Årsresumé och mål 2009-2010

Ja då har ett helt år gått, gud vad tiden gått fort. Det har hänt mkt samtidigt som det är mkt som jag velat göra som inte hunnits med men här kommer iaf en årsresumé samt lite mål som jag haft och mål som komma skall :)




Januari:
Jag blev arbetslös och gick hemma med vovvarna, Tile vara bara 4 månader gammal och det var mest grundlydnad som tränades samt kontakt, var på apporteringskurs för "hundskolan vision" där Libra blev lite halvförstörd och vägrade sen ta dummiesar men med MKT jobb och positiv inlärning så har det till slut löst sig. 

Silpa, mamma och Sörens vorsteh fick somna in efter att ha huggit efter lilla Tile och bitit Diva riktigt ordentligt.
 



Tile i soffan, inte så gammal och så otroligt liten ;)



Februari:

Påbörjade jag min jägarexamenskurs, har dock fortfarande uppskjutningen kvar. Jag och Isak firade 3 år tillsammans. Jag blev diplomerad hundinstruktör och hade världens härligaste avslutning med världens bästa tjejer! Jag köpte även mina första vinterskor EVER :P!!! Köpte även den bärbara datorn.


Hela instruktörsgänget ;)


Mars:

Mamma och Sören hämtar hem en liten söt chokladbrun vorsteh-valp som fick namnet Dobby. Var även på VÄRLDENS bästa kurs för Niina Svartberg, 2 dagars med praktik ena dagen och tävlingspsykologi andra dagen. Tile var på sin första utställning och blev BIR-valp samt BIS-4 men väldigt fin kritik.


Niina håller föredrag om hur man ska förbereda sig själv inför tävling


April:

Jag fick vara med om min första valpning i hela mitt liv, Isaks pappas gråhund födde 6 valpar men bara 5 överlevde. Var och hälsade på Veronica då Anjas valpar var små och blev förälskad i lilla "Ättan".


Alljaktens I'm The One "Ättan"




Maj:

Anja flyttade hem till oss men det funkade tyvärr inte så 2 dagar senare fick hon åka hem igen. Tile ställdes ut 2 gånger, blev BIR-valp och BIS-3 i skellefteå och BIS-valp II i umeå på Club Showen. Efter Club Showen fick lilla "Ättan" följa med oss hem och bo hos oss tills rätt ägare skulle dyka upp och ingen var lyckligare än jag :) Libra fyller 2 år.


Tile blev BIS-3 i valpklass :)



Juni:

Libra skar upp ett sår ovanför tassen som gick upp trots att det varit sytt. Började apporteringsträning med Tile. Tile blev utställd i Vännäs och blev BIM-valp x 2. Libra fick även öroninflammation.


Jag, Tile, Ättan och Libra



Juli:

Ett år sen operationen på Libbe, allt har gått över förväntan och hon ärhelt återställd. Jag och Tile tränar på inför lydnadsdebuten. Mkt bad i hampen hann vi med.


Jag och Libbe, nyopererad stjärna för ett år sedan i juli



Augusti:

Ättan haltar och blir röntgad men inget fel visas. Tile skulle egentligen debutera i Lk1 men då bestämde sig unga damen för att bli vuxen och första löpet var ett faktum 3 dagar innan tävlingen.
Ställde Dobby som nu hade hunnit bli en stor valp i Skellefteå och där vann han valpklassen och blev BIS bland 12 valpar. Tile simmade för första gången nu, 10 månader gammal så trillade poletten äntligen ner.


Dobby på förstaplatsen :)



September:

Ättan fick flytta till Sundsvall till det perfekta hemmet :) Isak sköt en jätte-älg. Tile gör sin lydnadsdebut i Piteå med 2 0:or så slutade det med ett 3:e pris. Annars finfina poäng övrigt och en 9:a på helheten :)


Isak nöjd med sin jätte-älg :)



Oktober:

Tile fyller 1 år och ställs där ut på sin 1-årsdag första gången officiellt i Sundsvall SKK, det slutar med Junkl 1 Junkk 1 HP. Libra spårar upp ett rådjur som sprungit iväg men som blivit skjutet på, det fixade hon med bravur! Tile plockar sitt 1:a pris i Lk1 i Skellefteå med hel 193 poäng och lysnade ord från domaren :) Vi börjar genast träna inför Lk2:an. Vi flyttade till nya lägenheten i huset bredvid vårat.


Tile nöjd med sin rosett och buckla




November:

Tile och Libra blev påkörda och jag trodde att jag skulle dö av skräck, som tur var så hände i princip ingenting med dem förutom lite ytliga sår. Tile CHOCKAR mig totalt genom att genomföra ett fullständigt enastående program i Lk2:an och plockar därmed ett 1:a pris även där med hela 184,5 poäng trots bara 1 månads träning. Vilken tjej! Började även jobba på ett äldreboende.


Tile med sin fina silvermedalj!



December:

Varit hundvakt åt en stycken tollare och en stycken malle, mkt givande att ha andra raser än dem man är van vid! Julafton firades i både myckle och kåge. Det har snöat OTROLIGT mkt till hundarnas förtjusning. Tile kollas för diverse sjukdomar men hon verkar vara helt frisk bara en slö flat helt enkelt. Men NU när det är massor av snö  och hennes vikt äntligen börjar dala neråt så är hon piggare än någonsin och superladdad när det är träning i farten :) Hoppas det håller i sig.



Libbe, jag och Tile-tus :)









Mål 2009:

Mitt första mål med Tile var att åtminstonde starta henne i Lk1 men när väl 1:a priset var i hamn så kändes som ett förstapris i Lk2 som ett rimligt mål. Hon har ju varit helt otrolig och bara vid 1 års ålder redan uppe i Lk3:an.

Utställning, har ställt henne en gång officiellt, det gick mkt bättre än väntat då hon slog dem andra konkurrenterna i juniorklass dock utan CK men jag är helt nöjd. Har dock tappat suget inför utställning pga allt jäkla skitsnack vid sidan om ringen.



Mål 2010:

Jag HOPPAS på att vara uppe i Elitklass i lydnad innan året är slut då jag bara kommer köra Lk3:an tills jag fått mitt förstapris. Tycker LP-titlarna är fula :P Just nu tränar vi fjärren, inkallning med ställande och läggande samt sättande under gång och mkt FF med stegförflyttningar. Hon gör ett kanonjobb och jag ser framemot varmare grader ute så man kan börja träna ordentligt.

Utställning så ska jag ställa henne i mars i Piteå, det är väl det enda som jag tänkt på, vi får se hur det går på den utställningen och sen ta beslut om det blir fler utställningar för Tile eller inte.

Bruks, javad ska man säga. Jag kan INGENTING om bruks men sök vet jag är Tiles stora passion i livet och hon ser det som en belöning i sig att bara få söka efter grejer så jag hoppas att kunna starta i apellklass iaf men mest fokus kommer ligga på lydnaden.

Viltspår, jag har ju hoppats att det ska bli en SVCH av henne men för det krävs mer kunskap från min sida och fler spår, i år blev det bara 2 spår på hela spårsäsongen och dem klarade hon galant.

Jakt, ja jag ska fixa jägarexamens uppskjutning först och sen ska vi jaga på riktigt, inga prov utan praktisk jakt jag tror att Tile skulle älska det! Hon blir alldeles galen när hon hör skott, och då är det på ett bra sätt och hon vill bara apportera :)






Så såg vårat år ut och så här ser mina mål ut inför 2010 och jag HOPPAS även att vi ska få utökning i familjen av ytterliggare än hund men om det blir är fortfarande lite oklart.







GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!!!!





/Sanne Johansson








SNÖ!!!!!!

Jäklar vad det snöat idag!! Det slutar aldrig och dem stackars människorna som kör plogbilarna kör och kör och 30 minuter senare ser det ut som dem aldrig kört där. 

Men hundarna ÄLSKAR det, snön väger nämligen ingenting, ren och skär pudersnö och väldigt enkelt för hundarna att bara plöja igenom högarna och drivorna ;) Det braiga är ju också med den lätta snön så klibbar den inte fast under tassarna lika lätt :D!!


Libra, jag och Tile

 
Tiletuuuuus :D

Snööö :D


Ja tro det eller ej så är det JAG som ligger i snön, man ser huvudet och fötterna som sticker fram :P


Börjar närma sig 1 meter ;)






/Sanne Johansson

God Jul & Gott Nytt år!!!

Ja man får väl hälsa alla god jul och gott nytt år så här dan före dan före dopparedan :)

Har knopat ihop ett julkort i photoshop på Libra med massa snö :) Kul med photoshop tycker jag ;)










/Sanne Johansson

Snart julafton :D!!

Ja nu är det bara 4 dagar kvar till julafton! Inte för att det är något speciellt som jag längtar till, bara att få vara ledig, äta god mat/godis och vara med familjen och vovvarna ;D!

På hundträningsfronten är det väldigt lugnt just nu, håller på att fokusera på att få ner Tile i vikt så därför är det lite svårt att träna då jag använder mig av frolic som hon älskar. Frolic innehåller oehört mkt socker och färgämnen och är egentligen inget bra godis men hon älskar det och så länge hon är motiverad att jobba för det så får det bli så. Men just nu blir det inga frolicar, bara dietfoder och massa motion :) Hon verkar iaf piggare, springer mer och busar nästan hela tiden då vi är ute med Libra. Dem 2 är verkligen världens bästa kompisar och älskar varandra lika mkt som jag älskar dem :)

Jag har sökt om att få gå skola till våren, undersköterska. Trivs så ofantligt bra att jobba inom vården med äldre så det är gärna något jag fortsätter med! Vi får väl se om jag kommer in eller inte :D!

I går var det Isaks 25-års dag och vi hade gått ihop båda familjerna och köpt en systemkamera till honom :) Så den blev han glad över och det blir nog jättebra, det är så mkt roligare och ta kort med en sådan när det blir så himla bra bilder :)

Idag blir det då att slappa och ta det lugnt, se TV och stöka på :)






I våras när jag och Isak var ute med Libra, Anja och Tile :)


/Sanne Johansson

Söndag

Varit ute på en långprommis med vovvarna, ska snart ut på en till :) Bra med motion har jag hört och vovvarna följer mer än gärna med :)

I natt har Nike sovit nästan hela natten, det var först vid 7 som hon började vandra, då fick hon hoppa upp i sängen och då blev hon nöjd och sov tills vi vaknade ;) 3 stora hundar i sängen är trångt men det är KÄRLEK ;)

Allt har då gått jättebra med Nike-Pike, hon är helt suverän! För första gången känner jag mig hyffsat säker när jag går ut med hundarna mitt i natten, man vet att man har med sig Nike ;) Skulle det komma någon och jag bara har flattarna skulle dem antingen pussa på människan eller försöka få dem att dem ska klia dem på rumpan :P Nackdelen med retrievrar :P

Blev ingen totohallen i torsdag, inställt pga kennelhosta. Tydligen har jag hört att det fanns labbar som sprang runt och hostade på utställningen i umeå. Det är inte bara EN som blivit smittad utan MÅNGA, valpar, vuxna, hundar som inte ens ställdes m.m. Är människan så jävla rosett-kåt att man utsätter mängder av andra hundar för den sjukdomen bara för att få en fånig rosett? Usch och fy för dem!!!

Idefix är då snart frisk iaf men dem ska ju hllas borta minst 2 veckor efter det att dem slutat att hosta från andra hundar. Tror ni inte när jag var i skogen igår med vovvarna att jag stötte på Håkan och Idefix :P Nike tyckte det var jättekonstigt att inte få hälsa på sin syster :P



Jag är inte alls en knähund :P


HAHA, Tile blinkar åt kameran, vem flörtar hon med :P?






/Sanne Johansson

Nike-Pike är här ;)

Ja den här helgen är vi hundvat och världens goaste malle!! Martha är i sthml med Diesel och ska träffa hane samt ställa ut några hundar :)

Nike har jag träffat några gånger och hon är verkligen suprgosig mot dem hon känner, en heltrevlig hund om inte vill annat än att vara till lags, men hon är även av den sorten som är väldigt skarp i dem lägen då det gäller henne. Vilket är heöt nytt för mig som retrieverägare :P Men hon är ju hur lydig som helst så det är då inga problem :) Tile och Libra bryr sig inte speciellt mkt om henne och inte hon om dem heller så det funkar skitbra :)

Provsvaren på Tile visade ingenting, hon är frisk helt enkelt. Så det jag har är en lat flat, en slö och vissa dagar hängig hund trots hon är av den rasen samt bara 1 år gammal. Kanske skaffar en malle i stället haha, Nike är super-på när man ber henne om nånting så länge man har leversnittar i fickan :P

Nä jag tror att den tollare gör gott i den här annars så otroligt lugna flocken, röra om i grytan lite ;)

Ska köpa ett ännu magrare dietfoder till Tile nu och se om vi får ner henne i vikt, hon kanske blir piggare då :P


Finn ett fel :P


Världen sötaste Nike-Pike :P






/Sanne Johansson

Blodprov på Tile




Ja idag har vi varit till veterinären och tagit ett omfattande blodprov på Tile, bara för att utesluta problem med sköldkörteln, njurar, lever, röda/vita blodkroppar m.m. Pga att hon inte går ner i vikt, beter sig vissa dagar som en 14-årig kastrerad labbehane av utställningssorten samt att dest mer hon äter desto sämre mår hon, alltså dem dagar hon varit som piggast är dem dagar jag fastat henne pga dålig mage.


Till anonym som skrivit en kommentar om varör jag inte skaffar en border collie är att jag tycker inte om vallandet, det är inget jag varken har kunskap om eller vill lära mig om heller. Däremot retrieverjakten tycker jag är väldigt rolig samt något jag kan träna min hund i.

Köper jag en hund som är avlad för att valla, apportera, ställa fågel, ställa älg m.m så vill jag kunna godose den hundens behov av att få göra det den är avlad för.

Skulle tex aldrig köpa en ställande fågelhund om jag inte tänkt jaga fågel med den. Så tänker jag, oavsett att en border collie nöjer sig mer lydnad, bruks och agility så känns det inte rätt för MIG. Sen vad alla andra anser är en helt annan sak och det skiter jag faktiskt i.

Därför håller jag mig inom retrievrarna, jag tycker om deras egenskaper, jag kan godose deras behov samt att det är jäkligt trevliga hundar. Utseendet på en tollare faller mig mer i smaken än en border collie, deras grundläggande egenskaper är något som passar mig och dessutom så vill dem också arbeta nästan jämt :)




På torsdag så kommer provsvaren, jag hoppas egentligen att det ska vara något så hon får upp gnistan, annars får jag helt enkelt köpa att hon är en hyffsat slö flat.






2 trötta svartingar efter 2 timmar i skogen :)










/Sanne Johansson




Lördagsmys!

Ojoj, idag har jag städat hela lägenheten för just nu är det inte nådigt med HÅR!!!! En av dem stora nackdelarna med att vara hundägare, det ska fällas och nu är det tid för Tile att bli nakenhund!

När man har torktumlat sängkläderna är det inte lite hår i filtret som man ska rengöra!

Men nu är det iaf rent och julpyntat :D!!

Var ute och gick en långprommis med vovvarna idag, riktigt skönt väder och dem älskar verkligen snö!

I morgon ska vi ha superfina och goa Diesel här, och förhoppningsvis så ska vi ta en valp av henne till sommaren, så nu blir man tollarägare :) Så det ska bli kul och ha henne här för Martha skulle till lövånger så då passar det bra :) Hon ska ner nu nästa helg till sthml på stora utställningen samt träffa en hane som eventuellt ska bli pappa till valparna. En fin hane med otroligt vackert uttryck :)!!

Varför väljer jag då att kanske skaffa en till hund? Ja jag känner det att jag skulle vilja ha 2 tävlingshundar, 2 som jag kan ena dagen köra lydnadstävling och en som man andra dagen kan köra bruks eller agility eller vad som helst med.

Då jag är en person som har extremt stor vinnarskalle och nöjer mig inte med något halvgjort så vill jag kunna satsa på något till 100% och därför vara och peta i detaljer och sikta på dem där 12 poängen :P! Så därför vill jag inte göra det förvirrande för en hund som får dra hela lastet så vill jag kunna ha en till.

Varför blev det då en tollare? Ja dem 2 flattar jag har är inte direkt rastypiska i sitt temperament, OTROLIGT lugna och inte den arbetsmotor som jag önskar, en tollare sägs vara retrievrarnas border collie och har därför mer motor, men också andra sidor som inte flattarna har, exempelvis inte LIKA tokigt glada i andra människor, vilket kan vara en fördel i många anseenden!

Jag tycker även om deras utseende, motor och så är det ju en retriever!

I juni kommer valparna vara leveransklara och jag längtar!

Kommer jag att överge flattarna ? ALDRIG! Det är en ras som för mig lärt mig otroligt mkt och som jag fått så mkt gratis med. Men nästa gång kommer jag vara extremt noga med föräldrar som är avlade för rent och skärt arbete!!




Söta Diesel framför våran julgran :D


Diesel utforskar älghornet


Mina två svarta älsklingar :)


"Jag är trött efter prommisen, låt mig sova :P"


Tile-tus :)



Vi vägde hundarna idag när vi var i myckle, Libra väger nu perfekta 27,1 kg HALLELUJA för Nordic Färskfoder :)
Tile har gått ner 2 kg sen hon vägdes efter olyckan vilket är BRA! 31,4 kg på Tile , ska ha ner henne under 30-strecket iaf!






/Sanne Johansson 

RSS 2.0