättan gräver och undersöker...


och efter de börjar man se ut såhär:)


Ättan tuffar till sig mot den något äldre Vorstehvalpen Dobby


Ättan delar stol med Dobby!!


Jag är en cooling, säger Ättan


Eva får sig några flattepussar:)


och så här trött blir man efter en midsommarafton i Myckle=)

BIM x2

Ja då var Vännäs-utställningen över. Tile blev BIM bägge dagarna, hennes motståndare var en ursnygg hane som var väldigt mkt mer färdig i kropp och rörelse än henne så det var inte mer än rättvist :)

Regn var det idag men i går var det bra hundväder :) Supertrevligt var hela tillställningen, god mat hemma hos Veronica som Thomas skämde bort oss med och en massa prat alltid lika trevligt :)

Träffade även Sussie och det var också jättetrevligt :) Sen sprang jag på Lina och Sussie från instruktörsutbildningen JÄTTEkul och träffa er :)

Tile fick bra kritik i går, men idag tyckte den norska domaren att hon var lite "mjuk" i ryggen eller vad man ska säga :P haha jag fattar ingenting, hon har ju typ spikrak överlinje :P Jaja så är det väl ibland :P


Snygga Tile bus :)

Grattis också till mamma Luna som blev BIM-veteran idag med CK :) Snyggmorsan :) Grattis till Helen med snyggmaskot som behöver special-balsam och mindre mat haha :P Men största grattiset går till Sara som fick cert med sin tjusiga Ozzy (stavas det med "Z" :P?)! Veronica var duktig handler :)

Tack iaf alla som var med under helgen, helt fantastiskt :)






/Sanne Johansson

Utställning m.m.

Ja i morgon bär det av till Vännäs och dubbelutställningen, badade Tile idag och sen blåste jag pälsen torr och hon fick värsta fluff-pälsen så hon ser ut som en hane :P Värsta grov haha :P

Var även tvungen att väga min 8 månaders valp som nu väger 28 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Haha vilket fetto :P Libra väger 25 kg och Ättan vägen 11,6 kg :) Dock har ju Tile betydligt grövre benstomme än Libra. hon är ju värsta slimmad och en liten nätt tik som mår mkt bättre idag :)

Nu haltar hon knappt alls, och Isak kom ju på den smarta ideén att hon ska ju faktiskt ha antibiotika om hon har någon chans till att bli infekterad, ett bredspektrad antibiotika som kostade på över 300:-!! Men så är det för bakterierna gillar nämligen metallen väldigt mkt :P 

Så efter 1,5 dags kur än så länge så har hon blivit mkt bättre!!




Min snygging ;)




/Sanne Johansson

Men ååååååå....

... ja min och Libras otur slutar nog aldrig! Den tjejen ska nog vara med om allt! Jag hade tänkt att vi skulle ta en skön långprommenad nu på förmiddagen, jag Libra och Tile. Vi begav oss ut och hinner ner till älven, då ska Libra bada och springer i och dricker lite vatten och plumsar runt, jag ropar på henne och vi springer en bit och busar lite, sen vill hon ner och bada igen och när hon sen kommer upp ur vattnet ser jag att hon haltar på höger framben.

Så jag springer dit och tittar och ser att det forsar ut blod ur ett sår just under trampdynan som är uppe på benet, typ "tummen". Jag sliter av mig tröjan och lindar den fort som tusan hårt runt Libras tass/ben och sen bär jag henne en bit tills jag inte orkar längre då får hon gå sakta, möter en gammal jobbarkompis som jag får låna mobilen ifrån (TACK  Jossan). Ringer Isak som kommer med bilen och vi åker upp till veterinären. Dem rakar rent, tvättar och syr igen skärsåret med 3 stygn, så på med bandage och nu är vi hemma.

Libra fick lugnande så hon sover nu, så nu är det fram med tratten igen och stygnens ska tas om 10 dagar. ÅÅÅÅÅÅååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå, tar denna otur aldrig slut? 
Stackars min fina duktiga älskling som måste genomlida allting. Min fina fina älskling. Hon är då iaf van att bli sövd och att åka till veterinären... om nu det är något positivt.

Så mycket för den prommenaden!!




Nu ligger hon här och sover lilla älsklingen med bandage om lilla tassen





/Sanne Johansson



_________________________________________________________________________________________

Uppdatering:




Ja, nu har vi tagit bort bandaget och Libra är jättesvullen och haltar fortfarande, som tur hade vi rimadyl hemma sen operationen som hon har fått så hon inte ska få ont iaf. Hon vill inte heller lägga ner tassen ordentligt utan sätter bara ner trampdynorna.

I helgen är det ju dubbelutställning i Vännäs, Tile ska ställas båda dagarna och Veronica sa att det ska spöregna :( Men kul ändå, ganska många hundar som var anmälda :)


Så här håller hon tassen!


/SJ

Problemhundskonsult, skogen med apportering m.m.

Jag är supernöjd över att jag valde att gå problemhunskonsultsutbildningen, jösses vad man lär sig :) Den här gången hade vi rädslor hos hundar och hur man ska behandla chock. Väldigt intressant för det finns mer och mer rädda hundar som behöver hjälp för dem går på tårna hela dagarna och kan inte slappna av.

Så nu måste jag sätta ut en annons på blocket om att jag letar efter en projekthund som jag ska träna i 7 timmar tillsammans med ägare.

Igår var vi ute i skogen och körde några enkla markeringar, samt lite utskick med ej synlig dummie :) RIKTIGT bra gick det, Tile sprang ut, hämtade dummiesen och kom in, satte sig framför mig med apporten i munnen och det har vi inte ens tränat på, snacka om att man blev paff :D Libras självförtroende har stärkts en massa och nu går det undan när hon ska hämta dummeisen, men det är fortfarande lite knaggligt med inlevereringarna. MEN det kommer att bli bra :D

Hade även lagt 2 spår, utan blod, Libra gick jättebra på sitt men Tile fattade inte. Så för henne får det bli blod nästa gång :)

Ättan fick vara med och han hittade en hög med älg-bajs, då var hans dag räddad :P

Alla vovvarna har varit lite krassliga i magen, lösa, ättan har spytt och libra rent ut sagt sprutade ut bajs. Men nu börjar det stabilisera sig :)
Libra löper för övrigt och har gått ner massor i vikt så hon ser ut som ett benrangel :P Men hon äter ändå :P













/Sanne Johansson 

RSS 2.0