Jobb och blandat!

Ja då har jag jobbat mina 3 första dagar, det går bra och verkar vara ganska kul men det är väl allt nytt i början:P? Jag har iaf fått ledigt så att jag kan gå problemhundskonsultsutbildningen, så det ska bli SÅ kul att återigen får åka ner till sundsvall :) Men man kommer sakna er som inte går kursen!!

Igår var vi i Kåge för firande av Isaks pappas födelsedag! Goda tårtor och fika :) Hundarna hade som vanligt trevligt och kul! Ättan var mest intresserad av dom 5 v gamla gråhundsvalparna..så mycke så att han gick och drog bort filten hela högen låg och sov på så att dom skulle vakna för lite bus.. :)



Ättan spanar in gråhundskullen för första gången



Här har Ättan lyckats väcka alla valpar utom en som var lite svårväckt:)



/Sanne Johansson

Söndag..

... jag har glömt och skriva att jag fick jobbet på Xzakt! Så i morgon börjar jag om att jobba efter attha varit arbetslös sen i slutet av december. Kommer kännas konstigt, dessutom lite vemodigt i och med att jag lämnar hundarna hemma, fast Isak är ju hemma men jag vill ju vara med dem jämt.

Och tack vare jobbet så vet jag inte om jag kommer kunna gå problemhundskonsultsutbildningen för det är ju 1-3 juni, känns lite dåligt att be om ledigt andra veckan man jobbar där.... Men ska iaf höra med dem!

Annars flyter livet på bra, Ättan trivs hos oss och vi med honom. I natt sov han hela natten och vaknade inte ens när jag steg upp :) Han är jätteduktig och kan vara lös hela tiden, kommer när man ropar och gör inte ifrån sig alltför mkt inomhus :)  

13-14 juni är det dubbelutställning i Vännäs och jag har anmält Tile till båda dagarna. Vi ska kanske bo hos Veronica och grilla på kvällen så det ska bli supertrevligt :) Vi hoppas på bra väder, sen ska Sussie som är "delägare" i kennel Almanza komma upp också så det ska bli kul, då får hon träffa min söta nöt :) Får passa på att ställa Tile i valpklass så länge det går för sen vet man ju aldrig när eller OM jag någonsin kan ställa henne pga hennes tänder!

Ättan har då fått följa med på en massa utflykter, i fredags så var vi i myckle och firademin födelsedag lite bättre. Då fick han träffa alla hundarna här, vilket gick jättebra :) Sen i går var Isak på min fotbollsmatch och Ättan somnade i Isaks mammas knä och sov hela andra halvlek :) På kvällen åkte vi till Isaks mamma som var hemma själv och där fick han träffa deras golden, Nova och sen grannens schäfer och han är så duktig och cool :)

Kom på en sak, den som nu ska köpa honom kommer få en hund som vill sova i sängen, vara i soffan och få smaka matfrån matbordet :P Haha vi kanske förstör honom :P


Lite suddig bild på Ättan i myckle, lika nyfiken som vanligt :)


Ättan och Dobby, lite storleksskillnad men båda är valpar ändå :)


Kritiken från Club Showen:

"Well grown puppy. In good coat condition. Good proportions through out. Good topline and tailset. Adeg. Shoulders and upper arm. Good bone and feet. Strong hindquarters. Head of good length, whit a good dark eye. Moving well, good length of stride."








/Sanne Johansson

Utställning och valphämtning :)

Utställningen gick bra, bara en konkurrent vilket Tile slog så klart :) Så fanns det inte heller några hanar i valpklass 2 så hon blev BIS direkt :) Fick många fina priser och dyra foderpåsar som behövs :)

Efter utställningen åkte vi till Veronica, plockade med oss lilla "Ättan" och åkte hem. Det var lite gråt på vägen till en början, men när vi lämnat umeå och kommit ut på E4:an så somnade han och sov i princip hela vägen hem. Väl hemma hade han glömt att han någonsin bott någon annanstans! Han utforskar, busar med Tile, nosar, kissar och är superframåt :) Så en riktig liten toppenkille :)

Orkar inte skriva så mkt annat, än grattis till Helen med fint resultat på Mascot, till Veronica med fin kritik på mamma Luna :)

Slänger ut en bild sen får det bli att lägga sig i soffan och se TV :)






/Sanne Johansson

Lite av varje-dag :)

Ja idag är Molle på besök igen :) Han är en 1-årig flathane, hans matte jobbar i stan och ska på kurs direkt efter jobbet så då frågade hon om inte han kunde få vara hos oss på tisdagar så slipper hon åka enda hem för att hämta honom och sen tillbaka till stan och ut mot skelleftehamn. Så detta är 3:e tisdagen han är här och han är en supertrevlig kille som är typisk flathane :P

Annars har jag nedräkning tills torsdag, bara 2 dagar kvar nu tills "Ättan" kommer hit :) I morgon fyller jag 22 år och det ska firas med tårtbak, jägarexamen, bad/föning och borstning av Tile inför utställningen, klippning+slingning hos frisören på mig själv m.m. :) Så onsdagen lär gå fort sen åker vi tidigt ner till Vännäs för Club Showen och efter det vidare till Veronica och hämta lill-prinsen :)

Var på allmänlydnadskurs igår med Tile, jag går inte kursen för att jag behöver lära mig det som instruktören lär ut utan för det är ett perfekt tillfälle att träna miljöträning, passivitetsträning samt köra lydnadsmomenten med störning av andra okända hundar :) Idag är det jaktkurs med Libra som gäller :)

Fick hoppa in och spela match i söndags, tack vare att Felicia blev utvisad förra matchen och därmet avstängd och Jennifer var sjuk. Det gick bra för mig, trots att jag är otränad men skrapade mig som tusan på benet, jäkla konstgräs!!! Men kul var det :)


AAAAJ!! Det gör ont hela tiden :P Men vad gör man inte för laget!


Isak håller i lilla "Ättan" sist vi var ner till Vännäs :)




/Sanne Johansson

Lyckan är total :D!!!!!

YEAH!!! Äntligen verkar det som turen har vänt och som att livet börjar kännas lite lättare!

Igår var vi på apporteringskurs med Libra och allt gick JÄTTEBRA, hon sprang in bland buskar och över ett dike för att hitta en markering, hon hoppade över två diken plus en väg för att få tag i en annan, hon var helt enkelt SUPERBRA :D Det kändes jätteskönt i magen :)

Sen till den största nyheten, lilla "Ättan" ska få komma hit och bo här medans han inte har något permanent hem. Han får egen tid samt träning tills någon vill köpa honom, så får Veronica lite avlastning i hemmet, så hon kan träna sin egna lilla "Jalla" :) Så på torsdag ska vi ju ner till club showen i vännäs och efter det till Veronica och hämta lillpajken, då får jag åtminstonde känna på hur det känns att ha honom hemma :) Så TACK TACK TACK älskade Isak för att du gick med på det, du förstår inte hur tacksam och glad jag är för detta :)

Sen har jag idag varit på arbetsintervju hos "Xzakt", ett kundtjänstföretag och support. Man sitter i telefon och tar emot samtal från kunder och hjälper dem vidare med deras problem, det gick jättebra och verkar lovande, ska på andra intervjun nu på måndag 13:30 :) Har hört mkt dåligt om det, men man ska inte alltid lita på vad andra säger för jag fick en väldigt trevlig uppfattning om jobbet och kan mkt väl tänka mig att jobba där, det är då mkt bättre än typ städa, eller personlig assistent :) Men det är ju min uppfattning :)

Så ett jobb, en hund och en apportering som fungerar samtidigt som Tile ÄNTLIGEN har förstått att hon inte ska hamna långt bak i fotgåendet hon går jättebra och det är så kul och träna henne :) Sidoförflyttningar, samt positionsförändringar är hon superduktig på :)

Hela den här helgen har jag eftersökskurs, något som tilltalar mig väldigt mkt, då jag håller på att ta jägarexamen själv så är detta den del av jakten som egentligen jag tycker är roligast :) Börjar redan i kväll 18-22, teori sen i morgon och på söndag 09-16, wiiiie :)




"I'm coming home to you" Yeeeeee-heeeeees, FINALLY :)



Libra och Tile i full fart i skogen :)








/Sanne Johansson :)

Söndag...

... ja nu har jag tjatat, gnatat, bönat, bett, blivit arg, blivit ledsen men Isak ger sig inte, så TYVÄRR ser det ut som jag får glömma min stora kärlek som jag fick träffa i massa timmar idag och bara mysa, lukta och titta på. Lilla "Ättan" gick otroligt bra ihop med Tile och Libra, DÄR var det kemi som hette duga, Libra la sig ner så "Ättan" vågade sig fram så han kunde få busa lite med henne, hon är så otroligt duktig!

Det gör lite ont, och jag har inte riktigt slutat hoppas än för snart är min födelsedag och Isak VET vad jag önskar mig :)

En positiv sak var att duktiga Lena Hägglund tittade på Tile´s tänder (hon har kennel O´flanagan) och hon trodde att tänderna skulle fixa till sig, så säger hon det som är både domare och uppfödare så tror jag hellre på henne än någon avdankad distriktveterinär!! :)

Maj-månad präglas annars av mängder med kurser, utställning samt lydnadsträning hemma. Går apporteringskurs med Libra, jaktkurs/retriever med Libra, allmänlydnadskurs med Tile och i helgen är det eftersökskurs med Libra hela helgen :) Utställning 21:a maj i vännäs, Club Showen, såg att Tile´s mamma "Iris" (Almanza Livinig Daylight) blev BIS-valp på club showen när hon deltog, så vi får väl hoppas att hon fört sitt utseende vidare på min lilla prinsessa.

När vi kom hem från Veronica så gick jag broarna med hundarna, Tile hittade något papper som någon jävel som bajsat ute hade torkat sig med och sen slängt det, VEM GÖR DET?!?!?!?! Guuuuuuud vad det är äckligt, så var jag tvungen att sticka in handen i munnen för att plocka ut det, blööö jag dööör vad det luktar äckligt!!!!! USCH!

Annars längtar jag till 1:a juni, då är det problemhundskonsult-utbildning :)





Vackra Tjooooompen :)






/Sanne Johansson

Det här känns inte så bra....

Jag är inne i en negativ period just nu, apporteringen går skitdåligt och Libra tycker INTE det är roligt, utan hatar allt vad dummiesar heter, har fått tips på hur jag ska träna detta men det känns som det är långt borta...

Positionsträningen går bra med Tile, riktigt bra faktiskt. Speciellt nöjd är jag med "vänster om", då Tile rent hoppar in vid sidan igen.  MEN när vi går mer än 3-4 steg framåt så hamnar hon för långt bak........... det kanske lossnar tillslut, eller så är jag för dåligt där med!

Jag kanske inte är en så bra hundägare som jag hade tänkt mig... mina hundar är visserligen kanske lite över det normala till lydiga men jag kanske bara har tur att fått rätt individer, ibland blir jag så ledsen för det känns som jag inte kan ta ut hela mina hundars kapacitet och att dem verkligen får göra det dem älskar.... Dem kanske hade haft det bättre hos någon annan.

Lydnad är väl det jag känner att jag KAN, sen vill jag ju spåra, söka men det jag vill allra ALLRA mest är att apportera, ställa upp i jaktprov, workingtest, walk up´s etc etc.... men jag KAN inte, och just nu känns det som att inlämningarna är det största problemet med Tile och jag vet inte hur jag bäst ska träna detta för ALLA säger olika... Jag köpte härliga apportörer för det är en tävlingsform som verkligen tilltalar mig, men jag kanske inte kan ge dem det dem behöver.. eller jag vet inte.. det känns bara som jag är så dålig...

Sen det här med "Ättan", jag vill SÅ gärna ha honom, han var verkligen speciell och då träffade jag honom bara i en kvart, men han fastnade. Det känns frustrerande och otroligt jobbigt, och jag kommer nog aldrig kunna släppa honom, jag kommer alltid hoppas att någon dag kommer han att hamna hos mig. För OM han nu inte ska gör det så vill jag mer än gärna veta VAR han bor för så speciell var han.....varje dag som går så mister jag tid med honom.....




Så otroligt VACKERT huvud, jag VILL VILL VILL VILL :(



/Sanne






Men ååååå.....

... jag känner mig som en misslyckad skitstövel! Anja har nu flyttat till en kompis till Veronica för hon hoppade på Tile igår och högg fast i örat och Tile blev så rädd att hon kissade på sig, det gick inte hål på skinnet men hon blev skitskraj. Isak fick bända upp käften på henne för jag lyckades inte få bort henne!

Jag känner mig jättemisslyckad! För jag hade verkligen sett fram emot den här sommaren, att vi skulle tävla och hålla på men det är ohållbart då Anja hoppar på mina hundar i trängda situationer, tyvärr vill jag inte utsätta mina älsklingar för det. Men trots det är Anja världens goaste och finaste hund så det är jäääättesorgligt att hon inte kunde bo kvar hos oss! Vem ska nu väcka mig mitt i natten med sitt kliande :P?

Jag hoppas ju nu i stället på att "Ättan" ska få inta en plats i vårat hem, men det är inte mitt beslut som står emot.....

Har inte varit sugen på att hålla på med hundarna idag, så dem har fått en slappar-dag. Ble väldigt neg till mkt och det känns som jag gjort något fel, samtidigt som känns det som man sviker.

Jaja nu ska jag väl gå och göra något annat....







/Sanne Johansson

GRATTIS TJOMPEN :)

Ja idag är det måndag! Anja har nu varit hos oss i 2 dagar ungefär :) Allt går bra förutom att Libra och Anja "rykt ihop" 2 gånger, inget allvarligt alls, bara när dem blir trängda tillsammans och Anja morrar, då är inte Libra den som backar för detta är ju hennes hem. Men inget allvarligt gruff, och efteråt så är det som om inget har hänt.

Jag tror att det är för Anja inte riktigt vet hur hon ska bete sig omkring dem här två, båda är lugna som filbunkar och bryr sig egentligen inte så mycket om henne, så känslan jag har är att Anja måste helt enkelt få komma in i gruppen och veta vart hon befinner sig.

Igår var vi på jaktkurs, Libra var INTE på g, kan jag ju säga. Hon var väldigt slö och ville inte hämta apporterna så då fick Anja chansen och det gick hur bra som helst :) Vi körde linjetag och vanliga markeringar. Tile fick även pröva en markering vilken hon fixade galant :)

Innan kursen var vi ut i skogen med alla 3 hundarna, dem fick verkligen springa av sig och hade det hur trevligt som helst :) Utomhus är det inga problem alls när dem ärlösa, då kan dem springa omkring och busa, lukta på samma ställe etc etc :) Så jag tror att detta kommer gå hur bra som helst :)




Libra, Anja och Tile :)


VAAAAATTEEEEEEN :)




Full fart ;)

 



Var även ut igår och "kände av" Anja i lydnaden för att se vart hon ligger. Så nu kommer det bli positionsträning för fulla muggar som gäller, det andra fattar hon på 2 röda sekunder vad jag menar, men positionen hade hon lite svårt för.



Annars är det en STOR dag idag för att för 2år sedan så föddes det en helsvart kull hos Veronica bland dem fanns min lilla älskling som idagfyller 2 år :) Alltså blivit en vuxen dam lilla Libra :) GRATTIS till alla syskon och vi ska fira med tårta :)
Grattis också till mammas nakenhund "Hugo" som också fyller 2 år idag ;)




/Sanne Johansson

Utställning Skellefteå

Ja idag var det då utställning i Skellefteå, Tile blev BIR-valp i valpklass 2, bara en till tik så inte så stor konkurrens men ändå :) Sen blev hon BIS-3 i finalen :) TROTS tänderna, domaren som var dansk sa något om dem man jag förstod inte riktigt, jag sa bara "jaaaa jag vet att dem växer lite konstigt" :)

Nu har Anja installerat sig här, hon springer omkring med Tile och Libras leksak i munnen och är överlycklig :) Allt går då jättebra med alla 3 tillsammans, dem bryr sig inte så mycket om varandra, Anja kommer och vill sitta knäet på mig hela tiden :)

Det gick även jättebra för Helen som ställde Mascot OCKSÅ trots tänderna ;) Blev placerad som 2:a i juniorklass, vilken härlig debut, men se nu till att han inte bli tjockare ;)!!

Det gick även bra för Libras halvbror Taurus som blev placerad 3:a i öppenklass med CK, där ser du Anna, du har ju en snygging :)


Tile med sin BIS-3 rosett :)

Kritik:
"7 mån. tikvalp. Fint huvud och uttryck. God hals, fin överlinje. Välutvecklad kropp för åldern. God benstomme. Välvinklad fram. Fina tassar. Goda rörelser. Fin päls. Välvisad.
BIR-valp"


Helen visar sin chokladpudding :)


Halvbrossan Taurus skakar rumpan som en salsadansare ;)



Körde igenom Anjas päls med FURminatorn en snabbis och det lossnade ganska mkt päls :P


Annars blir det grillning ikväll så då får hundarna vara med ute hela kvällen, vi har då Anja lös hela tiden, hon går som ingenstans och kommer direkt man ropar så det känns jättebra :)



Anja-päls :P




/Sanne Johansson

RSS 2.0