Träning inför fredagens tävling

Idag åkte vi upp till klubben och tränade inför fredag, i och med det är där vi ska vara så :) Körde igenom allt förutom platsliggningen, det brukar jag inte göra förens just före vi går in på planen så hon har den tanken i huvudet.

Allt gick faktiskt riktigt bra, hon är ibland lite seg på att sätta sig i "helt om" men efter att ha påmint henne någon gång så går det fort sen :) Ingångarna är ju också sega, men hon är så klumpig och har ingen kontroll på sig själv så mer än så kan man ju inte kräva av henne :)

Ställandet och läggandet, körde bägge om varandra och det gick jättebra. EN gång satte hon sig för tidigt när jag kom tillbaka! Så håll tummarna inför tävligen på fredag :)

Har även premiärcyklat med Tile och Libra idag, jag VET att man ska vänta tills dem är friröntgade etc. Men Tiles övervikt är inte rolig längre, jag ger mindre mat och motionerar, går i skogen etc etc. Men problemet är att när vi väl är i skogen så springer hon inte omkring utan lunkar på så det är inte så konstigt. Hon fyller 1 år på söndag, så jag ser henne som fördigväxt på höjden. Så nu cyklar jag och GUD vilken dålig kondis hon har, fattar inte, hon får precis lika mkt motion och mindre mat än Libra och libra har skitbra kondis och är nästan för smal.








/Sanne Johansson

KM, sökrutor och BLÅST!

I går begav jag, Libra, Tile, Kajsa, Lance, Öka och Octa till Åbyn för att vara med i KM :) Lance och Kajsa vann lydnaden med hela 191,5 poäng!!!!!!!!! Mitt mål med dagen var att INTE nolla något moment, sagt och gort, 189 poäng skrapade vi ihop, ett fint genrep inför tävlingen nu på fredag! Har kommit på hur jag ska få "ställande-tanken" hos henne just efter inkallningen :)

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 9,5
Ställande: 10
Inkallning: 9,5
Läggande: 7 (satte sig upp innan jag hunnit säga "sitt")
Apportering: 8,5 (tog apporten innan jag sa "ta den")
Hopp över hinder: 10

Så på dem moment vi nollade sist så fick hon 10:or och på dem moment hon fick tior fick hon nerdrag för att hon var för het ;)

Idag åkte vi ut i skogen och la ut ett sök-fält med 4 dummiesar. Libra fick börja och det gick superbra, hon lämnade in ALLA i handen.

Efter det var det Tiles tur och det gick också jättebra! Sen la vi ut ett till sökfält till vardera hund, bägge började vara trötta i nosen så sista dummiesen tog lång tid för dem bägge 2 att hitta.

Efter det gjorde vi närsök med små-dummiesar, sen vanliga markeringar. Dem var jätteduktiga och KUL tycker dem att det är, och jag med :) Sen gick vi prommis i skogen så nu är det 2 väldigt trötta flattar vi har här hemma :)

Som sagt, tävling här i skellefteå på fredag, bara 6 ekipage i lk1 :) Så jag förväntar mig att alla jag känner kommer och hejar :P! Sen är det utställning i sundsvall på söndag, ag blir glad om vi ens får en 1:a pga hennes tänder!






/Sanne Johansson

Kurs i sundsvall

Ja nu är jag äntligen hemkommen från sundsvall, det tar ca 4,5 timme och köra hem, bereonde på trafik och annat.

Vi har väl egentligen inte lärt oss jättemkt, fördjupat oss i sånt vi redan kan och sen jobbat med några av våra egna hundar, te.x. Libra fick träna på att komma nära en dammsugare :) Det gick jättebra, och KUL att ÄNTLIGEN få se skvallerträning på riktigt! Alltid lika kul att åka ner till sundsvall :)

Annars så var jag till Ättan och hans nya ägare nere i sundsvall och hälsade på:) GUD SÅ BRA DET KÄNDES!!!! Det kändes verkligen som att han var hemma, fint hus, stor trädgård på landet och nära till vatten och stora skogar. En äldre flat-tik som kompis, katter att jaga, kaniner att sno äpplen ifrån, en matte som vill börja jobba och gå kurser med honom så snart hon får plats på en kurs :) Allt kändes helt perfekt så jag kunde lämna deras hem med ett leende på läpparna och äntligen sluta det i mig, han har det bra och jag vet det säkert nu :)

Matte och husse var då jätteglada över Ättan och det har inte varit några problem alls!

I morgon ska Tile vaccineras och kollas för hak-furukunlos, på kvällen är det kurs i skråmträsk. Fredag ingenting, lördag kurs i Åbyn, sen Sofias födelsedagsfest på kvällen. Söndag är det KM i Åbyn, ska iaf tävla med Tile tror jag :) Har inte tävla lydnad nu på några dagar :)






/Sanne Johansson

Första älgjaktsveckan gjord :)

Japp, då har Isak kommit hem :) Eller han kom igårkväll men stupade i säng nästan direkt :)

5 vuxna fick dem skjutit och den största sköt Isak själv, en 18-taggare på ca 280 kg :) Så då blir det väl jag som får fixa go-fika tills nästa år :P

Tile har ju fått hak-furukunlos, en slags akne på hakan som inte går bort och som är som en klump, även kallad boxer-sjukan och beror på nedsatt immunförsvar och hormonella obalanser och dyker upp vid löp, som det gjorde för henne.

Ska till veterinären på tisdag och vaccinera henne för hon fyller ju 1 år om 2 veckor så då är det lika bra att ha det gjort, då ska jag be dem kolla på det, så får vi väl någon antibiotika och nått schampo som man ska tvätta med.

Tydligen kan hundarna få furukunlos även på andraställen, te.x. på tassarna och det ännu svårare attfå bort, dessutom för det jätteont för hundarna när dem går, så jag är då glad att det bara är på hakan hon har, än så länge.. vi får väl se hur det blir vid nästa löp.

Det blir ingen sundsvall för mig det här blocket, jag har inte råd att åka ner TYVÄRR, detta blocket skulle vi jobba med egna hundar och fördjupad inlärning så jag missar det blocket som jag var mest intresserad av, men men money rules the world...

Annars är det 2 veckor kvar tills tävlingeni skellefteå samt utställning i sundsvall, VARFÖR jag nu anmälde mig dit har jag ingen anning om, ville väl bara att Tile skulle få debutera i juniorklass officiellt, men jag var inte peppad, hon är alldeles för oklar, fel på tänderna, för mkt lösskinn, hängiga ögon m.m.

Jag drömde om Ättan i natt, jag saknar faktiskt honom mer än jag trodde, jag vet inte hur han har det just nu men jag hoppas att han mår superbra och får det han förtjänar min lilla pojke :) Det är ju den första hanen i mitt liv so to speak :)




Hela gänget med dem 2 tjurar som sköts, Greger och hans 15-taggare och Isak med hans 18-taggare :)


Isak är nöjd med sin älg ;) Hamnar väl i jaktjournalen nu :P



Igår kom Kajsa förbi, vi skulle träna hund var det tänkt, det blev väldigt lite hundträning och väldigt mkt prat, supertrevligt :)




/Sanne Johansson


__________________________________________________________________________________
UPPDATERING:

Fick pengar av en högst oväntat person, TACK! Så nu åker jag ner till sundsvall i morgon iaf! :) Wiiiie!

GRATTIS sen till Kajsa som fick sitt LP1 med charmtrollet Lans :)

Och sen GRATTIS till Cissi som ÄNTLIGEN fått sin efterlängtade tollar-valp, lilla Mira :) Så gudomligt söt! Längtar själv :)






/Sanne Johansson

Spök-besök !

Ja i natt skulle jag och vovvarna sova själva, då Isak åkt till risberg för att inleda årets älgjakt.

Mitt i natten vaknar jag av att en av hundarna ställer sig upp i sängen, ser inte vem av dem det är så det var så mörkt.
Libra brukar sova nere på golvet nedanför fönstret men vilja hoppa upp i sängen under natten, så jag trodde det var hon som lagt huvudet på sängen och väntat på "varsegod"-kommandot så hon skulle få hoppat upp i sängen för det såg precis ut som ett hundhuvud som var där Libra brukar ligga på golvet. Den hunden som vaknade i sängen hade ställt sig upp och börjat vifta på svansen och gått dit och nosat. Jag ser då att hunden som rest sig var Libra och ropar därför på Tile som jag då trodde låg på golvet och säger att hon får hoppa upp i sängen, men så ser jag ett huvud som tittar upp nedanför mina fötter, där ligger ju redan Tile!

Så VAD var det för nått i sängen som Libra vaknade av och var tvungen fram och nosa på? För jag vaknade av att Libra ställde sig upp och viftade svansen mot den där figuren, jag kröp iaf under täcket och vågade inte titta. Libra fick sne liga jättenära matte för att vakta henne ;) ..... spooooookyyyy!

I dag är det vardagslydnadskurs och sen bär det av till risberg, ska få vara med på älgjakten i morgon ;) Wiiiie!



/Sanne Johansson

Lydnadsdebuten gjord!

Ja det blir inget 1:a pris, inget 2:a heller för den delen :P

Tile la sig SKITSNYGGT under ställande under gång i stället för att ställa sig, och så sprang hon runt hindret. Annars fick hon superbra poäng men domaren var värdelös på att visa upp poängen så jag har gissat på vissa siffror så kring 130 poäng :P

Men dock hade hon en bra attityd hela programmet, gjorde allt med glädje och fart. Hon blev lite störd av elit-klassen som körde bredvid när det var inkallning, hon sprang som en banan och vek bak öronen och sen klängde hon på mig i ingången.

Men hon var så duktig, så peppad och hon kan momenten, det blev bara lite svårt :) Min lilla fina älskling...

Fick 8:a på linförigheten iaf, 10 på apporteringen, 10 på platsliggningen, 10 tandvisningen, 0 ställande och 0 hopp över hindret. Resten har jag ingen aning om, stannade inte så jag fick min lapp för jag var vungen att åka på systemet :P hahhaa Så länge var jag nykterist sen förra helgen :P

Nu är debuten gjord iaf och jag är nöjd med Tiles attityd och hur känslan mellan oss kändes, men att det sen inte gick så bra skiter jag just nu i, Tile var fantastisk och hon är trots allt bara 11 månader så hon var yngst.

Nästa tävling är 2:a oktober i skellefteå, DÅ ska vi iaf få ett 2:a pris ;)




/Sanne Johansson



___________________________________________________________________

Uppdaterat:

Kajsa var supergullig och tog min lapp så här kommer resultatet:

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8
Läggande: 10
Inkallning: 9
Ställande: 0
Apportering: 10
Hopp över hinder: 0
Helhet: 9

Så 139 poäng alltså totalt, fick ändå höga poäng där hon plockade poäng och dem andra momenten kan hon, så det är enbart nötning som gäller :)

 

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, vad jag är nervös!

Wish me luck!

ALLA som läser, gissa på en poängsiffra mellan 0-200!!





Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....

Lördagen närmar sig med stormsteg.... waaaaaa!

Ja nu är det bara 4 dagar kvar till tävling, jag har verkligen sett fram emot det men samtidigt är jag skitnervös, inte för att jag tror att Tile kommer göra bort sig, hon är så duktig och kan så bra. Utan snarare att JAG ska klanta till det för henne, säga kommandot på ett konstigt sätt, bli nervös och gå för fort eller massa andra saker som kan hända MIG.

Jag lägger inga krav på min lilla älskling, allt hänger på mig. Men vi ska iaf gå in på planen och försöka ha J*KLIGT roligt!!! :)

Var ut och tränade henne i förrgår, hon var het och verkligen på tårna. Dock har hon lite sega sättanden i linförigheten så hon hamnar för långt fram. Men vad jag har sett på tidigare LK1 tävlingar så är det bra i jämförelse med hundar som släpas runt i koppel och annat :)

Platsliggningen, ja vad kan gå fel där? Hon skulle ALDRIG drömma om att resa sig, vet dock inte hur hon skulle reagera om det kommer fram en främmande hund och vill busa eller bråka. Men hon ligger där fint med huvudet mellan tassarna, det jag har problem med är att få henne att sätta sig när jag kommer tillbaka, samt att när jag ska lämna henne så på tävling sitter hon så länge vid min sida innan jag får kommendera ner henne så hon hinner tappa fokus, vet inte om man får säga deras namn för att få uppmärksamheten och sen "ligg", har ingen anning, eller blir det DK?

Tandvisningen, har ej ens provat ha någon främmande människa som går fram till henne, SPÄNNANDE :P

Linförgiheten som sagt, lite sega sättande och lite vida vänstersvängar men annars very gut!

Läggande under gång, INGA problem :)

Inkallning, sega ingångar.. har inte tränat det så mkt.. så får väl skylla mig själv :P

Ställande, INGA problem

Apporteringen ibland måste jag säga "ta den" 2 ggr och ibland inte.. men hon skulle aldrig spotta eller liknande så det känns ju bra, eller tugga heller för den delen. Så nöta in "ta den"

Hoppet, inga problem förutom seg ingång



Vi får väl se, jag vet inte om jag kommer våga skriva något innan tävlingen nu, det gör mig så nervös :P

Annars saknar vi Ättan här hemma, han har lämnat mkt tomhet efter sig. Men det lät då som han hade det bra och att han skulle få fortsätta heta Ättan! Min lilla pöjk!

Har dragit ner på maten på Tile och motionerat ganska mkt, men hon blir ändå bara tjockare..... wierd? Sen nu efter löpet har hon som fått "klumpar" under tuttarna... känns som mjölkstockning fast i alla tuttarna... är det något normalt? Har ingen anning:P

Skulle ha lagt ett viltspår till Libra, hon är ju på beredskap om det behöv en eftersökshund :)




/Sanne Johansson

Hemma och piggare!

Ja i fredags åkte vi ner till Veronica och fick god mat, massa prat och sen var det sängen som gällde.
På lördagen steg vi upp tidigt för att åka till utställningsplatsen och hjälpa till och göra i ordning.

Det blev en lyckad tillställning, Tile blev BIR-junior men oplacerad i finalen, Jalla blev BIR-valp II och BIS-3 i finalen och Ättan blev BIM, slagen av syrran :)

Sen åkte vi och handlade och sen hem, då kom dem från Sundsvall som skulle köpa Ättan. Fick en klump i magen när dem skrev på papprerna men det verkar vara jättebra människor som ville jobba och gå kurser m.m. med honom. Jag lyckades då hålla tårarna borta tills bilen hade lämnat infarten, sen var jag tvungen att få gråta lite. Han var ju ändå hos oss ganska länge, en helt fantastisk liten kille som jag absolut vill träffa i framtiden och se hur han utvecklas!

Efter det blev det god mat, vin, poker och ännu mer vin vilket resulterade i att jag var ASBAKIS på söndagen!!!! Jag brukar väldigt sällan bli bakis, men när jag väl blir det så blir jag det ordentligt!!! Så förlåt Veronica att det inte blev någon hundträning på söndagen :P

Idag är jag piggare, men fortfarande inte 100%... hårt är livet, men man får skylla sig själv... i går ville jag bli nykterist iaf :P!!

I dag ska jag iaf till klubben i kväll och träna lydnad med Tile, det är ju premiär på lördag, HÅLL TUMMARNA :)








/Sanne Johansson

Ättan är SÅLD ;( !!!!!!!

Ja, idag fick jag veta att Ättan förmodligen är såld, till Sundsvall av alla ställen :P Där fanns iaf en flat-tik sen tidigare och målet var tävling och utställning som jag förstod det. Så på så sätt så är det ju bra, hus på landet hade dem också ....

Vem ska gäspa jättehögt på morgonen så man ska stiga upp?
Vem ska sätta sig framför matbordet direkt man kommer in från prommenad och vilja ha mat?
Vem ska ligga på min klädhög nedanför sängen?
Vem ska nu lägga sig uppe på en när man ligger i soffan?
Vem ska nu dela mina morötter med mig?
Vem ska dricka 20 liter vatten om natten?
Vem ska stå och kissa i flera minuter på morgonen?
Vem ska lägga sig på huvudkuddarna i sängen när vi sover?
Vem ska nu plocka hallon från hallonbuskarna med stor presition?
Vem ska ALLTID skita i högt gräs?

Ja han har absolut lämnat ett massa roliga härliga minnen efter sig lilla killen, och GUD vad jag kommer saknar honom.

Vi skulle ju ändå lämna Ättan hos Veronica nu i helgen, men dem kommer redan på lördag, efter utställningen och hämtar honom. ;(

Jaja han är och förblir en hund som jag aldrig kommer att glömma, och så hoppas jag att jag ska kunna hälsa på honom när jag åker ner till sundsvall :)



Min FINA Ättan-Plättan-Pannkakan alias Kotletten alias Kotten alias Ätta-pötten







/Sanne Johansson


1:a september = höst!

Ja, 1:a september = höst i mina ögon! Synd, med tanke på att sommaren är min och många andras favoritårstid, fast det är ganska charmigt med hösten också, vackra färger, sval och lättandas luft (för mig som har ansträgningsastma är det guld med torr luft).

Ja vad har jag då gjort med vovvarna idag? Tränade lydnad med Tile tillsammans med Katarina samtidigt som Isak gick prommis med dem andra två. Vi tränade ungefär 1,5 timme sen åkte vi hem. Tile var seg och slö pga värmen. Hon är väldigt värmekänslig den tösen. Så jag ska köpa froté-tyg i morgon och karborrar så ska mamma vara supergullig och sy ett täcke som man kan blöta så det kyler ner henne inför tävling/utställning :)

Sen har jag varit ut i skogen med alla 3 vovvarna och gått långprommis, sen fick dem mat och nu är det trötta, mätta och glada :)

Fick PM:et inför lydnadstävlingen idag, blev typ nervös av att bara få ett papper där det står att jag ska vara med :P Men som Niina Svartberg sa när jag var på kurs för henne "tänkt inte på hur nervös du är för det gör det bara värre". Sant, måste tänka på något annat :P

Nä nu ska jag lägga mig och se TV :)



Vackra höstfärger





/Sanne Johansson

RSS 2.0